Dneska jsem kolegovi dělal pár kousků. Více fotek je na mém webíku.
Tento příspěvek byl upraven od None: 19 May 2021 - 20:02
Publikováno 06 May 2021 - 12:51
Dneska jsem kolegovi dělal pár kousků. Více fotek je na mém webíku.
Tento příspěvek byl upraven od None: 19 May 2021 - 20:02
Publikováno 06 May 2021 - 13:36
Publikováno 06 May 2021 - 15:38
Nejsem ani geoshop, ani to neprodávám. Krom toho, kolega si ty čísla naprosto legálně koupil od HQ a design je celý čistě můj vlastní návrh. Dokonce tam není ani logo GS. Tedy nic neochcávám.
Publikováno 06 May 2021 - 22:38
A já si myslel, že když má někdo na webu spoustu geocachingového zboží (včetně tagů s tímto motivem) s cenami, píše tam že objednávky odesílá skrz Zásilkovnu, pak to bude geoshop a bude to prodávat.
Pokud si onen kolega vskutku koupil legálně kódy od HQ, pak minimálně on (byť jak koukám, ty jsi také už někdy trackovatelné kódy nakupoval, takže jsi určitě četl podmínky, se kterými jsi souhlasil) měl vědět, že pro tu minimálně padesátku objednávaných kódů (jak jinými slovy nazývá GS - "sérii trackables") musel určit nějaký název a design, který mu před prodejem kódů muselo HQ schválit.
Onen schválený design určitě nemohl být ten tvůj, neboť obsahuje slovo "travelbug". To je název registrovaný Groundspeakem, byť jsou podle těchto nejznámějších trackovatelných plíšků mnohdy chybně nazývány všechny traveltagy. A tento název nemůžeš použít, stejně jako švec ti na tebou vymyšlený design bot nemůže vyšít nápis "adidas".
Publikováno 07 May 2021 - 7:13
Nedělal bych z toho vědu. Pro nás Čechy je to, co pro Američana je pár drobných, docela velká suma. Proto vůbec nejsem proti tomu, aby si někdo udělal své TB namísto toho pro nás předraženého kousku plechu. KÓd si musíš koupit, ano, z toho mají tedy svůj příjem, ale dalších přibližně 150,-Kč dávat za kousek plechu, když to, co někdo vyrobí tady u nás, je i daleko hezčí...
Prosím, nedělejme si z toho v té naší malé kotlince pakárnu.
Publikováno 07 May 2021 - 11:27
Publikováno 07 May 2021 - 11:59
Před myslím cca 8 lety jsem od HQ kupoval 100 kódů, neb minimum bylo snad 50, ale bylo nás na to víc. Rovnou do žádosti jsem napsal, že čísla budou na jednotlivých útvarech, že interně se to bude jmenovat geo mince, ale že jich budou jednotky kusů. Jediný požadavek byl, pokud budu chtít používat oficiální logo, tak dodržovat jejich požadavky. Je fakt, že výrobcům coinů jdou docela na ruku. Udělat si normální sérii třeba 200 TBček je jenom otázka napsat si na ústředí pro čísla. Na druhou stranu, geocaching mě baví jako hra a nepotřebuju na něm vydělávat. Pokud za mnou přijde kámoš, že má pár čísel svých ztracených coinů, tak nevidím nejmenší důvod, neudělat mu náhradu. Jenom pro informaci, celej ten plíšek dělám za 60 nerezovej a za 65 korun eloxovanej. Beru to jako podporu a sponzorování geocachigu, protože prakticky polovinu té cenovky dělá materiál a těch zbylejch 30 korun vydělávám tak 20 minut. To je docela bomba necelou stovku na hodinu. Takže dva tři kousky určitě ano, ale víc kousků si kupte třeba u Hoblíka.
Publikováno 19 May 2021 - 20:05
Takže někdo nelenil a naprášil mě na GS, že jsem použil nepovolené slovo travelbug. Děkuji přátelé.
Publikováno 20 May 2021 - 6:13
To je mi fakt lito. Ceska zavist ...
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Geocaching →
Poradna →
TB s podmínkou logováníZaloženo od Katulda , 16 May 2023 travelbug, pravidla, log |
|
|
||
Geocaching →
Geocoiny, TB, Sigitemy →
Dva TB do NěmeckaZaloženo od Dan-Sam , 23 Feb 2022 travelbug |
|
|
||
Ostatní →
Dotazníky a hlasování →
Dotazník o TB a GCZaloženo od vojtisekp , 19 Nov 2020 geocoin, groundspeak, pravidla a 1 více... |
|
|
||
Geocaching →
Geocoiny, TB, Sigitemy →
Záhadný TBZaloženo od hkstaripraha , 02 Jul 2020 travelbug |
|
|
||
Geocaching →
Geocoiny, TB, Sigitemy →
Neaktivovaný TBZaloženo od Kovariks. , 26 Apr 2020 travelbug |