Díky za návod, už dlouho mi to nefunguje. Nicméně tu novou položku tam nemám...
Hlásím že najednou už to tam mám :-)
Publikováno 02 září 2020 - 20:57
Díky za návod, už dlouho mi to nefunguje. Nicméně tu novou položku tam nemám...
Hlásím že najednou už to tam mám :-)
CWG na výměnu:
https://cwg.gcm.cz/users/offers/Kas.
Publikováno 06 prosinec 2020 - 17:08
Publikováno 06 prosinec 2020 - 18:03
Něco se někde ... nechápu.
K apce mám Mapy.cz. Při hledání jsem vždy klikl na další externí aplikace a ukázal se bod v mapách.
Nyní se, (v obcích a městech) místo bodu, ukáží červeně zvýrazněná(é) nejbližší ulice.
Přeinstalace proběhla, a stále stejné.
Dělá Vám to taky? A jak jste to vyřešili?
Proč nepoužíváš kvalitní offline OSM mapy s vrstevnicema a turisticko/cyklo značením ?
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 06 prosinec 2020 - 18:46
V OSM nejsou vsechny cesty, ktere jsou v Mapy.cz a naopak. V kazde mape jsou trochu jine detaily. Take casto pouzivam Mapy.cz. A kdyz je nejhur, tak mapy ČUZK - 1:10000
Publikováno 06 prosinec 2020 - 18:47
K apce mám Mapy.cz. Při hledání jsem vždy klikl na další externí aplikace a ukázal se bod v mapách.
Nyní se, (v obcích a městech) místo bodu, ukáží červeně zvýrazněná(é) nejbližší ulice.
Ano, taky mi to dělá. Ale když dáš navigovat, tak je tam správný bod.
CWG na výměnu:
https://cwg.gcm.cz/users/offers/Kas.
Publikováno 07 prosinec 2020 - 7:44
Tento příspěvek byl upraven od quellen: 07 prosinec 2020 - 21:14
Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo
Publikováno 07 prosinec 2020 - 8:43
Publikováno 07 prosinec 2020 - 9:18
Publikováno 07 prosinec 2020 - 9:39
Pokud jsem v tu chvíli připojen k netu, udělá mi to taky. Když ne a fungují mapy offline, je to v pořádku.
Publikováno 07 prosinec 2020 - 12:10
Publikováno 07 prosinec 2020 - 12:22
Tak na to koukám ze všech stran, online, offline - vše se mi zobrazuje korektně, i ta odkazovaná keška. V c:geo bych asi opravdu chybu nehledal. Někde bude chyba v zobrazení bodu do mapy.cz, podle screenu je vidět, že se místo načte správně ale mapy.cz nezobrazí konkrétní bod.
Mapy.cz jsou externí aplikace, která není nijak zakomponovaná do c:geo. Do mapy.cz se tedy jen načtou souradnice, které získají z c:geo (nic víc, jen souradnice bodu) a zobrazí je jako bod. Stejně tak fungují i dalši jakékoliv aplikace, které umí zobrazit souradnice bodu. U mě třeba navigace Sygic a jakákoli jiná.
C:geo bych asi nevinil.
Edit: Aktualizací mapy.cz se něco změní? Já jen že někdo tady psal že mapy.cz neaktualizoval. Aktualizace je podle mě základ, potom hledat případné chyby.
Já mám mapy.cz v. 7.7.0
Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 07 prosinec 2020 - 12:53
Publikováno 07 prosinec 2020 - 13:10
Mapy.cz verze 7.7.0, čerstvě stažené mapy, c:geo verze 2020.12.03, chování tak jak jsem popsal v předchozím příspěvku.
Publikováno 07 prosinec 2020 - 13:35
Mám ten problém online i offline. I moje verze jsou 7.7.0 a 2020.12.03.
Publikováno 07 prosinec 2020 - 13:55
Tak jsem si to vyzkoušel a mám to stejně. Rozdíl je tedy, kam daný bod z c:geo ukazuje. U keší mimo ulice se mi zobrazí čistě bod. U keší v zástavbě (na ulici) se mi zobrazí celá ulice. A děje se tak pouze online.
Tipuji to za nějakou chytrou fíčuru mapy.cz, kdy v případě bodového odkazu na ulici ukáže celou ulici. Vypnutí v nastavení jsem nenašel, nicméně následná trasa směřuje na zadaný bod, nikoliv doprostřed ulice.
Tento příspěvek byl upraven od Shashlick: 07 prosinec 2020 - 13:55
Jde se lovit!
Moje statistiky ZDE
Publikováno 07 prosinec 2020 - 14:32
Ono na Mapách.cz (aplikaci) stačí podržet prst na nějakém místě. Pokud je to mimo, vytvoří to bublinu s bodem, pokud na ulici, označí to celou ulici a nazoomuje to na ni (zajímavé na sídlištích, kde nejsou ulice, ale celé bloky). Takže to je chování Map.cz. Osobně nevím, jestli mi to vadí, nebo ne. Aplikace asi ví líp než já, co hledám. Navíc na malém displeji velkým prstem nakliknu cokoli.
Publikováno 07 prosinec 2020 - 15:05
Řekl bych ale, že dřív se to při přepnutí z c:geo do Map takhle nechovalo.
Zas tak často jsem to ale nepoužíval, takže ruku do ohně bych za to nedal.
Publikováno 07 prosinec 2020 - 15:06
Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 07 prosinec 2020 - 15:07
Publikováno 07 prosinec 2020 - 15:13
A nelze v c:geu, tak jako v Locusu, přidat novou online mapu a tím si dát přímo do aplikace ty podklady z mapycz? Vím že to šlo i jinde krom Locusu. Ale používal jsem jak c:geo tak i a:Drake. Tak to bylo mozna tam.
Tohle v c:geo (bohužel) nejde.
Publikováno 07 prosinec 2020 - 23:27
Samozřejmě se s tím taky potýkám (obě aplikace aktualizuji hned jak je vypuštěna nová verze). V zástavbě řeším "ručně" - souřadnice keše v c:geo zkopíruji a do mapycz následně vložím. Je to vopruz, ale co s tím jinak v danou chvíli. Nebo si udělám přípravu již doma na PC - stejně se z listingu proklikávám na mapycz ve windows, abych si naplánovala trasu, takže když už mám bod zobrazený, uložím jej v mapě do pojmenované složky a v terénu z mobilu použiji. Nelovím na jeden zátah kvanta keší, takže to není zas tak náročná příprava.
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů