Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#1621 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 8:02

Stáhni si mapové podklady jaké potřebuješ. Budeš je mít off-line a klidně i turistické, cykloturistické, OSM... Je to jen na tobě. 

• 0

#1622 Marty 1905

Marty 1905

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 8:10

Jo o OSM vím, ale myslel jsem zda by to autoři nemohli nějak šikovně propojit. Ty seznamové mě dost vyhovují a myslím, že bych nebyl jediný. Takhle zatím přeskakuju z jedné akpky do druhé.

• 0

#1623 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 8:10

Aplikace je dle mého názoru vynikající. Jen bych poprosil autory pokud by nešlo propojit aplikaci, aby si cucala mapové podklady z aplikace mapy.cz. Protože mapy od google jsou opravdu naprosto nedostatečné. 

Mám stažené OSM mapy od Speirse (https://osm.paws.cz/), nainstalovaný Free Locus, který je používá, z c:geo se to nechá otevřít i s kešemi a běží to v pohodě off-line. Google maps jsou v současném stavu opravdu nepoužitelné.

• 1

#1624 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 9:33

Když jseš u Locusu, tak v něm mam ty mapy.cz, případně lze i SmartMaps.
Ale mapy od speirse plus turistické téma primo z Locusu mi přijde nejlepší.

SmartMaps i ty Speirsovi by měli jít i do c:gea.

Screenshot-2019-12-18-09-35-28-099-menio

Screenshot-2019-12-18-09-35-13-368-menio

Screenshot-2019-12-18-09-35-00-109-menio

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 18 prosinec 2019 - 9:46

• 1
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#1625 Turysta10

Turysta10

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 153 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 9:49

Když jseš u Locusu, tak v něm mam ty mapy.cz, případně lze i SmartMaps.
Ale mapy od speirse plus turistické téma primo z Locusu mi přijde nejlepší.

SmartMaps i ty Speirsovi by měli jít i do c:gea.

Screenshot-2019-12-18-09-35-28-099-menio

Screenshot-2019-12-18-09-35-13-368-menio

Screenshot-2019-12-18-09-35-00-109-menio

Jak jsi přidal mapy.cz?
  • 0

#1626 nalano

nalano

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 10:00

Asi jen on-line. Nebo i off-line?
  • 0

#1627 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 10:43

Mapy.cz jsou v naprosto jiném formátu, než c:geo umí. Ale je tu jedna možnost, jak je používat:

Otevři si v c:geo keš, pak Menu / Navigovat / Další externí aplikace / Mapy.cz

Edit: Musíš mít povoleno v Nastavení c:geo / Navigace / Navigační menu / zaškrtnout Další externí aplikace

Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 18 prosinec 2019 - 10:49

• 0

#1628 quellen

quellen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 14:18

Mapy.cz jsou v naprosto jiném formátu, než c:geo umí. Ale je tu jedna možnost, jak je používat:

Otevři si v c:geo keš, pak Menu / Navigovat / Další externí aplikace / Mapy.cz

Edit: Musíš mít povoleno v Nastavení c:geo / Navigace / Navigační menu / zaškrtnout Další externí aplikace

Bohužel to, jak zmiňuješ, platí jen pro jednu keš. Celý seznam takhle nezobrazíš.

• 0

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo

#1629 PaJa-trb

PaJa-trb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 15:11

Do c:geo offline mapy od osm.paws.cz , k tomu styly map a není co řešit. Na jaře jsem k tomu splácal i postup jak to tam dostat: http://www.geotrebic...id=mapy:offline

Nicméně v telefonu mám i offline mapy.cz a někdy je vhodné podívat se i na ně, protože v určitých místech mají navrch mapy.cz jinde zase OSM ... prostě je vhodné někdy porovnávat a nespoléhat se na jedinou mapu. Vše dělají lidi a záleží jak se změny stihnou zapracovat do map.

• 0

#1630 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 16:53

Přesně tak. OSM mapy offline, občas si zapnu turistické téma a mapy.cz jako aplikací, kterou využiju málokdy. Víceméně ji mám jen proto, že si pouštím stopaře když jdu dal, nebo jezdím celý den na kole po lesích abych věděl, jak moc mě bolí nohy
  • 2

#1631 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2019 - 21:21

Mapy.cz měly dost tvrdé licenční podmínky, proto v mnoha aplikacích nejsou. Nevím jak teď, pro publikování už povolují otisk obrazovky jen s uvedením zdroje, API je možno používat dost neomezeně, ale brát si jejich dlaždice do jiných aplikací asi oficiálně nelze. Ale lze to udělat, třeba Adrake to umí, nebo GME, ale musíš si to tam přidat sám. Jen když změní formát dat, přestane to chodit.

Mapy.cz jsou mnohem lepší než Googlemapy, ale co se týče podrobnosti, není nad Shocart, který je třeba na cykloserveru.

• 0

#1632 Marty 1905

Marty 1905

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 7:59

Ahoj mám na vás takový dotaz. 

Jde o posun souřadnic po vyluštění. 

Představte si, že vyluštíte mysterku doma a finálku změníte na web geocaching.com přes funkci změnit souřadnice. V tu chvíli se vám automaticky posune keš na místo vyluštění i na mapě. Zobrazí se u ní ikona modré puzzle. 

A teď k tomu dotazu. 

Když otevřu c:geo a zobrazím aktivní mapu a zaktualizuji jí teď již vyluštěná mysterka by se logicky měla posunout na vyluštěnou souřadnici. Ale ejhle posun se nestal. Proč?  ???? Děje se vám to také nebo je to jen můj problém?

Příklad dva. Vemte si, že jste v terénu vyluštíte lab bonus a zadáte ho do c:geo dole v menu bodu vyberete možnost uložit v c:geo i na webu. 

Po otevření webu se souřadnice posunula na vyluštěné místo.

Rád bych se zeptal, jak je tedy možné, že směrem z c:gea na web to funguje logicky jak by mělo ale opačně ne??

Myslíte, že by to vývojáři mohli upravit aby to fungovalo obousměrně ?

Díky za odpovědi 

• 0

#1633 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 8:11

A v c:geo aktualizuješ jen mapu nebo tu keš jako takovou? 

Já to teď vyzkoušel a funguje mi to. Na webu změním souřadnice kešky, otevřu c:geo, aktualizuju keš a na mapě se mi keš posune na změněné souřadnice.

Já osobně tento postup nepoužívám. Nemám potom přehled, které mysterky mám vyluštěné a tedyx změněné souřadnice na finální. Souřadnice si zadávám přímo do kešky v c:geo a následně se mi u kešky zobrazí malý červený trojúhelníček jako značka na změněné souřadnice a na mapě potom vidím praporek v místě finálky. A nepovoluju změnu souřadnic keše v c:geo ani na webu.

• 1

#1634 Beetovy

Beetovy

Beetovy

• Members
  • PipPipPip
  • 501 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 8:15

Já to teď vyzkoušel a funguje mi to. Na webu změním souřadnice kešky, otevřu c:geo, aktualizuju keš a na mapě se mi keš posune na změněné souřadnice.

Já osobně tento postup nepoužívám. Nemám potom přehled, které mysterky mám vyluštěné a tedyx změněné souřadnice na finální. Souřadnice si zadávám přímo do kešky v c:geo a následně se mi u kešky zobrazí malý červený trojúhelníček jako značka na změněné souřadnice a na mapě potom vidím praporek v místě finálky. A nepovoluju změnu souřadnic keše v c:geo ani na webu.

Funguje mi to stejně:"Na webu změním souřadnice kešky, otevřu c:geo, aktualizuju keš a na mapě se mi keš posune na změněné souřadnice."

• 1

#1635 Marty 1905

Marty 1905

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 8:17

Jo právě když aktualizuju jen mapu tak se to nezmění. Pokud danou keš prokliknu a zaktualizuju tak se pak na mapě posune. Proč se ale na to ptám. Jde o to když jich takhle doma vyluštím 20, tak je problém abych musel pak každou ručně proklikávat.

• 0

#1636 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 8:28

No t prostě musíš aktualizovat. Jinak se kýženého výsledku nedopracuješ. Musíš aktualizovat keš, kterou sis stáhnul do databáze aplikace a keš se ti načte právě z té databáze. Dalším řešením pak je, aktualizovat si seznam v databázi c:geo. Pokud jsi rozumný, kešky si do c:gea ukládáš do seznamů keší, které máš nějak rozdělené. Pak aktualizuješ jen kešky v tom seznamu. Pokud je máš všechny naházené do seznamu jednoho, pak si dej aktualizovat všechny kešky v tom seznamu.

Edit: radši ještě vysvětlení, co myslím tím seznamem keší. Je to v hlavním menu a jmenuje se to Uložené

Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 24 leden 2020 - 8:30

• 0

#1637 Marty 1905

Marty 1905

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 13:30

No to já právě seznamy nepoužívám. Já jedu všechno online a keše lovím podle online aktivní mapy jak se pohybuji. 

Pak ale s hrůzou člověk zjistí, že vynechal vyluštěnou mysterku protože mu mapa neukázala, že je tam posunutá. 

Proto mi šlo o to zda by toto nešlo vylepšit, aby se to právě nemuselo aktualizovat ručně. 

Neznáte někoho z českých programátorů c:geo s kým bych to mohl probrat?

Tento příspěvek byl upraven od Marty 1905: 24 leden 2020 - 13:32

• 0

#1638 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 588 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 14:01

Ten seznam keší, např. Uložené, jde aktualizovat celý volbou Spravovat keše - Aktualizovat vše. Další dotazy si přečti na https://www.cgeo.org/faq

• 0

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1639 PaTTrick

PaTTrick

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 445 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 14:03

přes menu v mapě jde aktualizovat všechny keše, které máš aktuálně zobrazené, takže si zmenši mapu na plus mínus oblast, v které budeš lovit a dej Zaktualizovat a ony se Ti načtou všechny "aktuálně vyluštěné a změněné" souřadnice, které máš uložené na gc.com....

Tento příspěvek byl upraven od PaTTrick: 24 leden 2020 - 14:03

• 0
Na GC.COM jako PaTTTTrick

#1640 Marty 1905

Marty 1905

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2020 - 14:16

přes menu v mapě jde aktualizovat všechny keše, které máš aktuálně zobrazené, takže si zmenši mapu na plus mínus oblast, v které budeš lovit a dej Zaktualizovat a ony se Ti načtou všechny "aktuálně vyluštěné a změněné" souřadnice, které máš uložené na gc.com....

Aha a jak to udělám když mám navolenou oblast je nahoře ikona třech teček ale v ní žádná taková položka neni :/

Je tam zakáz mapy, uložit všechny, uložit neuložené, režimy map a zobrazit jako seznam.

Nemůžeš poslat screan kde to udělat?

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama