Tu pokaženou jsem právě smazal a tu ze zálohy přejmenoval na aktuální. Až pak jsem zjistil, že se mi něco přepsalo. Dnes to zkusím znovu a uvidím. Pokud bude zase chyba, tu špatnou si schovám taky, pro rozbor. Já v té chvíli opravdu nevěděl, jestli je to novinka, nebo jsem to opravdu našel a už si to nepamatuju. Vyběhlo to na RSS, jenomže tam občas vyběhnou i starší po nějaké úpravě.

Lab cache
Publikováno 25 leden 2025 - 7:55
Tak tady asi straší. Nejen, že se chyba objevila znovu, po nahrátí staženého gpx (ne přes plugin), ale smazal se zde i příspěvek o tom (asi jsem ho zapoměl odeslat?). Pak po návratu ze zálohy stávkoval Geoget, že má readonly databázi (nebyla). Tak po návratu do automaticky vytvořené databáze jsem zase na začátku. Počet nálezů souhlasí a porovnáním databází jsem zjistil, že se mi nepřepisují Pověsti, ale Pitná voda II. Obě série mají stejný kód, tj. jsou navázány na stejnou keš, ale Id mají jiné. To ale může být obecnější případ. Je nějak řešeno, když dvě série mají kód stejné keše?
Publikováno 25 leden 2025 - 8:29
GPX s labkama musis nahravat pluginem, protoze normalni import do GG nebere v uvahu LABid (ID serie). Pak muze dojit k prepsani kde ceho. Proto plugin ma i moznost "Bezpecneho" importu GPX (posledni zalozka, "Ruzne").
Spis ale doporucuju pravidelne pouzivat na zalozce Vyhledani a stazeni tlacitko "Stahnout automaticky" (pozor na databazi, stat, ...). To by melo udrzovat labky v databazi ve stejnem stavu jako jsou na serveru labgpx.cz. Nalezu se to nijak nedotkne, aktualizuji se jen data o labkach. A je to osetreno i treba pro pripad zmeny GC kodu labek, resp. kese, ke ktere je serie pridruzena. K tomu muze dojit napr. kdyz autor vyda bonusovou kesku k serii pozdeji nebo kdyz nas pozada o zmenu protoze jsme serii priradili k jine kesce, nez jemu se zda vhodne.
EDIT: Jeste ten import serie - pokud nepouzivas Stahnout automaticky (ale moc k tomu nevidim duvod), je pak nejlepsi nestahovat GPX a pak importovat, ale v pluginu tu serii najit a pak importovat primo. Urcite se stahne aktualni verze a urcite se importuje korektne s ohledem na nalezy a ostatni souvislosti.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 25 leden 2025 - 8:35
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 25 leden 2025 - 8:47
V pluginu jsem stahoval. Teprve druhý pokus jsem dělal napřímo. Stáhnout automaticky x Stáhnout jen vybrané? Používal jsem vždy Jen vybrané, nechtěl jsem zbytečně stahovat celý kraj, kam asi nepojedu. Ten Bezpečný způsob jsem taky našel, udělal přesně totéž, ale to už byla databáze v takovém stavu, že nevím. Tak jsem ve staženém přepsal kód rodičovské keše, import proběhl v pořádku. Uvidím tedy, jestli Stáhnout automaticky mi je importuje správně (podle Id), nebo znovu. Pro mě je to zatím vyřešeno.
No není, výsledná statistika ze Statoru se nenahraje na Geocaching.cz, zobrazuje se pořád minulá, i když se nový soubor vytvoří. To ale asi je jiný případ, to s labkami nebude souviset.
Vyřešeno, nekešují jen kačeři, ale i webové prohlížeče.
Tento příspěvek byl upraven od mpik: 25 leden 2025 - 9:31
Publikováno 25 leden 2025 - 12:16
Pro automaticke stazeni si muzes udelat ruzne profily, treba podle kraju. V zadanem profilu se pak uklada datum aktualizace (hmmm, ted si nejsem jisty, jestli to neni datum pro databazi ). Pak jen vyberes profil a ono ti to vybere a stahne posledni zmeny. V podstate je to stejne jako kdyz nastavis prislusne hodnoty, das vyhledat a pak stahnout. Tohle vezme (aktualni) nastaveni a napred vyhleda a pak stahne vsechno vyhledane.
Ale je samozrejme na tobe, co a jak budes pouzivat. Jen nepouzivej normalni import GPX na import labkoveho GPX. To nutne skonci s problemama.
GeoGet:
Publikováno 25 leden 2025 - 17:06
Jen dotaz: Je tedy rozdíl, mezi Stáhnout automaticky a Jen vybrané? Co se týká právě práce s Id?
Publikováno 25 leden 2025 - 18:39
Jestli se ptas na import, tak v tom rozdil neni. Rozdil je jen v tom, jak se zjisti, co importovat. Budto vse, co se automaticky vyhleda se take automaticky stahne a importuje, nebo se importuje jen to, co vyberes ze seznamu rucne vyhledanych serii.
GeoGet:
Publikováno 25 leden 2025 - 20:34
Já jsem poprvé stahoval právě přes plugin. Dal jsem vyhledat jednu konkrétní sérii a pak jsem ji označil a dal importovat Jen vybrané. Protože byla jen jedna, mohl jsem klidně dát Vše. Naimportovalo se to blbě, což nechápu, protože tak jsem to dělal pořád. No nic, budu si dávat pozor.
Publikováno 25 leden 2025 - 21:01
To je podle me spravny postup. Nerozumim tomu, proc by se to melo importovat spatne. Jedine ze by v databazi ta serie, ktera se prepsala chybne, mela spatne nebo vubec LABid. Ale to je jen kvalifikovany odhad. Netusim, jak to vypadalo pred a po importu.
GeoGet:
Publikováno 04 květen 2025 - 21:14
Při návštěvě gigaeventu GCAGGGG - 25 let geocachingu – Praha 2025 jsem odlovil kolem 70 LABek, ale jen 50ks jsem naimportoval pomocí LabForGg v.2.2.4.81 do GeoGetu. U LAB Gigaeventové aktivity / Gigaevent activities 10ks(2025) a Svět roku 2000 / World of the year 2000 10ks se mi import nepodařil. Poradí někdo, kde dělám chybu, nebo ještě nejsou LABky v systému?
....................................
XIAOMI Mi 9T + c:geo
GARMIN eTrex 32x + BaseCamp(MapSource), GeoGet 2.13.0.834 + VasaM,TOPO Czech v5 Pro
Publikováno 05 květen 2025 - 8:23
hkstaripraha napsal/a 04 Kvě 2025 - 20:14:
Při návštěvě gigaeventu GCAGGGG - 25 let geocachingu – Praha 2025 jsem odlovil kolem 70 LABek, ale jen 50ks jsem naimportoval pomocí LabForGg v.2.2.4.81 do GeoGetu. U LAB Gigaeventové aktivity / Gigaevent activities 10ks(2025) a Svět roku 2000 / World of the year 2000 10ks se mi import nepodařil. Poradí někdo, kde dělám chybu, nebo ještě nejsou LABky v systému?
Velké díky Jazzlinka za aktualizaci v systému.
....................................
XIAOMI Mi 9T + c:geo
GARMIN eTrex 32x + BaseCamp(MapSource), GeoGet 2.13.0.834 + VasaM,TOPO Czech v5 Pro
Publikováno 05 květen 2025 - 14:37
Byl jsem celý víkend na cestách, notebook jsem s sebou neměl, takže jsem nemohl v tomto směru aktivně pomoci. Kolegové mě zastoupili plnohodnotně, po návratu jsem zkusil dohnat zameškané. Kolem labek se na gigáči strhlo dle mého názoru šílenství, kdy si několik zahraničních kačerů založilo vlastní sérii při čekání ve frontě na MAZE a podobně. Byl i případ, kdy založili dvě identické série, přičemž jedna neobsahovala jedinou labku. Případně se jedna série rozšířila z nižšího počtu na maximum, atd.
Nevím, neregulace labek a jejich živelné tvoření je dle mého názoru na škodu. Ale konec breku, to byla ode mě zbytečná vsuvka.
Doufám, že jsme s kolegy podchytili všechno, co na této akci vzniklo a asi brzy skončí v "archivu". Já se snažil data v průběhu víkendu na mobilu omezeně zálohovat, aby se z nich dalo později vytvořit gpx k nám na server.
hkstaripraha - Není zač, tohle byla po návratu k výpočetní technice hračka.
Publikováno 12 květen 2025 - 12:52
Po stopách tramvajových vratných trojúhelníků
Asi nový bod - Dětská nemocnice Karlov.
Publikováno 13 květen 2025 - 5:12
Možná už se to tady řešilo, nečtu všechno, ale…
Nešlo by do exportovaného gpx doplnit i otázky k jednotlivým LAB lokacím? Minule jsem díky špatnému signálu málem přišel o dva body, nebýt toho, že jsem si nafotil všechny možné tabule poblíž a doma z nich pak odpovědi pracně těžil.
Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo
Publikováno 13 květen 2025 - 5:33
Jiste by to udelat slo. GC stanovil pravidla tak, ze se otazka zobrazuje az v povolenem okruhu, autor si nejaky okruh nastavil a tak se snazime toto pravidlo zachovat. Kdybychom poskytovali otazky hned, mame take pocit, ze bychom to prilis zjednodusovali podvodnikum ;-)
GeoGet:
Publikováno 13 květen 2025 - 7:47
Úplně chápu, nicméně když už někdo nafejkuje polohu, k otázce se stejně dostane.
Za mě by offline otázky byly příjemný bonus, ať už pro případ špatného signálu operátora, tak pro případ výpadku jejich aplikace, jak tomu bylo třeba během nedávného GIGA.
Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo
Publikováno 13 květen 2025 - 8:00
Meli jsme o tom v nasem tymu debatu a takto jsme se rozhodli. Podobnych rozhodnuti jsme museli udelat vic a vetsinou jsme se priklonili k tomu, jak to nastavil GC.com, i kdyz s tim ne vzdy souhlasime. Ale pravidla urcuji oni.
GeoGet:
Publikováno 13 květen 2025 - 9:38
gord napsal/a 13 Kvě 2025 - 07:00:
Meli jsme o tom v nasem tymu debatu a takto jsme se rozhodli. Podobnych rozhodnuti jsme museli udelat vic a vetsinou jsme se priklonili k tomu, jak to nastavil GC.com, i kdyz s tim ne vzdy souhlasime. Ale pravidla urcuji oni.
Já si myslím, že je to správný přístup. Když náhodou něco nedohledám nebo není signál, holt nemám bod.
Publikováno 13 květen 2025 - 13:09
Tak jsem po několika měsících otevřel jednu sérii, kde jsem nemohl trefit jednu odpověď a najednou koukám, že otázka je jiná a odpověď zcela jasná. A to jsem tam znovu nebyl, odpověď zůstala otevřená. Takže už alespoň vidím, že autor může sérii změnit a že odemčené otázky zůstanou odemčené. Jen nevím, jestli odpovězené zůstanou odpovězené, když se změní otázka a správná odpověď, předpokládám, že zůstanou.
Publikováno 13 květen 2025 - 17:54
gord napsal/a 13 Kvě 2025 - 07:00:
To je rozumný přístup. Jinak by tam za chvíli někdo chtěl i odpovědi :-)
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů