Shrnul bych svuj pohled na vec:
...
neoficialni aplikace:
...
- kdykoli ji muze GS zatrhnout
- muze zakazat ucet tomu, kdo ji pouziva (protoze porusuje podminky, ktere pri prihlaseni odsouhlasil)
...
Já bych se ze zvědavosti chtěl zeptat Gorda, jak myslí ty dva body:
1. Jak může GS kdykoliv zatrhnout aplikaci, která nepoužívá jejich API a tudíž ji nemá nijak pod kontrolou?
2. Jak může zjistit, že někdo takovou aplikaci používá a případně mu zakázat účet? Taková aplikace se chová (a identifikuje) jako normální webový prohlížeč, který načítá stránky.
To nemá být kritika ani polemika, spíš mě to zaujalo. Mě napadly pouze tyto možnosti:
Ad 1.: GS může změnit strukturu stránky a tím pádem ty aplikace nebudou vracet, co mají, a jejich autoři je budou muset na novou strukturu předělat. Ale to vše je pouze dočasné. Nějaké ultimátní zatrhnutí těchto aplikací si neumím představit. Ty jo?
Ad 2.: Dalo by se to s určitou mírou spolehlivosti poznat tím, že bude v krátké době načteno příliš mnoho stránek, což by živý člověk nezvládl a musel by to tedy udělat stroj. Ale mám pocit, že tyto programy na to myslí, takže do svých dotazů vkládají umělé prodlevy, aby svou činnost lépe maskovaly.