Přejít na obsah

Fotka

Handy Geocaching = java aplikace určená pro geocaching

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1646 odpovědí na toto téma

#1221 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 03 July 2011 - 17:29

Ahoj, nevíte někdo jestli nebyly nějaké změny, nebo jestli se něco neděje? Nejdou mi odeslat Field Notes na GC.com. Hlásí to Špatně nastavené GPRS... Ostatní funguje: najde keše, informace o nich, napsat FN a uložit, bez problému. Ale nejdou mi poslat na GC.com. Ještě v pátek to bylo ok:-) Nic jsem nepřenastavoval.Mám N86. Díky za radu
  • 0

#1222 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2011 - 9:18

Mrknu na to. Edit: Na emulatoru to funguje naprosto v pohode.
  • 0

#1223 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2011 - 11:21

Arcao: To by bylo fajn. Mě to běhalo v pohodě ještě v pátek dopo. Teď jsem mordoval přes 40 logů ze soboty na GC.com. Naštěstí většina šla stáhnout z gps. Ale bez textu. Vůbec si neumím představit hledat ty keše na mapě:-((( Opravdu zlatý dobrý HG!!! Občas se mi už dříve talo, že HG nefungoval. Ale to nešel celý, ani najít keše. A pak jsi to poladil:-) Teď mi nejdou jen odeslat FN na GC.com. Já nikde žádnou změnu nedělal, takže teoreticky není chyba na mém příjmači:-))) Moc Ti děkuji za snahu a práci , kterou pro nás děláš. Bez HG si už ani keškaření neumím představit:-)
  • 0

#1224 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2011 - 21:34

Arcao: Asi jsi s tím něco udělal? Mooooc díííky, už zase jede. Před chvílí jsem pár FN odeslal...
  • 0

#1225 GeoViki

GeoViki

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 08 July 2011 - 14:41

Taky se musim přidat k vitablondakovi. Už asi tri dni se snazim odeslat FN na gc.com a hlasi mi to stejnou gprs chybu. Vzdycky to normalne fungovalo. Bezi mi to na E52 jinak, k plne spokojenosti. Neda se se soubor nějak vycucnout z telefonu a importovat do cg.com?
  • 0

#1226 Werki

Werki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 08 July 2011 - 19:52

Tak mám podobný problém jako kolegové. Zapnu HG, dám vyhledat nejbližší keše v okolí, on se normálně připojí a vypíše seznam okolních keší, ale když na kteroukoliv kliknu tak mi vyskočí chybová hláška. Viz obrázek. Když dám vyhledat podle názvu tak to nedělá. Neví někdo co s tím?

Přiložené miniatury

• scr000010.jpg

• 0

LG G6 + c:geo + OSM

#1227 GeoViki

GeoViki

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 12 July 2011 - 9:42

Tak jsem se chvilku snažil to přeprat a závěr je takový: Zkusil jsem Upgradovat firmaware telefonu - pro jistotu. Pak jsem zkoušel novější nepodepsanou verzi HG a zkusil jsem i na jiném přístroji. Všude se to chová tak že pokud je čistý seznam FN a uložím do něj jednu dvě položky, jdou odeslat. Pokud mu podhodim soubor s FN z verze, kde mi to nejde, nepošle to nezávisle na verzi HG ani verzi instalace FW telefonu. Chyba není v komunikaci, ale někde v souboru uložených FieldNotes. Asi se nějak pokazí indexování záznamů a při pokusu o odeslání se to zasekne a java nahlásí timeout. Mám podezření, že k tomu dojde, když se uloží více FN a pak se jich pár promázne. Nezkoušel jsem na novém souboru znovu chybu vyvolat. To by byla práce na déle. Mám jich tam teď cca 90, a opravdu se mi nechce logovat komplet ručně. Bohužel soubor *.rs ve kterém to v HG leží pochopitelně není ve formátu co by šel importovat na GC.
  • 0

#1228 Werki

Werki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 12 July 2011 - 14:39

Tak můj problém jak začal, tak zas taky zmizel, nevím co to bylo...

GeoViki: Kde jsi ten soubor našel?
  • 0

#1229 GeoViki

GeoViki

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 12 July 2011 - 19:41

Werki: Najdeš ho private\XXXXXX\MIDlets\[YYYYYY]\rms\$F_i_el_d$N_o_t_e_s.rs ty máš, ale asi malinko jinej problém. Hádám, že se Ti malinko zakucká komunikace s GPS a vyhodí to tu chybu komunikace. Podruhé to už může fungovat normálně. Já mám problem, že soubor je asi divnej a vyřešim to jen smazanim obsahu. Zajimalo by mne jak pise vitablondak, jestli se mu to rozběhlo samo s tim souborem s 40ti logy nebo poté co je smazal.
  • 0

#1230 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 12 July 2011 - 21:18

GeoViki: Těch cca 40 jsem přetáhl z Oregonu. Tak jsem je smázl. Pak jsem ale posílal cca 16 a fungovalo to správně: našel jsem je jako nejbližší, zapsal FieldNotes, pak hromadně odeslal všechny najednou.Mezi kešema jsem měl HG vypnutý a zapínal ho. Vše prošlo na GC.com správně. Pak jsem posílal ještě pár kousků, dnes jednu a vše v poho... Tuším že jednou jsem odmáčkl FN omylem bez zápisu, tak jsem ho smazal, znovu našel keš jako nejbližší a zapsal FN. A odeslal. Což bylo součástí těch asi 16. A v poho. Takže odpověď: Rozeběhlo se mi to po smazání těch cca 40 ti. Předpokládal jsem, že s tím Arcao něco poladil. Od té doby mi to jede bez problému na Nokii N86. Jinak FN po každém odeslání na GC.com kompletně smažu a začínám od prázdna:-)
  • 0

#1231 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 13 July 2011 - 7:57

Zdravím do fóra. Potvrzuji výše zmíněné zjištění. Po promazání starších záznamů Field notes se již posledních několik FN odeslalo úspěšně bez chybového hlášení. Před vymazáním stále chyba TIMEOUT... Doposud jsem se s tím nesetkal, asi se mi vždy podařilo udržovat délku seznamu v "rozumné" velikosti. Takže žádný problém s daty nebo komunikací s arcao nebo gc serverem. Pouze jsme odhalili chybu nebo v horším případě vlastnost aplikace... Lovu zdar Honza
  • 0

#1232 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1158 příspěvků(y)

Publikováno 19 July 2011 - 22:14

Ahoj arcao ( i ostatni) asi si take stoupnu do fronty :( dnes jsem udelal FN 36 cachi (pred tim FN prazdne) a stale dokola mi to pri snaze upload to gc.com pise: "Chyba. Špatně nastavene nebo nedostupne GPRS spojeni: err:java.lang.Exception:TIMEOUT" Prosim te, co je spatne? Diky moc
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#1233 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 20 July 2011 - 7:29

Vypadá to,že když je FN hodně tak to nejde odeslat. Chce to tedy odeslat dříve. A pak hledat dál kešky:-)) Já jich spolehlivě odeslal asi 16. Je nějaký hraniční počet? Nebo je to dáno celkovou velikostí toho co se odesílá? Může být nepříjemné testnout a zjistit, že třeba 31 už nejde odeslat:-))) Myslím ale, že odesílat dříve je (alespoň pro mě) dostačující rada:-)) Jak říkají IT: Když něco funguje, alespoň trochu, tak do toho nešťourej. Pak to nepůjde vůbec:-))))
  • 0

#1234 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 20 July 2011 - 11:40

Tak s tim odesilanim vim, kde je nejspis problem. Kazdopadne resenim je obcas smaznout Field notes seznam a neposilat tolik Field notes najednou.
  • 0

#1235 Dardalion

Dardalion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 20 July 2011 - 11:52

Arcao napsal/a:
Tak s tim odesilanim vim, kde je nejspis problem. Kazdopadne resenim je obcas smaznout Field notes seznam a neposilat tolik Field notes najednou.

Problem je u mnozstvi cache v seznamu a nebo v poctu odesilanych cache? Napriklad kdyz budu odesilat 50 cache po 10 kusech, tak to projde?
  • 0

#1236 Werki

Werki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 20 July 2011 - 12:03

Dardalion napsal/a:

Arcao napsal/a:

Problem je u mnozstvi cache v seznamu a nebo v poctu odesilanych cache? Napriklad kdyz budu odesilat 50 cache po 10 kusech, tak to projde?

FN se vždy odesílají všechny. Takže jedině je odesílat průběžně, ale zaškrtávátka na počet odeslaných nemají vliv.
  • 0

#1237 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 20 July 2011 - 12:31

Ahaaa, já je vždy všechny zaškrtávám:-)
  • 0

#1238 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 20 July 2011 - 13:33

Zaskrtavani opravdu nema vliv, odesilaji se vsechny. Zkuste tu vyvojovou verzi 3.5.3-r101, tam by to snad melo byt jiz vyreseny.
  • 0

#1239 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1158 příspěvků(y)

Publikováno 21 July 2011 - 8:03

dekuji za vsechny podnety a rady. jal jsem se tedy vse logovat rucne a po logu jsem vzdy jednu FN vymazal a zkusil upload. timto vedeckym experimentem jsem se dobral k tomu, ze HG je schopno odeslat 31 FN!!! B)
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#1240 dejva105

dejva105

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 21 July 2011 - 10:23

Mám problém s programem HG. Vlastním mobil Nokia 2700 a BT GPS EverMore. Když dám v HandyG položku Bluetooth GPS a najdu svůj přijímač, tak mi to napíše: Váš telefon je připojen k jinému BT zařízení nebo GPS modul již komunikuje s jiným mobilem. Přitom nejsem spojený s ničím jiným. Nic takovýho jsem tady nenašel a možná bude někomu vadit, že mám blbej dotaz, ale už ně celkem štvou ty programy, ktery vecne nefakcii :-) Dííky za rady
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka