Ja sa k otázke dobrovoľníctva staviam v tomto prípade trochu inak, ako mnohí, ktorí revírnikov obhajujú, že to robia zadarmo.
Pre mňa sú dva druhy dobrovoľníkov: Ide niekto do lesa zbierať odpadky, vyzbiera 10 kíl, niekto iný 100 kíl. Síce ten, čo vyzbieral 100 kíl podľa mňa urobil viac práce (nebavme sa o zložení odpadu, počte, ide o príklad), ale obaja si zaslúžia pochvalu, že pomohli. Zbierať odpadky môže ísť ktokoľvek kto to fyzicky dokáže, čiže dajme tomu 99% obyvateľov sveta
Druhý typ sú (napríklad aj) revírnici. Počet a konkrétnu osobu schvaľuje GS, nemôže to robiť Jožko Mrkvička keď má hodinku času. Revírnikov nie je napríklad na EC 20, že keď piati nemôžu, tak zvyšných 15 môže. Revírnik je v tomto prípade jeden, v iných niekoľko. Ak sa dobrovoľne prihlásili, mali byť uzrozumený, koľko času to zaberie a keď toľko nemajú, majú to miesto posunúť niekomu inému, kto sa tomu bude venovať viac. Prípadne nech stanovia dvoch na EC, alebo troch... Alebo ďalšia možnosť - stanoviť nejakého pomocníka, ktorý bude odpisovať na správy a kontrolovať listingy a nebude mať možnosť schváliť kešku, iba ak budú nedostatky, tak napísať ownerovi, nech si niečo doplní. Reviewer by bol len akousi poslednou kontrolou, kedy by už v 99% prípadoch malo byť všetko OK.
- Preto ja niečo také, ako ´´robí to dobrovoľne´´ neschvaľujem. Ak sa prihlásim napríklad ako vedúci nejakého klubu a budem na klub kašľať, tak je logické, že budú členovia nespokojní. Vedúci môže byť len jeden, má nejaké práva vyplývajúce z funkcie, ktoré člen nemá a teda niektoré činnosti by boli kvôli mne pozastavené. Preto by som mal byť vymenený za niekoho, kto to tiež bude robiť dobrovoľne, ale poriadne.
Tento příspěvek byl upraven od ondro91: 23 červen 2023 - 8:13