Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#1581 PaJa-trb

PaJa-trb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2019 - 20:44

Osobně v C:geo používám OSM s aktuálními mapovými podklady (turistické a cyklo značky) a jsem spokojen. 

Ale hlavní problém, který zde již zazněl, je že žádná mapa není 100%. Každá vychází z nějakých podkladů a záleží jestli má zakreslené všelijaké místní a lesní pěšinky a podobné záludnosti. Proto je dobré se někdy dívat třeba i na seznamácké mapy, které jsou zpracované na jedničku. Ale v jedné mapě bude cestička, v druhé nic a pak zase třeba naopak. 

Pak je zde další problém, že cesta ke keši zpravidla neexistuje a objeví se teprve (většinou) až při návratu :-)

• 2

#1582 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2019 - 20:48

v Locusu neni problem pouzivat budto speirsovi temata, nebo tema primo z Locusu. Nejvic mi sedi Speirsova mapa a tema z Locusu - turisticke, dale se v nem daji vyp/zap cyklotrasy, tur.znacky, obcerstveni atd. Ale tema tam je i lyze, mesto, silnice. K tomu mam v Locusu jeste online podklady mapycz a offline smartmaps. Nevim, jestli tohle umi i cgeo. Leta jsem ho nepouzil.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 22 January 2019 - 20:52

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#1583 Radekb

Radekb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2019 - 20:57

Ne a nějak to nepotřebuju. Stačí mi Speirsovy OSM.

Možná, že kdyby sis OSM mapy naistaloval i se správnými mapovými tématy, tak bys třeba měl potřebu menší.

Speirsovy mapy samozrejme pouzivam jako primarni, ale jak uz tu zaznelo, vsechny cesty nejsou vsude, a obcas potrebuji i fotomapu, takze prepinam do Mapy.cz.

• 0

#1584 24cenda

24cenda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2019 - 9:28

Ahoj, měl bych prosbu jestli by mi někdo dokázal poradit. Koupil jsem si nový mobil a potřebuji převézt data c-geo. Starý mobil Sony xperia Z1 compact, mový Sony xperia XZ1 compact. Ve starém jsem v nastavení c-geo dal zálohovat, objevil se nápis vytvořena záloha s datumem. Pak jsem ještě převedl aplikaci na kartu. Když jsem to přendal do nového telefonu tak mi sice zustalo moje nastavení, ale databáze uložených keší tam není. A když jsem dal obnovit ze zálohy, tak píše že není dostupná žádná záloha.

Můj laický názor je , že na pamětové kartě to asi je, jen to z ní dostat do c-gea.

Děkuji předem za pomoc

• 0

#1585 mirecek7

mirecek7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 133 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2019 - 13:10

Zkusil bych export dtb ve starém. Přetáhnout do nového founu a naimportovat.

Dělám to tak i doma: plánuji v tabletu, exportuji, přepošlu (přes edisk) a import do telefonu.

• 0

#1586 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 23 January 2019 - 15:30

Dá sa to urobiť viacerými spôsobmi ale mne sa zdá najjednoduchší tento spôsob:

1. V starom mobile vykonaj archiváciu. Pohľadaj kam sa to uložilo a vezmi odtiaľ súbor cgeo.sqlite

2. Aj v novom mobile vykonaj archiváciu. Tým sa vytvorí archívny súbor cgeo.sqlite. Ak to nepôjde stiahni aspoň jednu kešku a potom to pôjde.

3. Potom ten vytvorený archívny súbor cgeo.sqlite v novom mobile prepíš archívnym súborom cgeo.sqlite zo starého mobilu.

4. Nakoniec v novom mobile daj obnovu z archívu.

Takto sa obnoví databáza. Obrázky sa obnovia až keď v novom mobile dáš opätovne načítať (refresh) kešky. Aj tie sa síce dajú skopírovať ale takto je to jednoduchšie.

• 1

#1587 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2019 - 15:33

V Speirsovych mapach je mozne zobrazovani cyklotras a turistickych cest vypnout - alespon v AD.

V Locus lze take vypnout.

• 0

:ph34r:  Google Pixel 8 PRO + Android 14 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

hlavsic.png

#1588 24cenda

24cenda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2019 - 19:01

Děkuji kolegům za rady, ale dnes odpoledne mě asi osvítil nějaký duch svatý. Prostě jsem to dal sám a jinak neż je tu psáno.
Všiml jsem si nabídky export, import GPX. Tak jsem celou slozku exportoval přes mail do nového mobilu. No a tam přes import vložil do c-gea.
Tak jeste jednou děkuji za snahu a snad si tento postup zapamatuji na příště.
  • 0

#1589 Gotes

Gotes

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 27 February 2019 - 15:15

Ahoj, na C:geo se mi nestahují statické mapy, již delší dobu. Co s tím? Díky

Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 27 February 2019 - 15:48
přesunuto z mapy.cz

• 0

#1590 PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

• Members
  • PipPipPip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2019 - 9:45

Ahoj.

Mám problém s časovým pásmem a už mě to fakt štve.

O co jde?

Je publikován event, odkaz otevřu v C:geo. Když si chci event uložit do Google kalendáře, tak čas eventu naskočí o dvě hodiny dříve. Např. event začíná v 10:00, ale mě tam naskočí 8:00. Takže musím ten čas vždy ručně přepisovat.

V nastavení C:gea mám nastavené časové pásmo "střední Evropa +2", když ale chci uložit event, vždy tam znovu naskočí UTC, a ani po překliknutí na středoevropské pásmo se čas nepřepíše, a stejně musím čas přepisovat ručně.

Nevěděl by někdo co kde nastavit, abych event do kalendáře "jen" uložil?

• 0

Jsem to stále já.

#1591 nalano

nalano

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2019 - 10:03

Máš nastaveno časové pásmo na gc? A teď ještě platí zóna UTC + 1.
Jsem to zkusil z prohlížeče a založí se mi to do kalendáře správně dle času v listingu.
  • 0

#1592 PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

• Members
  • PipPipPip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2019 - 10:18

Máš nastaveno časové pásmo na gc? A teď ještě platí zóna UTC + 1.
Jsem to zkusil z prohlížeče a založí se mi to do kalendáře správně dle času v listingu.

To mám nastaveno správně (prostě Praha Sarajevo Bratislava).

Mimochodem, když udělám totéž na PC, nastaví se mi to správně. Ale v C:geo prostě ne.

• 0

Jsem to stále já.

#1593 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 588 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2019 - 11:03

Jak máš definovaný "Datum a čas" v mobilu? Máš to nastavené na "Používat čas ze sítě" a "Automatické časové pásmo"?

Tento příspěvek byl upraven od ubuster: 29 March 2019 - 11:04

• 0

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1594 PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

• Members
  • PipPipPip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2019 - 11:08

Jak máš definovaný "Datum a čas" v mobilu? Máš to nastavené na "Používat čas ze sítě" a "Automatické časové pásmo"?

Přesně tak.Čas ze sítě a časové pásmo ze sítě.

• 0

Jsem to stále já.

#1595 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2019 - 12:20

Výstřel úplně od boku, ale mám dojem, že cgeo a nastavení jazyka na GC.com jiné než EN dělá problémy právě s formátem data a času, nemůže to být tímto?
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#1596 PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

• Members
  • PipPipPip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2019 - 12:37

Výstřel úplně od boku, ale mám dojem, že cgeo a nastavení jazyka na GC.com jiné než EN dělá problémy právě s formátem data a času, nemůže to být tímto?

To nemá vliv.  C:geo načtením jakéhokoliv listingu přenastaví profil na GC na EN.

Ale pro jistotu jsem zkusil nastavit ručně na EN, ale beze změny. Problém trvá.

• 0

Jsem to stále já.

#1597 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 588 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2019 - 15:39

Jak máš nastavený čas v Google kalendáři https://calendar.goo.../settings?pli=1 ?

• 0

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1598 PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

• Members
  • PipPipPip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2019 - 15:52

Jak máš nastavený čas v Google kalendáři https://calendar.goo.../settings?pli=1 ?

Jazyk: Čeština

Země: Česko

Časové pásmo: (GMT+01:00) Středoevropský čas - Praha

• 0

Jsem to stále já.

#1599 Marty 1905

Marty 1905

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 29 April 2019 - 16:13

Ahoj rád bych se zeptal: V C:GO jsem si v osobně offline staženém .gpx udělal u každé keše osobní poznámku s bonusem. Všiml jsem si že jí lze vyexportovat ven. Kde najdu vyexportovaný soubor v adresáři? Při GPXku mi to telefon řekl ale u poznámky ne. 

• 0

#1600 Rumis.uh

Rumis.uh

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 29 April 2019 - 17:57

Ahoj rád bych se zeptal: V C:GO jsem si v osobně offline staženém .gpx udělal u každé keše osobní poznámku s bonusem. Všiml jsem si že jí lze vyexportovat ven. Kde najdu vyexportovaný soubor v adresáři? Při GPXku mi to telefon řekl ale u poznámky ne. 

Pokud vím, tak osobní poznámka se exportuje přímo k dané keši na geocaching.com. Samozřejmě, že se objeví jen tobě (pokud jsi přihlášen)  :)

• 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama