Zdravím,
nevíte jestli jde nastavit aby se kešky při stažení ukládaly na sdkartu a ne do hlavní paměti?
Publikováno 24 září 2016 - 21:30
Zdravím,
nevíte jestli jde nastavit aby se kešky při stažení ukládaly na sdkartu a ne do hlavní paměti?
Publikováno 24 září 2016 - 21:40
Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo
Publikováno 25 září 2016 - 11:48
Nastavení -> Systém -> Umístění databáze
Takto to mám nastavené. Tablet hlásí, že má málo místa a že některé funkce systému nepoběží. Když smažu cca 500 uložených kešek, tak se uvolní místo hlavní paměti. Na SD kartě zůstane místo stejné. Z toho tedy vyvozuji, že kešky jsou uloženy v hlavní paměti. Do jakého adresáře se kešky ukládají, abych to ověřil.
Publikováno 25 září 2016 - 11:57
Je to možná zapříčiněno tím, že OS nedovoluje ukládání nějkterých dat aplikací na SD kardu (třeba můj Android 4.3 se tak chová). Ze začátku jsem to chtěl řešit, ale nakonec zvítězila lenost a nechal jsem to být. Možná je problém někde jinde, avšak vše mi finguje i tak, takže proč to řešit.
Ušetřit místo z paměti docela pomůže zakázání ukládání statických map a obrázků z logů při importu keší do c:geo (Nastavení -> Offline zdroje). Tyhle výřezy map jednak zpomalují import a hlavně zabírají poměrně dost místa v paměti.
Publikováno 25 září 2016 - 12:07
c:geo ukládá keše na interní SD kartu a volba uložení databáze na tohle nemá vliv. Jestli chce JardaH ukládat keše na fyzickou externí kartu, tak to standardně nejde.
Publikováno 25 září 2016 - 18:27
c:geo ukládá keše na interní SD kartu a volba uložení databáze na tohle nemá vliv. Jestli chce JardaH ukládat keše na fyzickou externí kartu, tak to standardně nejde.
Ano chtěl jdem ukládat na externí kartu, škoda že to nejde. Zakázal jsem ukládání statických map, snad to trochu pomůže.
Díky za info.
Publikováno 23 říjen 2016 - 20:52
Musíš si k té mapě stáhnout i to téma s turistickými mapami: http://osm.paws.cz/osmarender_gccz.zip
Téma taky musíš aktivovat, nebo spíš aplikaci říct, kde ho má hledat: Nastavení/Mapa/Složka se styly map. Pak už jen v menu mapy vybereš Styl mapy osmander_gccz.xml a zobrazí se ti vrstva s turistickými mapami.
ahoj, trošku pozdě, ale děkuji všem za rady.... soubor se stylem osmander_gccz.xml jsem samozřejmě stáhnul, problém byl, že jsem ho nerozbalil, ale použil jako zip file ... postupoval jsem přesně podle návodu - http://www.geotrebic...id=mapy:offline - tedy mám fungující offline mapy, mám stažené a v nastavení připravené styly... v mapě v C:Geu potom chci vybrat styl, mám ho v nabídce - kliknu na Osmarender_gccz a bílo, nic se nezobrazuje... zkusil jsem stáhnout i ty další styly z webu (odjinud, ten odkaz tam nefunguje), ale dělá mi to to stejné...... tušíte čím to je?
Publikováno 24 říjen 2016 - 7:55
Vařím z vody, ale kde a jak máš uložené složky s mapami a tématy? Já mám složku Maps, v ní složku _themes a samotné mapy (soubory .map). Ve složce _themes složky s jednotlivými tématy, takže i složku osmarender_gccz a v ní složky patterns, symbols a soubor .xml. V nastavení c:geo ukazuje cesta na styly na složku _themes.
Ale jinak nevím, proč ti to blbne.
Publikováno 24 říjen 2016 - 15:57
Publikováno 24 říjen 2016 - 16:59
Jojo, též jsem podle c:geo v Íránu, přesněji v Chúzistánu. Jelikož z okénka tramvaje vidím Prahu, tak bych řekl, že je někde asi chyba.Ahoj.Dnes vlezu do c:geo do mobilu a koukám že jsem přihlášeny na sve jméno ale místo toho aby tam bylo místo Česka Republika tak tam je Írán a když si dam nejbližší kesky poblíž tak mi tam vždycky vyskočila Praha a ted mě to hází někam do Iranu....je to divné. ..
Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 24 říjen 2016 - 17:00
Publikováno 24 říjen 2016 - 17:23
Jojo, též jsem podle c:geo v Íránu, přesněji v Chúzistánu. Jelikož z okénka tramvaje vidím Prahu, tak bych řekl, že je někde asi chyba.
Ale, nemám zaplou GPS, tak to jdu ještě vyzkoušet s ní.
EDIT: Zapni si GPS a už budeš zase doma.
Publikováno 24 říjen 2016 - 21:52
Publikováno 25 říjen 2016 - 0:43
Chtěl jsem se zeptat, zda nemá někdo také problém s nemožností načíst PQ do c:geo ("databázové požadavky") - ale vyřešil to update aplikace - nová verze také fixuje načítání home coordinates, takže by vám měla pomoci i od té Persie či Mesopotámie, nebo kde se vám to c:geo toulá...
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 25 říjen 2016 - 6:51
Ano potvrzuji, update na v. 2016.10.23 vyřešil obojí. Už zas nemám HC v Iráku ale správně doma. I PQ jsem zkusil a jde načíst. Vývojářům za rychlou opravu palec nahoru
Publikováno 28 říjen 2016 - 18:01
Mám v C:geo keše rozdělené do seznamů, a čas od časů si dávám v seznamech Aktualizovat vše. V poslední době mi ovšem tato funkce po stažení několika keší "vypadne" a nestáhne všechny keše. Setkali jste se s tím někdo, případně, proč se toto děje ???
Díky za odpověď
Publikováno 28 říjen 2016 - 18:39
Mám v C:geo keše rozdělené do seznamů, a čas od časů si dávám v seznamech Aktualizovat vše. V poslední době mi ovšem tato funkce po stažení několika keší "vypadne" a nestáhne všechny keše. Setkali jste se s tím někdo, případně, proč se toto děje ???
Díky za odpověď
Je tam nějaký problém, nevím zda to souvisí. Anglicky neumím, tak jsem tu hlášku dal do strjdy Googla a toto je jeho
výsledek:
Cache mít prázdných deníků!
V důsledku nedávných změn na geocaching.com c: geo může selhat načíst deník v závislosti na formátu data jste vybrali na internetových stránkách geocaching. Pracujeme na toto téma, zatím tam je problém snadno vyřešit:
Prosím přejděte na stránku preference na GEOCACHING.COM a změnit formát data do formátu, který neobsahuje a prázdné prostory. Poté uložení změn a opětovného přihlášení / restartu c: geo (nebo zařízení) a obnovovací postižených cache v C: geo.
Caches have empty logbooks!Due to recent changes on geocaching.com c:geo may fail to retrieve the logbook depending on the date format you selected on the geocaching website. We are working on this issue, meanwhile there is an easy workaround:Please go to your preference page on geocaching.com and change the date format to a format not containing and empty spaces. Afterwards save the change and relogin/restart c:geo (or your device) and refresh the affected caches in c:geo.
Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 28 říjen 2016 - 18:45
Publikováno 28 říjen 2016 - 18:46
Jde o to nastavit v předvolbách v účtu datum bez mezer, tedy například 28.10.2016. Zatím se pracuje na fixu.
Publikováno 28 říjen 2016 - 21:48
V preferencích jsem si upravil datum na bezmezerové a logy se mi zobrazují v c:geo po aktualizaci keší normálně jako předtím.
HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx
SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°
Publikováno 30 říjen 2016 - 13:27
Jsem laik v programování, ale proč c:geo nevyužívá live api? Je s tím nějaký problém? Děkuji za odpovědi.
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů