Přejít na obsah

Fotka

Handy Geocaching = java aplikace určená pro geocaching

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1646 odpovědí na toto téma

#1281 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2011 - 11:15

wefsafca napsal/a:
Muze mi nekdo prozradit, jak v HandyGC kopnu danou kes jako LMX - landmark bod pro OviMapy?

A co je to PQ? to je Premium Membership na GC.com nebo neco jineho?

Nekopnes to nijak.

PQ= Pocket Query, je to PM feature:
Pocket Queries are custom geocache queries that can be downloaded from the website. They are in a format you can bring along with you on cache hunts on your GPS and/or PDA. You can select a GPX or LOC text file that works with supported software applications. You can run a Pocket Query once or set it to run automatically on a daily or weekly basis. Queries that contain 500 geocaches or fewer can be delivered as an email attachment. You can run up to 5 pocket queries every 24 hour period, but each individual search can run only once per day.
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#1282 wefsafca

wefsafca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 191 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2011 - 11:35

Dekuji za vysvetleni PQ... Takže by to šlo udělat vedle zaplacení PM tak, že by někdo udělal CG API nad účtem s PM a stáhnul celou ČR a tuto někde vyexportoval v KML apod... I. Na http://poi.cz/phpbb/....php?f=1&t=3917 je LMX format, tak kdyby do nej HGC nasypal aspon jen koordinaty a nazev cache, tak by to asi bylo supeeer, protoze bych nemusel prepisovat souradnice jako pako do OviMapy - co myslite???... Cilem je, abych mohl cachovat bez pouziti pocitace, jen s mobilem (pripadne i bez internetu v terenu, tzn. natahnu si okolni kese na wifi, bohuzel ale jde si jen prvnich 20 jako na strance GC.com) II. nenasel jsem mobilni stranky pro m.geocaching.com - nejsou nebo spatne hledam? III. jak stahnu (nakesuju do HGC) napovedu, listingy a logy ke vsem keskam v Oblibenych? Jde to? Anebo se uklikam k smrti? IV. jde osetrit, aby se nestahovaly do Oblibenych duplicity? Nevim proc, ale stahly se mi tam a mam je tam duplicitni, pritom kazda cache ma jedinecny kod GCxxxx (primarni klic) a nevidim moc duvod, aby se Oblibene takto duplikovaly... Diky
  • 0

#1283 Valicek1

Valicek1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 595 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2011 - 11:46

takže neodpovím ti na všechno, ale

II. http://wap.geocaching.com
III. Nejjednodušejc když si to naimportuješ z PQ třeba z geogetu, nebo když ti HG vyblije výsledek hledání, tak dáš Stáhnout vše
  • 0
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??

#1284 wefsafca

wefsafca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 191 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2011 - 12:24

I. aha zajimavy, akorat nevim jestli se mi to zda, ze musim koordinaty zadavat na tu jejich stranku rucne? Soudruzi asi neznaji funkci navigator.geolocation.getCurrentPosition() a konkretni implementace pro nejen mobilni browsery: http://gsmweb.cz/m/near.php Zkratka browser sam vyzada GPS souradnice (nutno v browseru povolit, umi to kazdy novejsi browser), vzdyt to GC.com ma na titulce, tak proc ne na mobilni strance? III. Geoget mam nainstalovany, jak s nim napr. rychle a najednou stahnu VSECHNY ceske cache? PM samozrejme nemam, jsem zacatecnik :-) HGC - ale kdyz das stahnout vse, tak se stahnou jen kesky a logy listingy a napoveda techto kesek se stahuje az kdyz kesku otevres z oblibenych, nebo se pletu?
  • 0

#1285 Gabcaprochy

Gabcaprochy

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 13:51

ahoj, v GC jsem zacatecnik a mam dotaz...doted jsme lovili podle mapy...ale od vcera mam nokii e66, handy geocaching jsem si stahla a dokonce se i povedlo nainstalovat (coz je u me neco, jsem technicky antitalent), vse je ok, jen kdyz jsem to zkousela, zadavala si danou cache, navadi me to ok, ale kdyz prepnu z rezimu kompasu na mapy, mam prazdno a jen uprostred sipka..chci se zeptat, zda staci stahnout mapy na nokii a nebo musi byt nejaky spesl primo pro HC? moc moc dekuju za odpoved, uz tu nad tim nejakou dobu tapu :(
  • 0

#1286 Werki

Werki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 15:32

Gabcaprochy napsal/a:
ahoj, v GC jsem zacatecnik a mam dotaz...doted jsme lovili podle mapy...ale od vcera mam nokii e66, handy geocaching jsem si stahla a dokonce se i povedlo nainstalovat (coz je u me neco, jsem technicky antitalent), vse je ok, jen kdyz jsem to zkousela, zadavala si danou cache, navadi me to ok, ale kdyz prepnu z rezimu kompasu na mapy, mam prazdno a jen uprostred sipka..chci se zeptat, zda staci stahnout mapy na nokii a nebo musi byt nejaky spesl primo pro HC? moc moc dekuju za odpoved, uz tu nad tim nejakou dobu tapu :(

Žádné mapy tam nejsou a ani dát nejdou, je to prostě jen přehledka keší v prostoru. Zobrazují se tam keše co jsou uloženy v oblíbených.
  • 0

LG G6 + c:geo + OSM

#1287 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2011 - 14:59

Ahojkáč. Chtěl jsem se zeptat, jestli zlobí odesílání Field Notes na server GC.com jenom mě, nebo se najde i někdo další? Několik dní zpátky jsem bez problémů používal HandyGC i zasílal uložené FN. Až včera po 4 úlovcích jsem se snažil doma přes Wifi poté i přes 3G upload nálezů, ale hlásí mi to: Chyba Špatně nastavené nebo nedostupné GPRS spojení: err: java.lang.Exception: TIMEOUT Zkoušel jsem na kartě smazat soubor s FN, ale hlásí to pořád. Používám telefon Nokia E52. Díky Honza
  • 0

#1288 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2011 - 15:09

...tak jsem vyzkoušel smazat všechny soubory *.rs z aplikačního adresáře paměťové karty, ale změna žádná. Opravdu mi nefunguje pouze zasílání FN na server. Vše ostatní - vyhledání keše, stažení listingu, nápovědy a waypointů je funkční. Nezměnilo se opět něco na stránkách GC.com? Díky za info Honza
  • 0

#1289 SAKULPOL

SAKULPOL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2011 - 18:39

taky me to nejde ale na GC mam vypadky
  • 0

#1290 kuza

kuza

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2011 - 20:27

Werki napsal/a:

Gabcaprochy napsal/a:
.....kdyz prepnu z rezimu kompasu na mapy, mam prazdno a jen uprostred sipka..chci se zeptat, zda staci stahnout mapy na nokii a nebo musi byt nejaky spesl primo pro HC? moc moc dekuju za odpoved, uz tu nad tim nejakou dobu tapu :(

Žádné mapy tam nejsou a ani dát nejdou, je to prostě jen přehledka keší v prostoru. Zobrazují se tam keše co jsou uloženy v oblíbených.

HG bohuzel praci s mapama nepodporuje
  • 0

#1291 kuza

kuza

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2011 - 20:31

wefsafca napsal/a:
I. aha zajimavy, akorat nevim jestli se mi to zda, ze musim koordinaty zadavat na tu jejich stranku rucne?

Soudruzi asi neznaji funkci

navigator.geolocation.getCurrentPosition()

a konkretni implementace pro nejen mobilni browsery:
http://gsmweb.cz/m/near.php

Zkratka browser sam vyzada GPS souradnice (nutno v browseru povolit, umi to kazdy novejsi browser), vzdyt to GC.com ma na titulce, tak proc ne na mobilni strance?

III. Geoget mam nainstalovany, jak s nim napr. rychle a najednou stahnu VSECHNY ceske cache? PM samozrejme nemam, jsem zacatecnik :-)

HGC - ale kdyz das stahnout vse, tak se stahnou jen kesky a logy listingy a napoveda techto kesek se stahuje az kdyz kesku otevres z oblibenych, nebo se pletu?

teda pises v takovym neprijemnym tonu....
ale zkus projit diskuze, je toho tady o tom hodne.
Ten plugin do GG se jmenuje Geojarry
  • 0

#1292 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2011 - 7:45

to honzat.cz: na chybu, kterou popisujes, nekdy staci restart telefonu to arcao (and all others): Me take nejdou poslat FN na web, ale hlasi mi to novou "chybovou" hlasku: Info Nahrano <html><head> <title>Error</title> <meta http-equiv ="Content-Type" content="text/ html" /> <meta http.... (je to docela dlouhy...) Nevite nekdo, co s tim? Diky za pomoc...
  • 0
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#1293 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2011 - 8:09

Díky za radu. Tento způsob "řešení" některých problémů však znám a používám ho vždy, když běžné postupy nefungují.
Řekl bych, že je to "předvoj" dnešní údržby na stránkách GC.com, viz hlášení:

Geocaching.com will be going offline temporarily for a site update on Thursday, August 18, 2011 at approximately 2pm PDT

Odpovídá to 23:00 našemu času, tak uvidíme, co všechno na nás chystají a co opět přestane fungovat...

Honza

nosferatu XIII. napsal/a:
to honzat.cz: na chybu, kterou popisujes, nekdy staci restart telefonu

to arcao (and all others): Me take nejdou poslat FN na web, ale hlasi mi to novou "chybovou" hlasku:

Info
Nahrano
<html><head>
<title>Error</title>
<meta http-equiv
="Content-Type"
content="text/
html" />
<meta http....
(je to docela dlouhy...)

Nevite nekdo, co s tim? Diky za pomoc...

• 0

#1294 Zilin

Zilin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2011 - 14:37

Jak tak vidím, mám stejný problém jak honzat-cz, ale na chlup. Stahování keší mi funguje (občas se mi ale nezobrazí to nejdůležitější - souřadnice, tady pomůže vypnutí a zapnutí HG), veškeré postupy jsem vyzkoušel (včetně vypnutí a zapnutí HG i samotného telefonu), ale furt nic. Taky mě napadlo, jestli nebude omezený počet Field Notes ve frontě na GC.com, proto jsem dologoval některé z keší a problém trvá... na které straně mám hledat chybu?
  • 0

#1295 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2011 - 20:42

Asi mám ten sám ptoblém. Celý den se snažím odeslat FN a nic. Zbytek funguje normálně. Připisoval jsem to update GC. Ale i teď když update je hotov, nelze odeslat FN. :@
  • 0

#1296 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:14

Zdravím do fóra. Tak bohužel musím oznámit, že nejenom zasílání Field Notes je nefunkční. Po včerejších změnách na stránkách GC.com a jejich "super vylepšení" grafického designu logů, nefunguje stažení logů také do Handy GC. Respektive stahování funguje, nenahlásí to žádnou chybu, pouze se zobrazí prázdný displej. Asi se zase změnila struktura dat na serveru, tak proto... Prosím za všechny uživatele HandyGC, jestli s tím jde něco udělat. Občas se nahlédnutí do logů v terénu hodí... Honza
  • 0

#1297 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 10:39

Nerychlejší asi bude nechat si zobrazit cache na GC.com. Tam je to v prohlížeči a logy se zobrazí. Jenže ouha, každé zobrazení je minimálně 1MB!!! a stahovat to někde v lese přes GPRS bude vopruz. Navíc jsem měl problém, že si prohlížeč nepamatoval přihlášení, tak to bylo o to horší, protože s pomalým připojením bylo přihlášení téměř nemožné. (nastavit doma)* B)
  • 0

#1298 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 12:10

O mocny Arcao, slys nase volani! Pomoz nebohym uzivatelum, oprav nam kouzelny nastroj hledaci, premoz zleho Groundspeaka at opet vse i v terenu konati muzeme :):):):):P:D;)
  • 0
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#1299 Valicek1

Valicek1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 595 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 12:48

nosferatu XIII. napsal/a:
O mocny Arcao, slys nase volani! Pomoz nebohym uzivatelum, oprav nam kouzelny nastroj hledaci, premoz zleho Groundspeaka at opet vse i v terenu konati muzeme
:):):):):P:D;)

+1
To mě rozesmálo :)

Nešlo by tam přece jenom dodělat ten export do souboru (pokud to dělá až server, tak posílání třeba na mail? Mě by to občas dost pomohlo..
  • 0
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??

#1300 Merencin

Merencin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 260 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 13:02

N.o.e. napsal/a:
Nerychlejší asi bude nechat si zobrazit cache na GC.com. Tam je to v prohlížeči a logy se zobrazí. Jenže ouha, každé zobrazení je minimálně 1MB!!! a stahovat to někde v lese přes GPRS bude vopruz. Navíc jsem měl problém, že si prohlížeč nepamatoval přihlášení, tak to bylo o to horší, protože s pomalým připojením bylo přihlášení téměř nemožné. (nastavit doma)* B)

Jednak vopruz, jednak BB to nestáhne. :(
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama