Nějak postrádám info co je nového ve verzích 2.11.12 a 2.11.13
Mám dojem, že se něco děje s commondatadir ale srtm tam mám jen u primárního uživatele.
Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 10 červen 2022 - 20:14
Publikováno 10 červen 2022 - 18:19
Nějak postrádám info co je nového ve verzích 2.11.12 a 2.11.13
Mám dojem, že se něco děje s commondatadir ale srtm tam mám jen u primárního uživatele.
Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 10 červen 2022 - 20:14
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 12 červen 2022 - 16:47
Pravda, moc jsem to nevytruboval, ale je venku verze 2.11.13.
Publikováno 12 červen 2022 - 16:52
Tomuto povzdechu nerozumím. CommonDataDir je právě od toho, aby byl všem uživatelů společný. Proto se tam přesouvají ta objemná SRTM výšková data, aby jej mohli uživatelé sdílet, a ne mít každý svoji kopii v DataDiru.
Popravdě, už vůbec nevím, jeslti je tento přesun záležitost této, nebo předešlé verze. Ale polepším se, nedávno jsem zmigroval zdrojáky do GITu. ;-)
Publikováno 12 červen 2022 - 19:04
Přesun se udělal až v této verzi. A funguje jen pro uživatele který je v geogetboot.ini; uživatel kteráho dám přes commandlajnu se to nedotkne.
Pro jiného uživatele by se měla ignorovat pouze položka datadir= a ne všechno.
Publikováno 12 červen 2022 - 19:30
1) Všechno, datadit, localdatadir i commondatadir se čte z geogetboot.ini. Pokud tam nejsou, berou se standardni systémové lokace.
2) Pokud je použit spouštěcí parametr -d, tak přeřve jen a jen nastavení datadiru. Zbytku se netýká, zůstane nastavené jak je z předchozího kroku.
3) migrace SRTM dat z datadiru do commondatadir se provádí jen pokud je datadir v neaktuální verzi. (aktuální verze je 7, viz. level.ini)
Publikováno 14 červen 2022 - 7:45
Porad nejak nevim, co vlastne ma byt spatne?
Publikováno 14 červen 2022 - 19:52
Že SRTM pro jiné uživatele zůstal v jejich datadiru.
Příklad spuštění
C:\Programy\GeoGet\geoget.exe -D=c:\Programy\GeoGet\data-user2
Instalace je přenosná - nepoužívají se žádné systémové datové adresáře.
[boot] datadir=.\data-Arne1 commondatadir=.\commondata xxxlocaldatadir=.\localdata
Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 14 červen 2022 - 19:57
Publikováno 15 červen 2022 - 7:26
No. Tak vůbec mne nepotěšilo, že při upgradu geoget začal přesouvat kvanta dat bez upozornění a bez ptaní z disku, kde je hodně místa, na disk, kde je místa hodně málo.
Jak to dostanu zase zpátky (nebo prostě jinam, kam to chci já), nějak nemůžu najít ani ten geogetboot.ini?
Publikováno 15 červen 2022 - 8:32
no právě že není, nikde
Publikováno 15 červen 2022 - 14:04
No. Tak vůbec mne nepotěšilo, že při upgradu geoget začal přesouvat kvanta dat bez upozornění a bez ptaní z disku, kde je hodně místa, na disk, kde je místa hodně málo.
Jak to dostanu zase zpátky (nebo prostě jinam, kam to chci já), nějak nemůžu najít ani ten geogetboot.ini?
Vzhledem k tomu, že tato místa používají standardně všechny aplikace, včetně těch, které ani jinam přesměrovat nelze, tak se dost divím, že sis celý ten profil dávno nepřesměroval na jiný disk.
Publikováno 15 červen 2022 - 14:24
Datadir mám na jiném disku. Stejně jako jiné objemné velikosti.
C:\ProgramData\ je standard na systémovém disku. A standardně tam nic velkého nedávám
Aspoň mohlo být na výběr, než se strachovat, jestli to místo na disku dojde k nule a windows chcípnou.
Publikováno 15 červen 2022 - 20:04
geogetboot.ini standardne vytvoreny neni. pokud jej chces pouzit, musis si ho vytvorit rucne.
Ale ani to v podstte neni treba - kdyz budes spoustet GG s parametrem -d=cesta, tak se cesta pouzije jako datadir. Jestli ti pred instalaci fungoval jinde a ini nemas, tak jsi to musel spoustet prave takto.
On GG neco nekam sam od sebe presouva? To jsem nepozoroval.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 15 červen 2022 - 21:41
O tom přece mluvím. Sám přesunul srtm do programdata.
Publikováno 16 červen 2022 - 6:43
Protože jsem to udělal už někdy začátkem roku, tak jsem na to stačil úplně zapomenout... Ano, SRTM data se přesouvají do commonappdata, což má své výhody:
Jsou sdílená všemi uživateli na počítači a nemusíš to přenášet v mobilním/synchronizovaném datovém adresáři.
Pochopitelně to vychází z předpokladu, že uživatel nemá plný disk. Pokud má, bude mít problém s většinou aplikaci, neboť je to standardní místo na takovýto druh dat.
Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 16 červen 2022 - 7:18
Publikováno 16 červen 2022 - 15:51
Datadir mám na jiném disku. Stejně jako jiné objemné velikosti.
C:\ProgramData\ je standard na systémovém disku. A standardně tam nic velkého nedávám
Aspoň mohlo být na výběr, než se strachovat, jestli to místo na disku dojde k nule a windows chcípnou.
Hmmm, taky koukám, že mi to ukrojilo 5 GB ze systémového disku. A to se snažím vše objemné dávat jinam.
Publikováno 16 červen 2022 - 16:41
Pravda, moc jsem to nevytruboval, ale je venku verze 2.11.13.
...
- upravené řazení kešek podle stavu
- ...
Čekal jsem, že bude pořadí:
prázdné
aktivní
disabled
archived
ale ono to teď řadí nejdřív disabled, pak mix prázdné&aktivní a nakonec archived.
To je schválně?
Publikováno 16 červen 2022 - 18:19
Projekty →
GeoGet →
Geoget 2.13.0Založeno od HaLuMa , 06 dub 2024 geoget |
|
|
||
|
Hardware a software →
Programy na PC →
Stator verze 2.3.0.33?Založeno od KulisekW , 29 led 2024 geoget |
|
|
|
|
Geocaching →
Poradna →
Geoget a zveřejnění statistiky na geocaching.czZaloženo od karel1957 , 25 čec 2023 geoget |
|
|
|
|
Projekty →
GeoGet →
Geoget 2.12.1Založeno od HaLuMa , 25 kvě 2023 geoget |
|
|
|
|
Projekty →