Mám sérii bodů se souřadnicemi v desetiném tvaru WGS-84 a potřeboval bych pro ně získat nějakou mapu (jako obrázek jpg), abych nějakým rozumným způsobem přepočetl souřadnice na body v této mapě. Tedy buď získat mapu, která bude lineární a přepočet pak bude něco jako x=(N-a)*b a y=(c-E)*d, nebo mít mapu, která kopíruje zakřivení zeměkoule a pak k tomu trochu složitější vzorečky na přepočet. V tomto konkrétním případě se jedná o Polsko, ale nejspíš to budu potřebovat i pro nějaké další státy. Výsledek pak bude zobrazován na webu - proto pro zobrazení těch bodů potřebuji jejich ekvivalentní polohu na té dané mapě v bodech, abych v html je mohl napasovat na jejich místo pomocí souřadnic x a y, které ukazují na konkrétní místo na té mapě.
2 odpovědí na toto téma
Publikováno 13 listopad 2023 - 10:33
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 13 listopad 2023 - 11:29
Sice nevím, proč to musí být v obrázku a ne třeba v nějaké živé Leaflet mapě, ale zkus se podívat na tohle: https://en.wikipedia...ator_projection
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Nalezli jsme kešku, nenašli jsme ji ovšem na mapě.Založeno od Tomysak , 28 pro 2022 mapa, logbook |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Kruhy v aktivní mapě Project-GCZaloženo od Dan-Sam , 16 lis 2022 mapa |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Nezobrazuje se mi mapa keší (nikde)Založeno od jezevcik , 22 dub 2021 mapa, groundspeak |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
GGmap a osm.czZaloženo od HaLuMa , 31 srp 2020 geoget, mapa |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
GGmap - mapa s pluginyZaloženo od gord , 28 dub 2020 geoget, mapa |