Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#1401 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 21:52

A neni ti divne, ze se treba Christoph Hellwig pokusil zalovat VmWare za poruseni GPL?

Zkratka, ty sam (udajne, porad tomu ani trochu neverim) pises neco pod nejakou licenci, kterou se jini snazi vymahat i soudne, ale sam zadne licence a pravidla dodrzovat nehodlas. Nemusis to dal rozpatlavat, me to bohate staci.

• 0

#1402 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 22:08

Jsem já snad Hellwig? Pokud se ti to nelíbí, běž za ním. Zbytek je straw man.

sam zadne licence a pravidla dodrzovat nehodlas

Gravitační zákon dodržují beze zbytku, po silnici jezdím vzdy vpravo a všechny keše loguju vlastnoručně a všechny je osobne lustim. Občas ale chodím na cervenou, rozdělávám oheň v lese a používám c:geo. Jsem člověk, ne robot.

A vůbec nevěřím tobě, že ty dodržuješ všechna pravidla. Takového člověka jsem totiž fyzicky ještě nepotkal (virtuální diskuse jich jsou ale plné, to ano)

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 30 říjen 2016 - 22:12

• 1

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#1403 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 22:36

Já třeba c:Geo v mobilu používám, byť je jen jako nouzovka a spíš jako záloha "kdyby náhodou". Ovšem zásadně offline, jelikož z důvodu úspory baterie mívám v terénu data vypnutý. Z webu si na PC stáhnu PQ, nahraju na kartu a potom ho naimportuju z karty do c:Geo a hledám s offline mapou. Jasně, nedělám si iluze, že by to takhle dělal každej. Já prostě nechci spoléhat na to jestli někde bude datovej signál nebo nebude. 

Nemyslím si, že bych tímhle postupem porušoval nějaký podmínky, a to ani kdybych si to PQ stahoval na kartu skrz mobilní Chrome. Jen mi prostě na každý jiný aplikaci něco nevyhovuje. Někde jen vzhled rozhraní, někde způsob ovládání apod.

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1404 Kas.

Kas.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 22:36

Já pořád nechápu proč se nekteří navážíte do c:gea. Dává vám za to GS snad nějaké prémie nebo co? Já jsem si aplikaci stáhnul z oficiálního google play, tak nevím co se řeší?! 

Mě aplikace až na drobné mušky plně vyhovuje, nevím proč bych měl používat jinou která mě nenabídne ty samé služby. Miluju tyhle samozvané strážce zákona...

Mimochodem platím si PM.

• 1

#1405 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 22:55

Však já mám taky PM :)
  • 0

#1406 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 23:12

Já pořád nechápu proč se nekteří navážíte do c:gea. Dává vám za to GS snad nějaké prémie nebo co? Já jsem si aplikaci stáhnul z oficiálního google play, tak nevím co se řeší?! 
Mě aplikace až na drobné mušky plně vyhovuje, nevím proč bych měl používat jinou která mě nenabídne ty samé služby. Miluju tyhle samozvané strážce zákona...
Mimochodem platím si PM.

https://m.youtube.co...h?v=XDJEPjvbbs4
  • 0

#1407 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 23:38

Na zacatku tu byl dotaz, proc cgeo neumi gc.live. Narozdil od vymluv, co maji na faq, skutecny duvod je ten, ze kradou data. A u toho mohla diskuze skoncit! At si s tim kazdy nalozi, jak uzna za vhodne. Slo jen o vysvetleni, proc tomu tak je.

Proc se ale vdycky najde nekdo, kdo s vervou buldoka zacne obhajovat, ze krast je vlastne uplne normalni? Jedna vec je delat obcas neco nespravneho, ale uplne jina vec je se tim chlubit, nebo dokonce byt na to hrdy.
  • 2

#1408 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2016 - 23:49

Vysvětli to, nerozumím.

c.geo stahuje data stejným způsobem jako Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, atd. , jenom je jinak zobrazuje. Kde je jaká krádež dat?

• 3

#1409 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 0:22

Já vůbec ani nevím, co je to krádež dat. To je úplně nesmyslný termín. S daty lze třeba neoprávněně nakládat, ale těžko je lze ukrást.To je terminologie zavedená OSA a podobnými z****, jejímž jediným účelem je dodat obviněním patřičný morální rozměr a vyvolat v lidech výčitky svědomí.

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 31 říjen 2016 - 0:22

• -2

#1410 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 588 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 6:51

Vysvětli to, nerozumím.

c.geo stahuje data stejným způsobem jako Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, atd. , jenom je jinak zobrazuje. Kde je jaká krádež dat?

Přesně tak. Je to vlastně utilitární browser pro potřeby kačera.
  • 1

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1411 nalano

nalano

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 7:29

Pokud má někdo PM, tak nerozumím tomu, proč nepoužívá aplikaci, která jede přes API. Pomoci API se tahá výrazně méně dat, data se výrazně rychleji zpracují a nejsi odstřižen při každé změně webu.
Pokud někomu nevyhovuje Adrake, může zkusit něco jiného, např. Locus, který je v mapové části a zobrazení keší a jejich waypointů nejlepší.
  • 0

#1412 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 7:44

C:geo mi funguje lépe než a:drake (viz včerejší zkušenost o pár příspěvků výše) ale klidně vyzkouším i Locus. Každopádně c:geo je kus dobře napsaného softu, i gui je opravdu pěkné. A to, že funguje i BM považuji za velkou výhodu, i když jsem PM. Můžu ho doporučit kamarádům, můžu ho používat, i když o PM přijdu. Prostě fajn aplikace.

Navíc pro mě jako programátora je zcela zásadní výhoda, že c:geo je opensource. Můžu si ho opravit či přizpůsobit sám. Když autora přejede autobus, aplikace neumře s ním, s vývojem může pokračovat kdokoliv jiný. Kdokoliv může ověřit, že aplikace nešmíruje nebo nedělá jiné kulišárny. Tudíž je to výhoda i pro neprogramátory.

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 31 říjen 2016 - 7:51

• 0

#1413 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 7:54

A ještě jsem nenarazil na os programátora, kterého by pivo urazilo, potažmo za sw, který zjevne píše zadarmo a pro radost.

Tak ja jsem jeden z takovych programatoru. Pivo zasadne nepiju. (Ale je pravda, ze jsi me asi jeste nevidel in natura.)

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1414 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 8:14

Sami a dobrovolne jste odsouhlasili dodrzovani ToU. Tak nejak nerozumim, proc tak vehementne tvrdite, ze jejich soustavne porusovani je bez zavady a mate na nej pravo. Navic to pravo zduvodnujete tim, ze vam to tak vyhovuje. (Kdyz nekdo ukradne auto, tak mu to zrejme take vyhovuje, a presto nese trestne pravni odpovednost za svuj cin a s trestem musi pocitat.) Subjektivni uzivatelska (ne)privetivost legalnich aplikaci nemuze pouzivani nelegalni aplikace zlegalizovat. Jina vec je, jestli poruseni ToU nekdo kontroluje a pripadne tresta, ale o tom tu rec neni. Jednoznacne delate neco, co jste rekli, ze delat nebudete. Pokud byste to nepotvrdili, nebudete mit na gc.com svuj ucet.

Nazvat c:qeo browserem je demagogie. V tom pripade je browserem jakakoli aplikace.

• 5

GeoGet:

#1415 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 8:49

Vysvětli to, nerozumím.

Jedna věc je, na jaká data máš nárok, druhá věc je ta, jakou cestou ta data můžeš získat. Když je získáš nepovoleným způsobem, košer to není, i když na ta data máš nárok. Sice tím nezpůsobuješ přimou finanční újmu, PM stejně máš, ale může to být újma nepřímá. O tom by se dalo dlouze diskutovat, přijde mi to ale zbytečné, my ta pravidla nevymysleli, nás nepoškuzují, ani je nebudeme vymáhat.

K těm prohlížečům, vysvětlíme si některé technické pojmy:

• pokud nějaký program za tebe kliká do webové stránky, a stahuje tak automatizovaně celé sekvence stránek, pak se tomu říká robot.
  • pokud nějaký program stáhne stránku, a pak automatizovaně prochází na ní umístěné odkazy, je to zvláštní druh robota, kterému se říka spider.
  • Pokud nějaký program z webové stránky automatizovaně vyčítá nějaké údaje, aby je pak po svém zobrazil, nebo jinak zpracoval, pak se tomu říká scraper.

Řekl bych, že všechno z toho c:geo dělá!

A teď se podívej, s čím jsi souhlasil v https://www.geocachi...ents/termsofuse:

...You agree not to:

1. Use any robot, spider, scraper or other automated means to access our services for any purpose without our express written permission.

Mimochodem, dříve tam bylo dokonce i to, že si nesmíš ani upravovat způsob zobrazení stránek pomocí Greasemonkey a podobných technologií, ale mám pocit, že to z toho už vypustili.

Připomínám, že neobviňuji, neobhajuji, jen vysvětluji, proč je lepší jen potichu žrát a nechrochtat u toho. ;)

• 6

#1416 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 9:15

Tak čtu tuto diskusi a potřebuju vysvětlit, čím co porušuju tímto používáním c:geo:

1. Kešky si dám vyexportovat do PQ

2. PQ si natáhnu do c:geo

3. Offline jdu lovit, mám mapové podklady OSM

4. Nepoužívám datové přenosy v mobilu

Co jsem prosím porušil? Myslíte to, že legálně získané PQ přečtu v jiné aplikaci než té, kterou nám dovolí GS? 

Kdyby jejich oficiální app uměla fungovat offline, možná bych jí i používal. Ale být neustále na datech? Nene.

• 0

#1417 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 9:30

Bingo. Také si neumím představit v téhle republice plné naprosto nesmyslných FUP tahat data nějak masivně online. V 99% si maximálně tak aktualizuji keš, když ji nemůžu dlouho najít, zda nejsou nějaké čerstvé logy vysvětlující situaci. Hlavní modus operandi c:geo je přes PQ s kterými funguje perfektně.

Ale i kdybych pomocí c:geo vraždil v groundspeaku koťátka, je to mezi mnou a GS, nějak nechápu, kde bere Haluma tady odvahu kázat a moralizovat. A chtěl bych vidět, jak sám dodržuje všechna ToU, ToS a EULA ke všem produktům, které má v počítači, nebo webům, které navštěuje :)

• -3

#1418 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 9:39

Co jsem prosím porušil? Myslíte to, že legálně získané PQ přečtu v jiné aplikaci než té, kterou nám dovolí GS? 

Tim nic neporušuješ. Myslis si, ze to vsichni pouzivaji jako ty? I ti novacci s BM, kteri to jen nainstalovali, spustili, a hura, ono jim to ukazalo kesky?

• 2

#1419 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 9:58

V 99% si maximálně tak aktualizuji keš, když ji nemůžu dlouho najít, zda nejsou nějaké čerstvé logy vysvětlující situaci. Hlavní modus operandi c:geo je přes PQ s kterými funguje perfektně.

Ale i kdybych pomocí c:geo vraždil v groundspeaku koťátka, je to mezi mnou a GS, nějak nechápu, kde bere Haluma tady odvahu kázat a moralizovat. A chtěl bych vidět, jak sám dodržuje všechna ToU, ToS a EULA ke všem produktům, které má v počítači, nebo webům, které navštěuje :)

A ten pristup pro aktualizovani kese a stazeni logu uz je prave to, co legalni neni.

A opet ... "ja to delat muzu, protoze to delaji ostatni". To je jeden ze dvou argumentu, ktere dokolecka opakujes. Ten druhy je "ja to delat muzu, protoze se mi to tak libi" nebo "protoze mi nevyhovuje to, co je legalni". Zadny relevantni argument proc porusujes to, cos sam dobrovolne odsouhlasil, jsi dosud nenapsal.

• 0

GeoGet:

#1420 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2016 - 10:08

A já se ptám, co je ti do toho? Dělám to proto že mi to vyhovuje. Dělám to proto, že nic lepšího, ani srovnatelně dobrého, není. Dělám to proto, že chci. Na svoje svědomí a svoji zodpovědnost. A dokonce nejsem takový pokrytec, abych o sobě tvrdil, že se chovám vždy podle pravidel (každý, kdo to tvrdí, lže). Pokud si v GS myslí, že jim kazím hru, ať mi klidně zablokují účet, a klidně mě můžeš třeba nahásit, pokud ti to vyplaví endorfiny. Ale už laskavě nech toho trapného a pokryteckého kázání.

Používám c:geo. Doporučuji c:geo. Je to skvělá aplikace. Se stim smiř.

• -2

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama