Ahoj,
geocaching dělám s přestávkama už 11 let. Před dvěma roky jsem si řekl, že je na čase taky nějak přispět a založil cache.
Naneštěstí se ze zakládání cache stala špatná zkušenost, kde reviewer neodepisoval, a celkově jsem si připadal jako v práci. První keš nám často kradli (místo bylo nadmíru frekventované) a tak jsme ji po dvou letech nechali zarchivovat.
Schvalování první cache nám trvalo přes 2,5 měsíce a to ještě za pomocí reviewera z jiného regionu, který byl ochotný nám zkontroloval kolize.
Abych upřesnil - cache nestála na nás, ale na reviewerovi - jinými slovy, vše s ní bylo v pořádku, a čekalo se jen na kontrolu kolize a finální schválení.
Tato zkušenost mě znechutila natolik, že jsem se zařek, že další cache nezaložím. Ale rok se s rokem sešel, nápady na zajímavou mysterku přišly, a zakládám snažím se zakládat znovu.
A jsem ve stejné situaci...
První odpověď na kontrolu kolize přišla po třech dnech. Super čas, byl jsem nadšený. Naneštěstí tam kolize byla, a tak jsme museli hledat v naší totálně zakešované lokalitě další místo. Po týdnu každodenního hledání jsme našli a poslali cache na review, opět za účelem kontroly kolize. Dnes je to třetí týden bez odpovědi reviewera, a já si vzpomínám, proč jsem se před dvěma lety zařek.
V odpovědích reviewerovi jsem vždy slušný a diplomatický, takže si nejsem vědom, že bych lokálnímu reviewerovi dal záminku si na nás "zasednout".
Když jsem toto probíral s reviwery americkými, bylo mi řečeno, že guidelines pro reviewery zmiňují odpověď do tří dnů, a že takové soft maximum je cca týden.
Chápu, že reviewer je dobrovolnická "pozice", provozovaná ve volném čase. Taky chápu, že staré rčení "nejhorší práce je s lidma" platí - asi není sranda řešit pořád ty stejné neinformované dotazy dokola. Ale zase je na místě chápat, že když se mi nikdo 3 týdny neozve, nadšení nad mou vymazlenou keší, kterou se snažím protlačit touto byrokracií mi to moc nepřidá.
Máte někdo podobné zkušenosti?
Pokud chápu správně, v ČR je celkově 6 reviewerů na 14 krajů. Vůbec nevidím do zákulisí výběru a dosazování reviewerů, ale pokud doopravdy zpracovávání a údržba cachí zabere tolik času, možná by nebylo na škodu mít reviewerů více. Reviewerům se uleví, zakladatelům cachí se zrychlí komunikace = win win.
M.
Tento příspěvek byl upraven od Mortificator: 03 May 2022 - 20:57