Pokud vím, tak osobní poznámka se exportuje přímo k dané keši na geocaching.com. Samozřejmě, že se objeví jen tobě (pokud jsi přihlášen)
Aha myslíš že to nejde exportovat jen jako texták?
Publikováno 29 duben 2019 - 21:11
Pokud vím, tak osobní poznámka se exportuje přímo k dané keši na geocaching.com. Samozřejmě, že se objeví jen tobě (pokud jsi přihlášen)
Aha myslíš že to nejde exportovat jen jako texták?
Publikováno 30 červen 2019 - 22:07
Publikováno 30 červen 2019 - 22:33
Přepni do angličtiny na webu geocaching.cz, c:geo bude anglicky taky.
Naučil jsem se s tím žít a čeština mi nechybí.
Zajímavé je, že project-gc.com se mi automaticky a bez nastavování
zobrazuje po přihlášení česky
Publikováno 30 červen 2019 - 23:05
Mám nový telefon s Android 9. Nainstaloval jsem c:geo, ale nejde mi přepnout do angličtiny. Respektive některé termíny jsou v angličtině, ale většina je v češtině.
Máte s tím taky někdo problém?
Co máš proti češtině? Chápal bych to obráceně, ale prosím, tvoje věc.
Zkus C:geo/nastavení/Vzhled/Používat angličtinu.
Zaškrtni, a nezapomeň pak restartovat.
Sám jsem to nezkoušel, osobně jsem rád za češtinu, které rozumím, než luštit nějakou hatmatilku. Tak to zkus.
Jsem to stále já.
Publikováno 01 červenec 2019 - 7:20
Přepni do angličtiny na webu geocaching.cz, c:geo bude anglicky taky.
Naučil jsem se s tím žít a čeština mi nechybí.
Zajímavé je, že project-gc.com se mi automaticky a bez nastavování
zobrazuje po přihlášení česky
Co máš proti češtině? Chápal bych to obráceně, ale prosím, tvoje věc.
Zkus C:geo/nastavení/Vzhled/Používat angličtinu.
Zaškrtni, a nezapomeň pak restartovat.
Sám jsem to nezkoušel, osobně jsem rád za češtinu, které rozumím, než luštit nějakou hatmatilku. Tak to zkus.
Publikováno 01 červenec 2019 - 8:16
Tak mi to nedalo a zkusil jsem si to taky. Na mobilu mám Android 6.x a tam to přepnu bez problému do angličtiny. Ale v autě mám rádio s Android 7.x a tam i po přepnutí je v češtině a navíc je trošku jakoby kostrbatá. Před přepnutím do angličtiny je to hezky česky. Takže bych se přikláněl k názoru, že ti systém sám přeloží bez ohledu na nastavení c:geo jako mě.
Ale může to být i jinak, jen popisuju, jak je to u mě.
Edit: co to udělá, když přepneš celý mobil do angličtiny?
Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 01 červenec 2019 - 8:17
Publikováno 01 červenec 2019 - 9:26
Tak mi to nedalo a zkusil jsem si to taky. Na mobilu mám Android 6.x a tam to přepnu bez problému do angličtiny. Ale v autě mám rádio s Android 7.x a tam i po přepnutí je v češtině a navíc je trošku jakoby kostrbatá. Před přepnutím do angličtiny je to hezky česky. Takže bych se přikláněl k názoru, že ti systém sám přeloží bez ohledu na nastavení c:geo jako mě.
Ale může to být i jinak, jen popisuju, jak je to u mě.
Edit: co to udělá, když přepneš celý mobil do angličtiny?
Publikováno 08 červenec 2019 - 15:48
Ahoj,
pred nejakou dobou, nevim presne po jake aktualizaci, mi c:geo prestalo nabizet chrome pro externi otevreni listingu v prohlizeci, nevite nekdo proc? interni prohlizec je k prdu.
Diky.
Publikováno 08 červenec 2019 - 19:28
Jednou z možností je, že jsi se v době kdy ti to nabízelo víc variant k otevření, "uklikl" a potvrdil jsi aby se aplikace otevírala jen v tom v čem se ti otvírá teď.
Publikováno 08 červenec 2019 - 20:48
Ahoj,
pred nejakou dobou, nevim presne po jake aktualizaci, mi c:geo prestalo nabizet chrome pro externi otevreni listingu v prohlizeci, nevite nekdo proc? interni prohlizec je k prdu.
Diky.
Potvrdils, asi omylem, že se má ten interní používat vždy. Taky se mi to jednou podařilo, dá se to vyhledat v nastavení telefounu. Teď už si na to dávám bacha.
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 08 červenec 2019 - 21:06
Je to divny, nejsem si toho vubec vedom, ale fakt jsem to tam nasel.
Diky za tip, problem vyresen
Publikováno 13 srpen 2019 - 14:30
Pouzivam c:geo z 99 % offline a zacinam resit misto ve vnitrni pameti telefonu.
Nejdriv jsem koupil rychlejsi SD kartu a chtel jsem offline data presunout tam, ale pri tom mi c:geo zkolabuje.
Povoleny zapis na kartu ma (Android 6).
Pak jsem zjistil, ze mam fyzicky v telefonu 2100 slozek s keskami, ale c:geo ukazuje offline ulozenych jen 1100.
Zacal jsem tedy seznamy porovnavat a zjistil, ze mam ulozene v telefonu kesky, ktere jsem v c:geo uz davno smazal.
Neresil jste to nekdo jak hromadne takove ulozene/neulozene kese vymazat?
Mazani osamocenych souboru z nastaveni mi na toto nefunguje.
Publikováno 13 srpen 2019 - 15:08
Asi mas pravdu, ze to bude tou Historii. To by cca odpovidalo. Je to taky kolem 1100.
Ted jsem to vyzkousel a pokud vymazu kesku ze seznamu Ulozene, tak zustane ulozena v pameti telefonu i v Historii, ale zmizi disketka v seznamu v Historii a pise to u ni "nedostupne offline". Z kontextoveho menu zmizi polozka "odstranit".
Pokud kes odstranim pres "spravu kesi", tak z Historie zmizi, ale v pameti tlf. stejne zustane.
Pokud ulozenou kes vymazu rovnou z Historie, tak se odstrani i z pameti telefonu.
Ale muj problem to neresi
Jedine ten offline obsah cely vymazat a zacit znovu. Uzivatelske waypointy a poznamky by snad mely byt v databazi.
Publikováno 13 srpen 2019 - 16:07
Nevím, asi nerozumím, ale přijde mi, že řeší - máš 1100 uložených a přes tisíc v Historii. Což je dohromady přes 2100 v telefonu uložených keší. Když vymažeš keše z Historie, zmizí i z paměti telefonu - pak už jen možná k dočištění restartovat telefon?
Uživatelské poznámky ke smazaným keším si myslím, že se vymazáním keše vymažou taky, proto si je dělám přímo do cg.com, pokud si je chci uchovat.
Dokud jsem neměla premium účet, výbornou službu mi dělal jeden obyč linkovaný sešit. :-)
Plus jedna složka v počítači, kde mám soubory s řešeními konkrétních složitějších keší,
Na druhou stranu - k čemu mít v c:Geu tolik keší? Stabilně jich mám stažených pár set (a i to si myslím, že je moc), všechny nalezené okamžitě mažu i z historie, a když někam jedu, stahuju "čerstvé" podklady, protože mě ty dva a víc měsíců staré už párkrát vypekly. Čili mít moc stažených keší v c:Geu znamená akorát větší riziko komplikací a větší práci s jejich obnovou.
Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 13 srpen 2019 - 16:08
Publikováno 13 srpen 2019 - 16:17
Pouzivam c:geo z 99 % offline a zacinam resit misto ve vnitrni pameti telefonu.
Nejdriv jsem koupil rychlejsi SD kartu a chtel jsem offline data presunout tam, ale pri tom mi c:geo zkolabuje.
Povoleny zapis na kartu ma (Android 6).
Pak jsem zjistil, ze mam fyzicky v telefonu 2100 slozek s keskami, ale c:geo ukazuje offline ulozenych jen 1100.
Zacal jsem tedy seznamy porovnavat a zjistil, ze mam ulozene v telefonu kesky, ktere jsem v c:geo uz davno smazal.
Neresil jste to nekdo jak hromadne takove ulozene/neulozene kese vymazat?
Mazani osamocenych souboru z nastaveni mi na toto nefunguje.
V Nastavení/Systém je volba "Odstranit osamocené soubory. To by mělo smazat staré složky.
Publikováno 13 srpen 2019 - 20:35
V Nastavení/Systém je volba "Odstranit osamocené soubory. To by mělo smazat staré složky.
To jsem prave psal, ze mi na muj problem nefunguje. Jednou pred casem mi nejaka verze c:geo timto zpusobem uvolnila nekolik set MB, ale ted uz dlouho nic.
Publikováno 13 srpen 2019 - 20:45
Nevím, asi nerozumím, ale přijde mi, že řeší - máš 1100 uložených a přes tisíc v Historii. Což je dohromady přes 2100 v telefonu uložených keší. Když vymažeš keše z Historie, zmizí i z paměti telefonu - pak už jen možná k dočištění restartovat telefon?
.....
To jsem prave zkousel, jak popisuji ve svem prispevku, ale 99 procent kesi v Historii mam s priznakem, ze nejsou offline (bez disketky), takze ty uz proste pomoci c:geo z pameti telefonu nesmazu (tedy zatim se mi to nepovedlo). Ten restart telefonu a ruzna zarikani jeste zkusim
Ja mam samozrejme v c:geo jen 400 kesi v okoli domova, pak 400 kesi v Praze a pak par kesi na mistech, kam obcas jezdime. Takze to da tech 1100
K planovani vyletu pouzivam offline mapu a aktualizuji vzdycky jen par kesi, na ktere jedu.
Publikováno 14 srpen 2019 - 8:14
Tak vyreseno. Diky vsem za brainstorming
V historii jsem si dal vyfiltrovat neulozene, z menu jsem vybral "odstranit vsechny", restartoval jsem c:geo a potom uz zafungovalo "odstranit osamocene" a razem mam o 1 GB vnitrni pameti vice.
Jen "vymazat historii" nepomohlo. Take bych necekal, ze kese "nedostupne offline" porad zabiraji misto v pameti.
Tento příspěvek byl upraven od Radekb: 14 srpen 2019 - 8:18
Publikováno 18 prosinec 2019 - 7:27
Aplikace je dle mého názoru vynikající. Jen bych poprosil autory pokud by nešlo propojit aplikaci, aby si cucala mapové podklady z aplikace mapy.cz. Protože mapy od google jsou opravdu naprosto nedostatečné.
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů