Přejít na obsah

Fotka

GPSMap65s a rychlost načítání keší

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
4 odpovědí na toto téma

#1 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2024 - 22:54

Zdravím,

mám GPSMap 65s. Kešky jsem vždy nahrával pomocí exportu s kešemi (Original Pocket Query GPX).

Ovšem potom mi většinou po přesunu na kartu trvalo dlouho jak otvírání v Garmin BaseCamp, tak otvírání v samotné GPSce (i několik hodin, než GPSka naběhla).

Měl jsem pocit, že GeoGet nabízel ještě nějaké exportní makro (teď už ale nevím, jak se jmenovalo, nemohu si to vybavit - GPI (nebo QIP či tak nějak?), které snad mělo ty keše nějak lépe upravit, aby se nahrávalo rychleji? Ovšem teď jsem to nenašel. Nebo si to jen špatně pamatuji?

Je ta rychlost normální, že se to PQ načítá i několik hodin? Je tedy pravda, že tam mám načtených i přes 10 tis. keší (většinou široké okolí domova, abych nemusel před každým výletem 50 km okolo znovu nahrávat keše).

Zkoušel jsem tam dávat i rychlejší SD kartu, ale ta mi většinou nefungovala, většinou jen karta s rychlostí 2 :-(

Předem díky za pomoc.

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 02 listopad 2024 - 22:58

• 0

#2 Jazzlinka

Jazzlinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 348 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2024 - 23:25

Ahoj, Romane, myslíš pravděpodobně GGZgen. https://www.geoget.cz/doku.php/ggzgen

Nepamatuji si, kolik přesně bylo moje maximum s načtenými keškami, ale cca 20-25 tisíc mívám poměrně běžně bez velkých komplikací.

• 0

#3 rsc_cz

rsc_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 879 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2024 - 18:18

Garmin podporuje tři formáty:

GPX - asi nejjednodušší na získání, ale je omezený počet bodů. Asi 5000? Liší se to podle modelu GPS. Když je bodů moc, tak to nějak zlobí...

GGZ - formát vymyšlený Garminem když na čas převzali Opencaching. Umožňuje nahrát stovky tisíc keší, ale kupodivu neumí Additional Waypoints. GPX se na něj převádí výše zmíněným GGZgen

GPI - formát používaný Garminem pro POI. Dají se do něj exportovat i keše

Dokud jsem používal Garmin, tak jsem (po různých obdobích) nakonec skončil u GPI. Umožňuje největší počet bodů a když si s tím člověk pohraje, tak má ikonky jaké chce.

v GeoGetu by na to měl být nějaký export. Já používám GSAK a odladil jsem si to tehdy tak, aby mi to vyhovovalo.

Nalezené keše jsem označoval tak, že jsem na POI podržel špendlí a dal vytvořit bod. Měl stejný název/GC kód jako ten POI a ukládalo se to jako GPX. Pomocí makra jsem je pak použil k označení nalezených v GSAKu

Od Garmina jsem ale nakonec přešel na Locus.

Bylo to po výletu do Skandinávie kdy jsem zjistil, že i GPI má problém s počtem bodů - hlavně s různými ikonami - zobrazoval jsem si D/T a nějaké další věci. A když jsem takhle chtěl celé Německo, Skandinávii a Pobaltí, tak některé věci zmizely. Navíc byl i problém vyexportovat takové množství dat :)

Druhá potíž byla, že má Garmin zřejmě nejaké omezení na počet nahraných map, takže i když jsem je tam měl, tak se občas něco nezobrazovalo.

Jo, "stačilo" by jet s notebookem a vždycky si nahrát jenom aktuální stát, ale většinu toho jsem zjistil až cestou. Je to holt problém s tím, že Garmin prostě načítá všechno a nedá se nastavit, že si nějakých souborů s POI nemá všímat...

Ale samozřejmě třeba na vodě je Garmiin lepší, vykoupání mu narozdíl od telefonu nevadí...

• 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2024 - 18:41

U toho GPI taky dost záleží na tom, jestli jej vyrábíš tím pomalým generátorem od Garminu, GPSbabelem, nebo tím mým generátorem.

• 0

#5 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2024 - 21:10

Ahoj, Romane, myslíš pravděpodobně GGZgen. https://www.geoget.cz/doku.php/ggzgen

Nepamatuji si, kolik přesně bylo moje maximum s načtenými keškami, ale cca 20-25 tisíc mívám poměrně běžně bez velkých komplikací.

Díky, to je ono.

Já to hledal na stránkách GG u exportních skriptů a tam jsem to nemohl najít...

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama