Greasemonkey skripty pro Firefox
Publikováno 05 November 2007 - 17:18
Publikováno 05 November 2007 - 19:20
Publikováno 06 November 2007 - 0:36
Ale všiml, moc mi to chybělo, ale nechtěl jsem obtěžovat.xpj napsal/a:Zjistil jsem, že mi skript nefunguje :-) Nikdo jiný si toho nevšiml??? ;-)
Díky moc za update. Ale nějak mi to na mapy.cz nezobrazí všechny waypointy najednou.
Publikováno 06 November 2007 - 12:01
Ale všiml, moc mi to chybělo, ale nechtěl jsem obtěžovat.
Díky moc za update.[/quote]
[quote]Mion napsal/a:
no zrovna odpoledne jsem dumal nad tím, co jsem udělal špatně, že to nějak nešlape [/quote]
Hlavně se nestyďte... Já jsem si toho také všiml a přišlo mi divné, že mi Firebug nehází žádnou javascript chybu. Problém byl v tom, že klucí z groundspeaku přejmenovali jeden atribut u jednoho odkazu, což mělo za příčinu, že se nevyhodnotil regulární výraz a celé se to přeskočilo
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)
Publikováno 06 November 2007 - 12:02
Mafi5bj napsal/a:
Ale nějak mi to na mapy.cz nezobrazí všechny waypointy najednou.
Ale to by mělo. Možná jak u které keše... Problém bývá občas s tím, že autoři dávají do názvů keší nebo svých teamů "&", "%", "?" apod., což je docela hloupé ;-)
Publikováno 06 November 2007 - 14:09
Publikováno 06 November 2007 - 17:31
Publikováno 06 November 2007 - 20:16
Publikováno 06 November 2007 - 23:00
xpj napsal/a:
Možná přidám dotaz při prvním spuštění, zda je již předchozí verze odinstalována :-)
EDIT: tak v současné verzi už otázka je, takže se na ní můžete těšit v příští...
EDIT2: nemáte nějaké návrhy na vylepšení???
No, podpora pro ostatní mapy..., Viz můj konvertor založený na softwaru 'proj': http://www.ms.mff.cu...0.01&from=WGS84
Podporu pro konverzi mezi DMS(WGS84), UTM, S42 a JTSK v javascriptu mám někde rozepsanou.
p.s. umíte-li se někdo odkazovat do nějaké další mapy zajímavé pro česko, pošlete mi info.
Publikováno 13 November 2007 - 3:32
Různé linky na mapy jsou k vidění v odkazu v předchozím příspěvku. Takže pokud by jste to chtěli (xpj do skriptu, pepa do místní mapy a kdokoliv další do čehokoliv) použít pro odkazování do map, tak to použijte.
Publikováno 13 November 2007 - 9:00
ebik napsal/a:
Tak jo, tady: http://www.ms.mff.cu...7122/jsconvert/ jsem umístil nějaký javaskriptový konvertor souřadnic. V komentářích těch javaskriptů je napsáno, z čeho jsem opisoval kód.
Různé linky na mapy jsou k vidění v odkazu v předchozím příspěvku. Takže pokud by jste to chtěli (xpj do skriptu, pepa do místní mapy a kdokoliv další do čehokoliv) použít pro odkazování do map, tak to použijte.
Hezké, to se určitě bude někdy hodit. Díky.
Publikováno 13 November 2007 - 15:56
Publikováno 13 November 2007 - 16:33
Pro začátek zkus otevřít http://www.ms.mff.cu...rt/convert.html a do něj zadat souřadnice a kliknout na příslušné 'Go'. Pokud to chceš mít doma, tak musíš zkopírovat všechny soubory z toho adresáře. To 'convert.html' je ale jen ukázka, na konverzi totiž existuje spousta dalších programů, takže to není pořádně zdokumentovaný, přesto že je to docela přímočarý. Ta sada těch .js souborů by se pak měla objevit v jiných projektech, především v greasemonkey skriptech, kde se nedá spolehnout na dostupnost jiného software.Jarous1 napsal/a:
Mohl by mi někdo, prosím, vysvětlit jak se s tím zachází ? Jde mi jen o to jak to zprovoznit... Do programování se radši pouštět nebudu...
Publikováno 13 November 2007 - 16:40
Publikováno 13 November 2007 - 16:56
Jarous1 napsal/a:
Fajn, tohle mi šlapalo i předtím. Spíše jsem myslel jak zabudovat a zprovoznit ty scripty v GM. Nebo to není potřeba ?
Nějak jsem totiž nepochopil, jak má GM vůbec fungovat Všude o něm píší jak je super, ale já vůbec nevím která bije... Na jeho stránkách se moc nevyznám, tam je spíše návod jak scripty dělat než co pak s nimi...
Zjednodušeně řečeno - nainstaluješ doplněk GM, což je obecné rozšíření FireFoxu. Do toho rozšíření natáhneš ty scripty, které potřebuješ a které buď napíšeš sám, nebo od někoho kdo to zvládl získáš.
A teď jak to funguje:
- Načítáš stránku, která vyhovuje nějaké podmínce (třeba je to zobrazení listingu kešky).
- GM zareaguje a než se ti stránka zobrazí, tak ji podšoupne k přepracování tomu scriptu.
- Script stránku přečte, udělá v ní nějakou úpravu (třeba vymění mapu za lepší) a pošle ji Firefoxu ke zobrazení
- Ty koukáš na stránku s listingem a vidíš mapu, která tam v originále není, ale díky GM a scriptu ji tam máš.
Publikováno 13 November 2007 - 17:26
Publikováno 13 November 2007 - 23:49
Publikováno 18 November 2007 - 11:02
Publikováno 19 November 2007 - 10:18
Petr-x napsal/a:
Ahoj -dík za všechny javaskripty do greasemonkey.Je to hezké zpestření.
Není zač :-)
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů