Přejít na obsah

Fotka

Handy Geocaching = java aplikace určená pro geocaching

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1646 odpovědí na toto téma

#521 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2010 - 23:29

skrýšotlač hlásí neplatný soubor JAR, prý poškozený či co. ... ...a ten GeoGet jsem už v Pc měla, tenkrát jsem stahovala statistiky, nevím, jestli jsem měla i GeoJarry, ale pro jistotu jsem to stáhla, ale nevím, co s tím mám dělat. Když zapnu Geoget, tak mi nejde přihlásit na GC.com, i když tam mám heslo i nick vyplněný...
  • 0
mishiczka1

#522 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2010 - 7:46

Ahojky
Geoget sam nic nestahuje, je to spravce databaze do ktere musis kesky nejak naimportovat. Stáhni si na strankach GG a přecti prezentaci o Geogetu. Je to zde: Dokumentace - Seznam souborů - Prezentace ke školení GeoGet pro začátečníky i pokročilé,
http://geoget.ararat...p/doc:user:file[/quote]
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#523 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2010 - 8:36

mishiczka1 napsal/a:
skrýšotlač hlásí neplatný soubor JAR, prý poškozený či co. ...

...a ten GeoGet jsem už v Pc měla, tenkrát jsem stahovala statistiky, nevím, jestli jsem měla i GeoJarry, ale pro jistotu jsem to stáhla, ale nevím, co s tím mám dělat.
Když zapnu Geoget, tak mi nejde přihlásit na GC.com, i když tam mám heslo i nick vyplněný...

Pro tebe bude asi opravdu nejlepší ten skrýšotlač. Nejprve potřebuješ mít nainstalovanou javu a pak si nainstalovat ten skrýšotlač. Skrýšotlač je možné spustit také z internetu bez instalace. Nějaký návod, jak Skrýšotlač používat je tu. Jo jinak pro export pro HG je nejlepší před stahováním keší zaškrtnout Nastavení->Stahování kešek->Jen poslední logy a export provádět pak přes Soubor->Uložit jako GPX (PQ). Pak až budeš mít uložený GPX soubor, tak ho nahraj do telefonu (nebo na paměťovou kartu telefonu) a v HG dej Oblíbené->Import, potvrď bezpečnostní varování a vyber ten svůj GPX soubor (je nutné se k němu pro klikat, proto doporučuji ho uložit do kořene paměťové karty, nebo telefonu, pokud to umožní).

Pokud jde o GeoGet, tak ten samotný neumí stahovat keše pro neprémiové uživatele geocaching.com. Takže je k tomu potřeba použít GeoJarry, který provádí stažení dat (informací o keškách) a následný import do GeoGetu.
  • 0

#524 Michalowic

Michalowic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2010 - 11:32

mishiczka1 napsal/a:

Michalowic napsal/a:

Další možností, jak dostat cache do telefonu je soubor GPX

jakýs plugin z odkazu jsem si do mozilly nainstalovala a restartovala, co dál? Když otevřu keš, vidím několik voleb, jak to stáhnout. Krom do mobilu nebo GPS je tam i možnost GPX eXchange File, ale bohužel na to nejde kliknout. Znamená to, že jsem stáhla něco špatně nebo musím něco aktivovat nebo se ta keška stahuje odjinud?

Nactes listing a bud mas napravo vedle vyheldavaciho policka (primo v rozhrani Firefoxu) tlacitko GPX, nebo by to melo bejt v Nastojich...jen na to kliknes a gpx soubor ulozis;)
  • 0
:: Garmin Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO + Atlas Czech 2013 NT ::

Pokud kačer nehledá kešky, ani nechlastá na geoeventu, tak sedí u počítače a hádá se s ostatními kačery na diskusním fóru. Smyslem diskuse na fóru je dokázat, že všichni ostatní jsou blázni a on je letadlo, zatímco ostatní se snaží dokázat totéž. (necyklopedie)

#525 wadesss

wadesss

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 5:59

Předem chci velmi poděkovat tvůrcům,opravdu výdorný prográmek.Jen bych měl jednu prosbičku,nedalo by se do záložky "oblíbené" implementovat vyhledávání?Ideální by bylo nejbližší dle GPS nebo podle názvu.
  • 0

#526 Nitka

Nitka

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 20:59

Jo, tohle mi taky chybi. Pokud chci videt nejblizsi kesku, muzu ji hledat na mape nebo se vratit o menu vys a pripojit se na internet. Taky bych se primlouval za moznost razeni oblibenych podle vzdalenosti od aktualni pozice. Jinak perfektni programek na lov, uz bez nej nedam ani ranu.
  • 0

#527 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 21:30

co se týká toho filtrování v oblíbených, autor píše v plánu dalšího vývoje,
že filtrování a řazení oblíbených keší (nebude, nahrazeno viz níže)
Hledání keší v oblíbených, nebo filtrování podle prvního písmenka (nebude, nahrazeno viz níže)....

jen jsem nikde nenašel to ..níže.. vysvětlení, jak to vlastně zamýšlí udělat :|
  • 0

#528 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2010 - 10:26

Autor sám neví, jak to udělá :)
  • 0

#529 bihi75

bihi75

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2010 - 10:38

vkladame do autora nadeje, ved on na to pride ;)
  • 0

#530 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2010 - 22:29

Arcao napsal/a:

Pro tebe bude asi opravdu nejlepší ten skrýšotlač. Nejprve potřebuješ mít nainstalovanou javu a pak si nainstalovat ten skrýšotlač. Skrýšotlač je možné spustit také z internetu bez instalace. Nějaký návod, jak Skrýšotlač používat je tu. Jo jinak pro export pro HG je nejlepší před stahováním keší zaškrtnout Nastavení->Stahování kešek->Jen poslední logy a export provádět pak přes Soubor->Uložit jako GPX (PQ). Pak až budeš mít uložený GPX soubor, tak ho nahraj do telefonu (nebo na paměťovou kartu telefonu) a v HG dej Oblíbené->Import, potvrď bezpečnostní varování a vyber ten svůj GPX soubor (je nutné se k němu pro klikat, proto doporučuji ho uložit do kořene paměťové karty, nebo telefonu, pokud to umožní).

Už to skoro mám. zprovoznila jsem nějak ten skrýšotlač, mám v něm potřebnou kešku a chci to dostat do telefonu.
V aplikaci HG se dostanu do sekce importovat, zvolím paměťovou kartu a dál tu cestu neumím určit....
Když chci poslat keš přes skrýšotlač, tak taky neumím zvolit cestu.
Jak na to?
  • 0
mishiczka1

#531 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2010 - 23:16

mishiczka1 napsal/a:Když chci poslat keš přes skrýšotlač, tak taky neumím zvolit cestu.
Jak na to?

skrýšotlač soubor gpx do mobilu neposílá, uloží ho pouze v počítači podle toho jak ho pojmenuješ, např. v dokumentech. Musíš ho ručně z počítače zkopírovat na pamětovou kartu, třeba pomocí čtečky karet nebo kabelem rovnou na kartu v mobilu. A v HG ho potom v oblíbené>volby>importovat na kartě najdeš a naimportuješ keše do záložky oblíbené...
  • 0

#532 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2010 - 23:28

miki6 napsal/a:

mishiczka1 napsal/a:Když chci poslat keš přes skrýšotlač, tak taky neumím zvolit cestu.
Jak na to?

skrýšotlač soubor gpx do mobilu neposílá, uloží ho pouze v počítači podle toho jak ho pojmenuješ, např. v dokumentech. Musíš ho ručně z počítače zkopírovat na pamětovou kartu, třeba pomocí čtečky karet nebo kabelem rovnou na kartu v mobilu. A v HG ho potom v oblíbené>volby>importovat na kartě najdeš a naimportuješ keše do záložky oblíbené...

Nechápu. Teď mám tu keš uloženou v EasyGPS a odtud to neumím uložit do mobilu.
Když dám uložit, vyberu kabelem připojený tefon, chce to celou cestu a na výběr mám :
clips
css
fscommand
pdf
xml

a ať už vyberu jakoukoliv možnost, je tam opět mraky možností. Teda pokud se to ukládá tímto způsobem.
  • 0
mishiczka1

#533 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2010 - 23:45

easyGPS nepoužívej, přeci nemáš navigaci od Garmina..ve skrýšotlači ho uložíš třeba pod názvem kese.gpx a pouze ho zkopíruj ve windousech myší z počítače - pravou myší kopírovat, pak otevřeš kartu v mobilu a zase pravou myší vložit.
  • 0

#534 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2010 - 0:37

Díky všem za trpělivost - je to supr věcička. Díky autorovi této aplikace a všem, co se podíleli na jejím vzniku. B)
  • 0
mishiczka1

#535 xpj

xpj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2010 - 7:46

Včera jsem provedl zátěžový test svého mobilu Samsung S5230 a HandyGeocachingu. Zkusil jsem naimportovat PQ GPX s 900 waypointy. Velikost GPX cca 9Mb. Výsledkem je, že HG verze 3.5.1 nenaimportoval nic a HG 3.5.3-r74 naimportoval vše. Sice to trvalo asi 2 hodiny, ale funguje to :-) Díky moc! Je to super :-)
  • 0
Garmin GPSMAP 60CSx + Topo Czech 1.2
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)

#536 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 12:28

Ahoj, můj dotaz asi nepatří tak úplně sem. Ale vhodnější mi žádné vlákno nepřišlo, tak to zkusím. Mám NokiiN86. V podstatě jen kvůli on-line připojení přes HandyGC, pro případ že nemůžu najít a field notes:-)) Jinak mám O300. Celkově mi tato kombinace vyhovuje. Ale rád bych do tel nahrál "okruh" keší, aby byly vidět na mapě. Nejlépe rozbalení PQ na kartu tel. Jenže se mi nezobrazí na mapě:-(( Když je dám do O300, tak mi splynou s ostatními. To jen na vysvětlenou pro "chytrou" radu, abych je stáhl do gps:-))) Pokud se mi keše na mapě v tel objeví, budu potřebovat její jméno, nebo číslo. Abych o ní zjistil info. Jdou keše nahrát do mapy v tel? Schůdné pro mě je pouze laické řešení:-)) Díky.
  • 0

#537 ledo11

ledo11

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 19:38

jde stahovat i přes wifi?
  • 0

#538 Werki

Werki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 20:02

ledo11 napsal/a:
jde stahovat i přes wifi?

Co použiješ za přístupový bod k internetu je jen na tobě.
  • 0

LG G6 + c:geo + OSM

#539 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 20:43

vitablondak napsal/a:
Jdou keše nahrát do mapy v tel? Schůdné pro mě je pouze laické řešení:-)) Díky.

Jestli jsem to dobře pochopil, asi myslíte Nokiácké Ovi mapy. Pokud nemají Ovi mapy import bodů zájmu, tak to nelze. Já Ovi mapy nepoužívám, takže HG neumí s Ovi mapami pracovat. Možná časem udělám export do Landmark store, což je obecně úložiště bodů zájmu a teoreticky by toto měli Ovi mapy podporovat.
  • 0

#540 Ostravacek

Ostravacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 401 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 21:12

Arcao napsal/a:...Mužoc časem udělám export do Landmark store...

To je výborný nápad!
Na N5800XM by to šlo určitě, jde to ve SmartGPX a oprvdu to OVImaps podporují!

Kdybys to zmáknul, byl by HG naprosto dokonalý! ;)
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama