Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#1521 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2018 - 15:58

jj, mam,

vymazani dat aplikace, preinstalace, nic nepomohlo

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#1522 Dan Škareda

Dan Škareda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 266 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2018 - 17:04

Když si ukládáš vyluštěnou finálku, stačí dole na stránce souřadnic kliknout na podslední volbu - Nastavit jako souřadnice keše v c:geo a na webu. Tím se finálka uloži i na web GS a je dostupná navždy odkudkoliv. Nemusíš nic luštit znovu a po stáhnutí keše máš i finálku.

Nedalo by se toto přednastavit na poslední volbu? Třeba nějakým nastavením v programu.

• -1

#1523 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2018 - 19:50

Pokud vím, tak to nejde, defaultně je tam první volba. Musel bys to napsat jako tip vývojářům.

• 0

#1524 quellen

quellen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2018 - 17:15

Nevíte někdo, kde sehnat verzi, která by fungovala na adroidu 2.2?

• 0

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo

#1525 Kas.

Kas.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2018 - 19:03

I kdybys našel nějakou starší verzi, tak tam stejně půlka věcí už nebude fungovat. GS to pořád mění a c:geo musí reagovat updatama.

• 2

#1526 Kyblik94

Kyblik94

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2018 - 19:12

Tady se dají stáhnout apk všech starších verzí. Ale jak psal Kas., funkčnost určitě nebude taková, jako u nových verzí. Na druhou stranu na nahrání keší a lovení se starším telefonem by to asi mohlo stačit.

• 0

#1527 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 891 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2018 - 20:54

Tady se dají stáhnout apk všech starších verzí. Ale jak psal Kas., funkčnost určitě nebude taková, jako u nových verzí. Na druhou stranu na nahrání keší a lovení se starším telefonem by to asi mohlo stačit.

Pochybuju. Když se to nepřihlásí na web, tak to nic nestáhne.

Leda mu předhodit GPX soubor s datama, ale pak můžeš použít nějaký normálnější program.

• 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#1528 quellen

quellen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2018 - 22:25

Nic složitýho nepotřebuju, je to nouzovka. Z těch "normálnějších" programů mi tady toho asi stejně moc fungovat nebude a cgeo aspoň znám.
  • 0

#1529 Kyblik94

Kyblik94

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2018 - 23:21

Pochybuju. Když se to nepřihlásí na web, tak to nic nestáhne.

Leda mu předhodit GPX soubor s datama, ale pak můžeš použít nějaký normálnější program.

Taky jsem psal nahrání a nic o stahování  :)

• 0

#1530 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 588 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2018 - 3:27

Nic složitýho nepotřebuju, je to nouzovka. Z těch "normálnějších" programů mi tady toho asi stejně moc fungovat nebude a cgeo aspoň znám.

Jasně, že se přihlásíš, ale nic nepřečteš. Dnešní HTML je dost jiné než bývávalo a současné c:geo_parsování čte něco jiného než dřív.

• 1

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1531 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 891 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2018 - 11:30

Taky jsem psal nahrání a nic o stahování  :)

Abys "nahrál" keše do navigace, musíš je nejprve "stáhnout" z Geocaching com. A to bude ve starších verzích programů které to tahají přes webové stránky opravdu velký problém. 

• -1

#1532 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2018 - 11:50

Jasně, že se přihlásíš, ale nic nepřečteš. Dnešní HTML je dost jiné než bývávalo a současné c:geo_parsování čte něco jiného než dřív.

... ani se neprihlasis... zrovna to prihlasovani na web se take nekolikrat menilo.

• 2

#1533 Kyblik94

Kyblik94

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2018 - 15:45

Abys "nahrál" keše do navigace, musíš je nejprve "stáhnout" z Geocaching com. A to bude ve starších verzích programů které to tahají přes webové stránky opravdu velký problém. 

Ale ke "stáhnutí" keší přece vůbec nepotřebuje telefon, do toho je stačí opravdu jen "nahrát". Stáhnout keše si může přes počítač a pak asi nebude lovení se starší verzí c:geo problém...

• 0

#1534 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 891 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2018 - 16:10

Ale ke "stáhnutí" keší přece vůbec nepotřebuje telefon, do toho je stačí opravdu jen "nahrát". Stáhnout keše si může přes počítač a pak asi nebude lovení se starší verzí c:geo problém...

Jak znám uživatele cGeo kolem mne, tak jsou to přímo fanatičtí logovači (Tj "TFTC") z terénu. A jsou úplně vedle, když jsou náhodou bez signálu (Typicky včera v Mariánském údolí za Olomoucí). Většinou neumějí vůbec nic dělat off-line. 

A spousta uživatelů cGeo je doslova schizofrenní. Jeden geokolega například používá Locus. Ale když se ho zeptám, jestli tu keš kolem které jedeme má nebo ne, tak to v Locusu neumí najít (pokud to tedy jde) a spustí si cGeo a tam to hledá. Obdobně jiná geokolegyně - střídá aDrake a cGeo co deset minut. Když keš najde pomocí aDrake, tak pak pustí cGeo a začne ji tam hledat aby ji zalogovala.

Když se budou stahovat data na počítači, tak se pak může použít Locus nebo aDrake a je vyřešeno.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 18 březen 2018 - 16:17

• 1

#1535 Kyblik94

Kyblik94

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2018 - 17:08

Když se budou stahovat data na počítači, tak se pak může použít Locus nebo aDrake a je vyřešeno.

To sice asi může, ale tak původní otázka nezněla. quellen hledal verzi c:geo, která by mu fungovala na starším Androidu, protože mu nejspíš vyhovuje. O tom, proč zrovna c:geo, a jak konkrétně ho používá, nic nevíme...

• 0

#1536 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 588 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2018 - 17:23

Má pravdu, chlapec. A k tomu offline mapy a jde se kešovat do přírody. Podívám se jestli nějaké staré c:geo někde nevyhrabu.

Tento příspěvek byl upraven od ubuster: 18 březen 2018 - 17:23

• 0

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1537 Pavel TT

Pavel TT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2018 - 21:53

Toto je asi posledni verze pro Android nizsi nez 4.0. Ale i novejsich release se najdou zminky o starsich verzich Androidu. Sam tu nemam nic starsiho nez 4.2 tak to nemuzu zkusit.  Zde muzes postupne zkouset novejsi release, hodne stesti :)

Jak znám uživatele cGeo kolem mne, tak jsou to přímo fanatičtí logovači (Tj "TFTC") z terénu. A jsou úplně vedle, když jsou náhodou bez signálu (Typicky včera v Mariánském údolí za Olomoucí). Většinou neumějí vůbec nic dělat off-line.

Jenze to je spise obecnou neznalosti a neochotou neco se ucit. Proste jdou cestou nejmensi namahy k zisku bodu. Co pozoruji, tak TFTC se deli na 3 skupiny, uzivetale c:geo, uzivatele oficialni aplikace a kaceri, kteri tak loguji z principu (lenosti). Ty prvni dve skupiny pouziji to prvni co se jim nabidne (oficialni apk) nebo vidi okolo sebe (c:geo). U treti skupiny, vetsinou jde o dele hrajici kacery, je jedno co pouzivaji.

My jsem zkusili par aplikaci jeste v dobe kdy oficialni apk byla placena a tim prakticky vypadla z vyberu protoze ta free byla tragicka. a:Drake mi nesedlo (hlavne principem), stejne jako par dalsich. Locus je zajimavy a asi jej zase nekdy zkusim. A tak zatim k plne spokojenosti pozivame c:geo. Vetsinou offline, nalezy jen odklepavame a pak je nahrajeme jako field notes na web kde je, vetsinou ja, logujeme. Data v terenu zapiname vyjimecne, spise jen pri nejasnostech nebo okamzite zalogovani TB ale ten uz jsme v kesi dlouho nevidel. Takze je to hlavne o pristupu a nastroje hraji jen malou roli. Navic quellen napsal presny duvod proc chce c:geo a pokud existuje cesta, nema smysl mu ji rozmlouvat.

• 3

#1538 quellen

quellen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 10:02

Se to tady, koukám, pěkně rozjelo. Já potřeboval jen něco, co by mělo offline mapu a kam bych naimportoval gpx. Fakt jsem se nechtěl nikam hlásit, ani nic stahovat.

Cgeo jsem pro android 2.2 nakonec stejně nenašel, takže celá akce padla.

Teď se zeptám hodně OT: Můžete mi poradit něco, co by moje požadavky splnilo a na starších systémech fungovalo?

• 0

#1539 Kyblik94

Kyblik94

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 10:18

Cgeo jsem pro android 2.2 nakonec stejně nenašel, takže celá akce padla.

Vždyť jsem sem už dával odkaz. Tam jsou všechny verze, tak zkus nějakou stáhnout a nainstalovat, když to nepůjde, tak zkus nějakou starší.

• 0

#1540 quellen

quellen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 13:58

Vždyť jsem sem už dával odkaz. Tam jsou všechny verze, tak zkus nějakou stáhnout a nainstalovat, když to nepůjde, tak zkus nějakou starší.

Omlouvám se.  :wacko:  Ta úplně nejstarší verze apk, co tam je, mi funguje.

Dokonce tam jede i hledání a aktivní mapa, takže gpx není jediná cesta.  ;)

Tento příspěvek byl upraven od quellen: 20 březen 2018 - 15:34

• 1

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama