Protože by museli Grounspeaku zaplatit......
Jinak oficiální důvody jsou tady:http://www.cgeo.org/...html#why-no-api
Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 30 říjen 2016 - 13:40
Publikováno 30 říjen 2016 - 13:32
Protože by museli Grounspeaku zaplatit......
Jinak oficiální důvody jsou tady:http://www.cgeo.org/...html#why-no-api
Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 30 říjen 2016 - 13:40
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 30 říjen 2016 - 13:37
To neni pravda! Ja ve sve aplikaci gc.live mam, a nemusel jsem nic platit! Ani nevim o jedinem pripadu, kde by za to Groundspeak chtel penize.
Pravda je takova, ze by muselo c:geo prestat krast data.
Publikováno 30 říjen 2016 - 13:49
A nevíš, co je na stránkách c:geo myšleno tím "Groundspeak advertisements"?
"Neplatíš" ani skrytě tím, že jsou někde v GG odkazy na GS?
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 30 říjen 2016 - 15:39
Zaplatit by musel uživatel (fungovalo by to jen pro premium), ne?
Ne. A ne. Jen jsou různé limity pro BM a PM.
Publikováno 30 říjen 2016 - 15:51
Ale teď C:geo BM nijak neomezuje, pokud vím. Takže by to zhoršilo funkčnost.
Protože porušuje TOU.
A s tou funkčností...teď přestává fungovat po každé změně na webu gc
Publikováno 30 říjen 2016 - 16:03
Dalsi vec je rychlost a objem stazenych dat.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 30 říjen 2016 - 16:43
A nevíš, co je na stránkách c:geo myšleno tím "Groundspeak advertisements"?
"Neplatíš" ani skrytě tím, že jsou někde v GG odkazy na GS?
Mas pravdu, kdyz BM vycerpa svuj limit, tak mu mam napsat hlasku v tom smyslu, ze kdyby si zaplatil PM, mohl by stahnout az 6000 listingu denne.
Vzhledem k tomu, ze neco takoveho bych uzivateli stejne napsal, i kdybych nemusel, nechapu, jak tohle muze nekdo prezentovat jako neprekonatelny pozadavek na reklamu.
Nic naplat, Groundspeak ma nejaky model sveho podnikani, a tak se jim pochopitelne nelibi, kdyz nekdo tento model obchazi. A tak, kdyz se Groundspeak rozhodl nastavit pro BM nejake limity s tim, ze pro vice si maji zaplatit PM, tezko povoli jednu apliakci, ktera na omezeni kasle. To je pravy a jediny duvod, proc nemaji API.
Jenze nez aby priznali, ze porusuji pravidla, radeji napisi velike FAQ, kde mluvi jen o tom, jak je na ne Groundspeak zly. Ale o tom, ze uzivatel s cgeo porusuje pravidla pouzivani webu geocaching.com, ktere se smluvne zavazal dodrzovat, tam neni kupodivu ani sluvko. Hrdinove!
V jednom maji nicmene pravdu - opensource bude tezko mit prstup do API, protoze pristupovy klic je treba drzet v tajnosti tak, aby jej nemohl nekdo ukrast a vydavat se za jinou aplikaci. jak ale ochranit klic, kdyz by byl soucasti verejne dostupnych zdrojovych kodu? Zbytek jsou ale fakt vymluvy.
Publikováno 30 říjen 2016 - 16:54
Ano porušuje, a to je právě ta výhoda pro uživatele. Mně funguje dobře.
Přesněji řečeno, TY porušuješ TOU používám aplikace.
Takže tobě zablokují účet, až na to dojde.
Publikováno 30 říjen 2016 - 16:57
No já za sebe tedy raději opensource aplikaci, která umí, co potřebuji, než nějaký omezený a uzavřený bazmek, TOS neTOS. A to jsem premium member. Autor c.geo má u mě pivo, jsem rád, že dělá, co dělá. Ostatně hudbu nebo film si také stáhnu z netu (a stáhnul bych si i auto, kdyby to šlo - v narážce na jistou kampaň) nebo zkopíruju od kamaráda a popravdě jsem v reálu ještě nepotkal člověka, který by to nedělal. Dělají to všichni, jen občs někdo nemá koule se k tomu přiznat
Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 30 říjen 2016 - 16:58
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 30 říjen 2016 - 16:58
Ano porušuje, a to je právě ta výhoda pro uživatele. Mně funguje dobře.
Tak určitě! Tamhletomu sportovci děsně fandím! Co na tom, že dopuje tak, že smrdí víc než celé Neratovice, ale když on běhá tak krásně rychle... občas sice na chvíli zkolabuje, ale po pár injekcích je zase nejlepší! Juchů!
Publikováno 30 říjen 2016 - 17:45
Jsem si naprosto jisty, ze kdyz prechazim po prechodu na cervenou, ze nezaplatim pokutu - tedy kdyz si myslim, ze nikde me nevidi straznik nebo policajt. To ovsem neznamena, ze nedelam neco, co bych delat nemel. A zduvodnuji-li to tim, ze mi pravidla nevyhovuji, nebo ze to delaji i mnozi jini, nebo ze mam ridicak nebo ze ... to nejsou omluvy, ale vymluvy, ktere jen dokazuji to, ze vis, ze delas neco, co bys nemel.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 30 říjen 2016 - 17:51
Ano, vím že dělám něco, o čemž si někteří (nikoliv já), myslí, že bych dělat neměl. Já si naopak myslím, že bych to dělat měl, a že podobná pravidla porušuje každý normání člověk. Člověka, který by se řídil všemi pravidly, která si někdo vymyslel, neznám, byl bych docela rád, kdyby mi ho někdo ukázal. Asi bych se s ním ale nechtěl kamarádit. Byl by hrozný opruz s ním chodit přes opuštěné přechody.
Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 30 říjen 2016 - 17:58
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 30 říjen 2016 - 17:56
BTW, co že tedy používáte, když je c:geo fuj proti pravidlům a slušnému vychování? Existuje nějaká použitelná funkčně ekvivalentní konkurence pro android?
a:drake, pochopitelně
Publikováno 30 říjen 2016 - 18:04
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů