Přejít na obsah

Fotka

Handy Geocaching = java aplikace určená pro geocaching

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1646 odpovědí na toto téma

#1341 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2011 - 7:28

Ahoj Arcao,
tak bohužel dnes ráno se stále zobrazuje prázdná obrazovka...takže logy žádné. Testováno přes Wifi i O2 EDGE.

Honza

Arcao napsal/a:
Tak snad již ok, ty logy.

• 0

#1342 MA-FI-AN

MA-FI-AN

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2011 - 12:24

mel bych drobny technicky dotaz na narocnost HG na vydrz baterie, myslite ze kdyz jdu po sipcce a mam to placnu300-500 metru, je lepsi pro vydrz batetie v mobilu kompas shodit na pozadi a zamknout obrazovku(a placnu 2x to k finale odemcit a kouknout) tzn. Aplikaci nechat bezet nebo ji vypnout, po sto metrech zapnout, prihlasit se, vse povolit a v oblibenych cache najet(tzn uz si nestahuje souradnice, pouze se prihlasi znova na gc pri spusteni a samozrejme se app spousti od zacatku)..je to jak s tou zarivkou jak nas ucili na gymplu ze sezere ,min energie kdyz ji nechame pres prestavku zapnutou nez kdyz by mela znova "startovat"?:)
  • 0
Jsme Premium Memberi a jsme na to hrdi Nemame Radi Igelitky v Lese Nas GeoTým:MA touš , FI lip , AN etka + dobrovolnici : Natalka, Simon,GeoPes Eda,Geopas Brandy, Ještěrka hybatelka Punto. Zarizeni:Garmin Oregon550t,Geoget,SE Xperia Arc S+Locus

#1343 TimesNewYourk

TimesNewYourk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2011 - 13:08

Jestli máš náladu na měření, poříď si program Energy Profiler, *Třeba já bach byl vděčný za takové měření. http://www.google.co...iw=1011&bih=641 návod: spustit stiskni 2 dokonči měření stiskni 2 mačkej 0, dokud se neobjeví jednotky mAh, což je sptřebované energie.
  • 0

#1344 task

task

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2011 - 15:08

Používá z Vás někdo Nokii C5-03???;) A jak jste sní spokojeni?????
  • 0

#1345 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2011 - 17:29

Arcao.
Tak jsem si myslel, že už všechno běží, jako obvykle, protože se mi logy již opět zobrazily. Pak jsem však zjistil, že jenom u některých keší. Nejdříve to vypadalo, jakoby šlo stahování jenom u tradiček a ne u multikeší. Při pokusu o stažení jedné nové multiny se však logy také nezobrazily.
Mám ten dojem, že tento problém opět souvisí (jak také jinak, že?) s posledními změnami na stránkách GC.com ve čtvrtek 1.9., resp. po nějakých úpravách kolem tohoto datumu, protože i některé keše před tímto datumem "zlobí".

Podle mého zjištění není možné stahovat logy u keší:
gc33dg7 tradička "MG 14", publikovaná 2.9.
gc33dgz tradička "MG 20", 2.9.
gc32wg8 multi "Na Strazi", 31.8.

V pořádku jsou všechny nebo alespoň namátkově odzkoušené starší keše a také např.:
gc336h3 tradička "Vinarska", 1.9.
gc33a1r tradička "Runway 28", 2.9.

Tipoval bych to na nějaké rozdíly ve struktuře listingu v sekci logů, se kterými si HandyGC nebo Arcao server po změnách neporadí...

Díky za opravu nebo alespoň info
Honza

honzat-cz napsal/a:
Ahoj Arcao,
tak bohužel dnes ráno se stále zobrazuje prázdná obrazovka...takže logy žádné. Testováno přes Wifi i O2 EDGE.

Honza

Arcao napsal/a:

• 0

#1346 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2011 - 10:18

Ahoj Arcao.
Tak mám další příspěvek k analýze problémů se zobrazením logů v HandyGC. Dnes ráno mi přišla SMS o nové keši GC33EJJ "MG09 - JAROSLAV KOTASEK - RATISKOVICE" http://coord.info/GC33EJJ
Stáhl jsem si tedy listing, abych otestoval, jestli u nové keše logy fungují. Byl jsem potěšen, že i u nového listingu je vše v pořádku - logy, listing, nápověda. U "zlobivých" logů však bylo vše při starém, takže se zobrazovala prázdná obrazovka.
Když jsem zjistil, že je u této nové keše první log, chtěl jsem jej zobrazit taky v HandyGC a hle, prázdná obrazovka!
Takže to vypadá, že zdroj problému je v samotém logu. Teď jen zjistit jaký...?

A ještě bych měl jednu věc. Nedávno tu proběhlo, že se z HandyGC nedá zobrazit souřadnice keše na mapovém serveru mapy.cz. Po otevření browseru se zobrazí chyba "Nebyl nalezen žádný objekt". Jak všichni víme, tak seznam.cz měnil některé věci na svých webech. Tak bych se chtěl zeptat, jestli je možné prověřit, jestli se změnil formát předávaných souřadnic z HandyGC na mapy.cz a proto se místo na mapě nezobrazí...

Moc díky za obojí
Honza

honzat-cz napsal/a:
Arcao.
Tak jsem si myslel, že už všechno běží, jako obvykle, protože se mi logy již opět zobrazily. Pak jsem však zjistil, že jenom u některých keší. Nejdříve to vypadalo, jakoby šlo stahování jenom u tradiček a ne u multikeší. Při pokusu o stažení jedné nové multiny se však logy také nezobrazily.
Mám ten dojem, že tento problém opět souvisí (jak také jinak, že?) s posledními změnami na stránkách GC.com ve čtvrtek 1.9., resp. po nějakých úpravách kolem tohoto datumu, protože i některé keše před tímto datumem "zlobí".

Podle mého zjištění není možné stahovat logy u keší:
gc33dg7 tradička "MG 14", publikovaná 2.9.
gc33dgz tradička "MG 20", 2.9.
gc32wg8 multi "Na Strazi", 31.8.

V pořádku jsou všechny nebo alespoň namátkově odzkoušené starší keše a také např.:
gc336h3 tradička "Vinarska", 1.9.
gc33a1r tradička "Runway 28", 2.9.

Tipoval bych to na nějaké rozdíly ve struktuře listingu v sekci logů, se kterými si HandyGC nebo Arcao server po změnách neporadí...

Díky za opravu nebo alespoň info
Honza

honzat-cz napsal/a:
Ahoj Arcao,

Honza

Arcao napsal/a:

• 0

#1347 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 6:38

Tak snad jiz ok. Problem byl, pokud logoval nekdo s 0 nalazenymi kesmy (napr. poznamka reviewra).
  • 0

#1348 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 7:36

Ahoj Arcao.
Chjo, rád bych zvolal, že je všechno v pořádku, ale vypadá to, když GroundSpeak do něčeho "píchne", tak se po*ere spousty jiných navázaných věcí...
S radostí informuji, že se logy stahují, ale u počtu nálezů u kačerů se teď zase pro změnu zobrazuje (0 nalezeno). Např. Cykloman má 1348 a pet9 413, zobrazeno nula...

Druhý dotaz - dá se něco udělat s mapami mapy.cz volanými z Handy?

Díky
Honza

Arcao napsal/a:
Tak snad jiz ok. Problem byl, pokud logoval nekdo s 0 nalazenymi kesmy (napr. poznamka reviewra).

• 0

#1349 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 7:53

Tak snad jiz ted to bude fungovat, na ten odkaz na mapy se mrknu.
  • 0

#1350 Valicek1

Valicek1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 595 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 20:33

Mám taky dotaz: Nebyla by možnost udělat export field notes někam do telefonu? Exportovat je to musí tak jak tak, ale znám dost lidí, co loví offline a tuto možnost by uvítali..
  • 0
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??

#1351 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 8:49

Ahoj Arcao.
Díky za opravy logů, vše funguje, jak má.

Co se týká zobrazení map na serveru mapy.cz jsem zjistil, že se jedná o chybu na stránce wap.mapy.cz, viz můj příspěvek do diskuze na serveru mapy.cz...

=============================================
Dobrý den.
Nevím, jestli si toho již někdo všiml, ale když se na mobilním telefonu pokusím zobrazit konkrétní souřadnice, nebo se na tyto souřadnice na mapách.cz odkazuje mobilní aplikace, tak při použití formátu "Formát 2" se vždy zobrazí chybové hlášení:

Byly zadány neplatné souřadnice
!!!

Vypadá to, že stránka http://wap.mapy.cz sice tento formát podporuje, ale vstupní formulář má jiný formát. Při zadání pak jsou očekávány jiné hodnoty, než jsou uvedené v příkladu.

Příklad formátu na samotné stránce je:
49° 53.244' N; 15° 29.238' E

Vstupní formulář sice umožňuje souřadnice zadat v odpovídajícím počtu vstupních polí, ale ve formátu:
49° 53' 244" N
15° 29' 238" E

Což jsou samozřejmě zcela jiné souřadnice, v určitých případech chybné.
Dokonce i po zadání samotného příkladu se zobrazí chybové hlášení "Byly zadány neplatné souřadnice".

Prosím tedy za všechny uživatele, jinak skvělého, mapového serveru mapy.cz, aby byl tento problém odstraněn.

Moc díky
=============================================

Všiml jsem si, že někdo v diskuzi zmiňoval, že mu nové mapy nevyhovují a že používá stránku http://old.mapy.cz
Kdyby existovala adekvátní stránka taky pro mobilní odkaz volaný z HandyGC, tak by se do vyřešení problému na ostrých mapách dal použít na Arcao serveru. Co říkáš Arcao? ;)

Lovu zdar
Honza

Arcao napsal/a:
Tak snad jiz ted to bude fungovat, na ten odkaz na mapy se mrknu.

Přiložené miniatury

• wapmapycz_1.jpg

• 0

#1352 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 9:06

Ahojte všichni. Vypadá to, že bude snad náprava chyby na mapách.cz volaných z HandyGC předána vývojářům dříve, než bychom si mohli myslet. Podařilo se mi kontaktovat technickou podporu, viz: Lukáš Kadlec: Dobrý den, jak Vám mohu pomoci? JÁ: Dobrý den JÁ: Nevím, jak funguje fórmu na lide.cz a jestli se informace dostanou také na technickou podpru a jak rychle, ale napsal jsem tam příspěvěk, který určitě tíží vícero uživatelů mapy.cz JÁ: Přepis textu je: ....... Lukáš Kadlec: forum na lide.cz slouží jen jako připomínkové forum. Chyby případně reportujte přímo autorům na mapy@firma.seznam.cz Lukáš Kadlec: Děkuji JÁ: Myslím, že na stránce wap.mapy.cz je chyba a je potřeba ji odstranit nebo rozšířit počet formátů JÁ: Mám tedy poslat tento text na uvedený email nebo zařídíte předání tohoto textu vývojářům? Lukáš Kadlec: mohu jim to přeposlat - jedná se tedy o formulář http://wap.mapy.cz/g...BiMgBdgq9&ref=/ Lukáš Kadlec: ? JÁ: Ano, přesně tak Lukáš Kadlec: ano, přepošlu jim to JÁ: Zde uvedený "Formát 2" má jiné vstupní pole, než se běžně používá u uvedeného příkladu JÁ: Proto to zobrazuje chybové hlášení JÁ: Děkuji nejen za mě, ale za všechny uživatele serveru mapy.cz Lukáš Kadlec: Není zač, přeji Vám hezký den. Držme tedy vývojářům serveru mapy.cz palce... :D Honza
  • 0

#1353 radio2

radio2

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2011 - 14:29

nedalo by sa pri navigaci dorobit aby na okraji kompasu ukazovalo aj polohu slnka ako to je aj pri nicque GCzII? dik
  • 0

#1354 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2011 - 11:18

Ahoj Arcao. Teď, když už víme, v čem je problém v mapách.cz a máš hotové nové API, jsem se chtěl zeptat, kdy úpravu vypustíš do světa? Díky Honza
  • 0

#1355 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2011 - 7:49

Nová vývojová verze 3.5.4-r104 na světě.

Změny:
* Opraven odkaz na nové mapy.cz.

Stahujte na obvyklém místě.
  • 0

#1356 Valicek1

Valicek1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 595 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2011 - 7:52

díky moc
  • 0
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??

#1357 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 588 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2011 - 8:24

Arcao: stahnul jsem si tu novou r104 tedka a vevnitr je verze r103 z 25.7.2011. :(
  • 0

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1358 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2011 - 8:37

Ahoj Arcao,
jak píše ubuster, tak to vypadá, že došlo k ašíbce při zveřejnění verze, resp. k vydání předchozí verze, nikoliv nejnovější... :(
Ani mapy nefungují...

Honza

ubuster napsal/a:
Arcao: stahnul jsem si tu novou r104 tedka a vevnitr je verze r103 z 25.7.2011. :(

• 0

#1359 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2011 - 7:57

Tak snad již ok, zkuste tu verzi 3.5.4-r105.
  • 0

#1360 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2011 - 8:19

Super, vše funguje, jak má! :P

Snad to dnešní hlášení "Geocaching.com will be going offline temporarily for a site update on Thursday, September 15, 2011 at approximately 11am PDT" nebude mít na nic podstatného vliv. :(

Lovu zdar
Honza

Arcao napsal/a:
Tak snad již ok, zkuste tu verzi 3.5.4-r105.

• 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama