Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#1381 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 18:05

No já za sebe tedy raději opensource aplikaci, která umí, co potřebuji, než nějaký omezený a uzavřený bazmek, TOS neTOS. A to jsem premium member. Autor c.geo má u mě pivo, jsem rád, že dělá, co dělá. Ostatně hudbu nebo film si také stáhnu z netu (a stáhnul bych si i auto, kdyby to šlo - v narážce na jistou kampaň) nebo zkopíruju od kamaráda a popravdě jsem v reálu ještě nepotkal člověka, který by to nedělal. Dělají to všichni, jen občs někdo nemá koule se k tomu přiznat :)

Tohle je trošku nešťastné přirovnání. Protože když stahuješ hudbu nebo film, nic neporušuješ. Nezákonný je totiž upload, ne download.
  • 1

#1382 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 18:08

Tohle je trošku nešťastné přirovnání. Protože když stahuješ hudbu nebo film, nic neporušuješ. Nezákonný je totiž upload, ne download.

Jak kde. Navíc samozřejmě dělám obojí. Protože buď torrent, nebo nějaká výměna s kamarády live či s emzáky po síti. Leeching is bad. Sharing is caring :) kdyby všichni jen stahovali, není stahovat co, že?

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#1383 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 18:30

To je nějaký doplněk ke geogetu, ne? (Ten jsem nikdy nepochopil, k čemu je, a ani na mém systému neběží.)

Blbost. K čemu by mu pak bylo Geocaching Live? Geoget je tam pro prednahraný offline obsah, ale to nijak neříká, že to není schopno stahovat kešky v terénu.

Ale tohle všechno ty moc dobře víš, protože se tu s tebou na tohle téma nevede debata poprvé.

• 0

#1384 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 18:31

Ne jak kde. To co jsem napsal platí všude. :-) Download není nezákonný.
  • 0

#1385 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 18:36

O tom že existuje nějaké a:drake dnes slyším poprvé. O geogetu, o jehož existenci tuším, jen nevím, k čemu by mi byl, jsem nikdy nedebatoval, proč také. A na vygooglené stránce se píše, že a:drake není náhrada za c:geo.

Ne jak kde. To co jsem napsal platí všude. :-) Download není nezákonný.

To není pravda. Viz třeba USA. Ale jsme offtopic.

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 30 říjen 2016 - 18:37

• 0

#1386 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 588 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 18:44

a:drake, pochopitelně  :)

použitelná funkčně ekvivalentní konkurence ??????? ani omylem.

• 0

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1387 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 18:53

Ano, nic nemůže být 100% náhrada za něco, co nehraje podle pravidel. Je těžší být bohatý poctivou prací, než být bohatý, protože sis nakradl.

• 5

#1388 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 19:02

Aby člověk mohl něco ukrást, musí to odněkud zmizet :) Ale asi si tedy do profilu přidám pirátskou vlajku :D
  • 0

#1389 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 19:14

použitelná funkčně ekvivalentní konkurence ??????? ani omylem.

Tak jo, mame tu porovnani dvou legalnich aplikaci, neni problem to oprasit, aktualizovat a pridat porovnani i teto nelegalni, aby se videlo. Ovsem ja ty vlastnosti porovnavat nemohu, protoze c:geo jsem nikdy ani spustene nevidel.

Treba z toho muze vzejit navrh na doplneni funkci ...

Tento příspěvek byl upraven od gord: 30 říjen 2016 - 19:15

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1390 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 19:23

Zkusil jsem ten a:drake nainstalovat. První postřeh - zoufale pomalé, už jsem myslel, že na mapě nic nezobrazí (PQ už měl staženou), druhý postřeh - chci rozkliknout keš a on mi nabízí více keší (wtf?), třetí postřeh - v listingu chybí obrázky... UI nekomentuji, to je asi záležitost vkusu a zvyku.
  • 0

#1391 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 20:05

Nevim, proc mam vyvracet bludy nekoho, kdo si mysli, ze adekvatni odmena za software je jedno pivo...
  • 2

#1392 erebi

erebi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 20:15

Zkusil jsem ten a:drake nainstalovat. První postřeh - zoufale pomalé, už jsem myslel, že na mapě nic nezobrazí (PQ už měl staženou), druhý postřeh - chci rozkliknout keš a on mi nabízí více keší (wtf?), třetí postřeh - v listingu chybí obrázky... UI nekomentuji, to je asi záležitost vkusu a zvyku.

Prosim, pouzivej dal c:geo a tim tu debatu uzavrem. Ocividne jsi zaujaty proti jinym aplikacim, tak to nema smysl. Usetris tim cas a nervy spouste lidim.
  • 3

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.

#1393 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 20:32

Předně: k databázi GS se dá legálně přistupovat prostřednictvím prohlížeče i prostřednictvím API. Předpokládal bych proto, že služby poskytované oběma způsoby budou srovnatelné, ne-li totožné. Pokud tomu tak není, přijde mi to za strany GS jako dost schizofrenní záležitost.

Dále: chápu c:geo jako specializovaný webový prohlížeč, který nedělá nic jiného, než zobrazuje stránky GS ve formátu optimalizovaném pro hledání keší.

A konečně: platím si PM (Kub4 o tom píše stejně) a nemyslím proto, že bych od GS dostával něco navíc "zadarmo". Ano, mám navíc jistý komfort při hledání, ale ten je od komunity vývojářů c:geo. Pokud oficiální aplikace nenabídnou podobnou funkčnost, nevidím důvod je masochisticky používat.

• 5

#1394 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 20:38

Nevim, proc mam vyvracet bludy nekoho, kdo si mysli, ze adekvatni odmena za software je jedno pivo...

Myslím, ze jako člověk, co sw sám píše, mám o adekvátní odměně docela přehled. A ještě jsem nenarazil na os programátora, kterého by pivo urazilo, potažmo za sw, který zjevne píše zadarmo a pro radost.
  • 0

#1395 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 21:07

Prosím, kde najdu nějaký ten sw, co píšeš? A pod jakou licencí?

• 0

#1396 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 21:12

Např. ve většině linuxových distribucí. Obvykle GPL.
  • 0

#1397 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 21:21

Žasnu, proč se obtěžuješ GPL licencí, když pro tebe samotného licence nic neznamená? Až ti někdo tvůj kód ukradne (pokud vůbec nějaký existuje), tak taky všichni jen pokrčíme rameny, že ti přece nic nechybí, tak to nemůže být krádež... :D

• 0

#1398 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 21:32

Jo to byl takový nějaký vtip, že hackeři ukradli zdrojáky RedHat Linuxu :D víš, co se píše v GPL licenci? I tak je to jen právničina. Já ji používám jen proto, že ji používali ti přede mnou. Osobně jsem spíš fanda BSD-like licencí čí PD (ale někteří právníci prudi, že PD neplatí či co).
  • 0

#1399 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 21:34

--//--

• 0

#1400 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 21:39

Překlad pro laiky:

BSD: Dělejte si s tím co chcete, ale pokud vám to ukousne nohu, nechoďte za mnou

GPL: jako BSD + pokud to šíříte dál (ať už beze změny nebo pozměněné), širte to stále pod GPL

Tyhle dvě licence (a dalsi podobne) jsou základem toho, čemu se říká open source software (věci jako Linux, Gimp, c:geo, Firefox a spousty dalších). Každý, člověk takový software může libovolně používat, šířit i měnit. Rozdíl je v tom, že u GPL je to zarucene navěky, z BSD licencovaneho sw může nekdo vytvořit novou uzavřenou, a třeba i tvrdě komerční, verzi - tak vznikl například Mac OS X z původně opensource systému, který byl jakýmsi stryckem linuxu).

[Zjednodušeno pro laického čtenáře]

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 30 říjen 2016 - 21:57

• 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama