Přejít na obsah

Fotka

Handy Geocaching = java aplikace určená pro geocaching

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1646 odpovědí na toto téma

#1121 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2011 - 19:16

WAW napsal/a:
Dobesch: máš recht ale proč by někdo proboha cpal do Androidu Handy kdyz muze sahnout po C.geo?? snad nikdo neni tak zatvrzelej. muj přisti pristroj bude taky androidi takze Handy opustím

Je to snadne ..ja android i c:geo mam a vzpominam se slzou v oku na HGC - duvod androidi telefony jsou celkem narocne na datovy provoz (i kdyz vse se da povypinat) takze dost casto na cloveka dopadne FUP --a tady je problem C.Geo si taha spoustu, mnohdy i zbytecnych dat a to i ve chvili, kdy potrebujes jen najit nejblizsi kese -- proste jen seznam. No a uz se mi stalo, ze se jen seznam 20 kesi tahal 20 minut. A problem neni jen FUP, ale i odlehlejsi mista kdeje maximalne GPRS - zkratka cekat na nalezeni okolnich tradicek tak dlouho je opravdu opruz. Bohuzel nekdy c:geo takhle funguje i na slusnym signalu ci v pritomnosti Wi-Fi. Alternativou je oficialni klient za cca 120Kc - tam se mi seznam nejblizsich kesi stahne do cca 15s (bez ohledu na kvalitu signalu),ale pri rozkliknuti kese mi to dovoli navigovat na kes (ac souradnice ma) az po stazeni listingu, logu, casti fotek) coz je na slabsim signalu zase opruz - takze si rozkliknu a souradice prepisu do Locusu - coz taky neni idealni

A proto bych rad rozjel HGC, ktery bylo na pomale pripojeni pripravene a idealni --stahuju jen to co chci - listing pro filmovku za okapem si klidne prectu nasledne doma :D Zatim holt metoda rucniho zadavani souradnic a pak Locus
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1122 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2011 - 11:20

Zdravím do fóra.
Včera jsem zjistil v terénu stejnou věc, fungovalo vše mimo nahlížení do logů. Teda netestoval jsem úplně vše, ale nalezení keše, její stažení + listing a nápověda fungovalo.
Otázka je, co se změnilo a co vše nefunguje.
Můžeme vědět, jestli a kdy se dočkáme úpravy? Díky za všechny Handy-kačery ;)

Honza

nosferatu XIII. napsal/a:

I3oris napsal/a:
vcerajsie upravy na gc.com zase nieco rozhaslili - zakladne info o cache sa zobrazuje aj s HTML znakmi :(
Nastastie to nema vplyv na funkcnost, ide len o kozmeticku vadu.

Potvrzuji,po blizsim zkoumani se to v tom html formatu snazi i o predani info o favourites bodech , nejak se to k tomu asi prisra.o

• 0

#1123 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2011 - 20:15

To Dobesch: není ten problém jen na konkrétním přistroji? viděl jsem C:geo v akci na ruzných přistrojích(nejakej androidí samsung,vodafone 845 a snad HTC?) a byl to mazec. uplně jsem uslitnul při porovnání s handy. Co se týka dat mám obyčejnej internet v mobilu od H2O za 40kč týdně a když prelezu fup tak se mi 20 keší nenačitá 5-10 vteřin ale tak 15vt. Zkus napsat přimo Arcaovi třeba to nějako zbastlí
  • 0

#1124 phlanx

phlanx

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 21:23

honzat-cz napsal/a:
Zdravím do fóra.
Včera jsem zjistil v terénu stejnou věc, fungovalo vše mimo nahlížení do logů. Teda netestoval jsem úplně vše, ale nalezení keše, její stažení + listing a nápověda fungovalo.
Otázka je, co se změnilo a co vše nefunguje.
Můžeme vědět, jestli a kdy se dočkáme úpravy? Díky za všechny Handy-kačery ;)

Honza

nosferatu XIII. napsal/a:

I3oris napsal/a:
vcerajsie upravy na gc.com zase nieco rozhaslili - zakladne info o cache sa zobrazuje aj s HTML znakmi :(
Nastastie to nema vplyv na funkcnost, ide len o kozmeticku vadu.

Potvrzuji,po blizsim zkoumani se to v tom html formatu snazi i o predani info o favourites bodech , nejak se to k tomu asi prisra.o

Dnes v terenu a opravdu nejdou logy. Zkouseno na 2 ks Nokia E66.
  • 0

#1125 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2011 - 7:49

Ale Plho,vždyť už se tu o tom nejméně čtvrt hodiny bavime
  • 0

#1126 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2011 - 11:06

Už snad vše ok...
  • 0

#1127 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2011 - 11:17

Dobesch: Problem c:geo je ten, ze si taha celou stranku z geocaching.com a tu az na mobilu zpracovava, tzn ze se mnohdy taha i 100KB kvuli par KB informaci. A obavam se, ze c:geo neumi ani gzip/deflate kompresi prenosu dat, kterou geocaching.com podporuje. Jinak portovat HG na android nehodlam, muselo by se to cely prepsat. To uz je jednodusi vzit volne dostupne zdrojaky c:geo a upravit je. Edit: c:geo gzip/deflate nepodporuje z důvodu, že ho operátoři nepodporují (důvod je jednoduchý - co nejdřív vyčerpat FUP, komprese přenosu jim je proti srsti).
  • 0

#1128 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2011 - 11:29

Čau Arcao. Logy zase fungují ale objevila se mi zase ta chyba při stahování dalšich logu. když kliknu na stáhnout dalších X tak se to jakoby začne stahovat a pak to bez výsledku samo přeskočí až na hlavní menu.
  • 0

#1129 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2011 - 11:35

Mimochodem Arcao,nedávno jsem ti posílal(Witko a Wendy) problémový gpx soubor a ty jsi mi na to napsal ze je to jen jakýsi html. zkoušel jsem to několikrát. darované gpx fungují ale když si na gc.com v listingu dané keše kliknu na stáhnout loc/gpx tak se mi stáhne pouze ten html,pokud má keš Doxinu nebo Geochecker tak po ověření souřadnic mi to nabídne stažení gpx/loc souboru a ten šlape v pohodě. ale z toho listingu to prostě nejde. co,kde dělám špatně že to Handy neschroustne?? diky
  • 0

#1130 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2011 - 10:44

Konecne koukam Arcao uhodil hrebicek na hlavicku --- mam dojem, ze stahovat celej listing jak to dela c:geo je skutecne blbost --a to nemluvim o tom, kdyz jsou v tom obrazky. Odtud tedy prameni pomalost. To je pak jasne ..no a v miste kde je signal na prd je tim padem lehce na prd i c:geo :-( Tam se celkem vyplati kombinace oficialniho klienta a LOCUSU --- oficialni klient totiz okolni kese stahuje rychle (asi jako HGC), ale pak pri rozkliknuti si nejdriv taha vse (listing, logy, hint, fotky) a nez to stahne nechce nechat navigovat -- proc, kdyz souradnice ma to netusim. Takze souradnice hezky rucne do LOCUSU :-)
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1131 rebel

rebel

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2011 - 20:50

Ahoj, šlo by prosím zapracovat do aplikace nastavení i souřadnic ve formátu UTM (WGS-84) ? Bylo by to dobré pro hledání polohy na papírové mapě. Děkuji.
  • 0

#1132 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2011 - 10:33

POslední dobou - cca týden, pozoruju, že se mi HG špatně připojuje. Objevují se hlášky o špatně nastaveném gpřs,java nebo tak něco. Chytne se až poněkolikáté, nebo po vypnutí a zapnutí tel. Zaregistroval jsem, že HG je jakoby bez signálu. Dřív se mi to nestávalo. Ale nakonec se chytne:-))) Nezaregistroval jste to někdo? Nic jsem nepřenastavoval.
  • 0

#1133 snike

snike

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2011 - 12:20

Dobrý den, mám mobil Nokii E66 a v ní HG 3.05.2. Teď jsem si chtěl ho aktualizovat na verzi 3.05.3, ale píše mi to chyba autorizace :( ... manželce jsem to bez problémů nainstaloval na Nokii C5-03 ... poradí prosím někdo, kde by mohl být problém???
  • 0

#1134 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2011 - 13:06

snike: Odinstalovat starou verzi, nainstalovat novou.
  • 0

#1135 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2011 - 12:10

Jen pro info:
cache Gc and TB Hotel Zebrak http://coord.info/GC2NFTB
se z nejakeho mne neznameho duvody pri stahovani do mobilu jevi jako PM only a pritom neni.
Myslim, ze to neni zadna extra zavada, ale pokud se tam nahodou nekde chystate, vemte si radeji k teto cachi papirovy ci jiny listing.
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#1136 sHpy00n

sHpy00n

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2011 - 22:15

Ahoj.
Zprovoznoval jsem ted pro kamose - zacinajiciho kacera HG na E51. Celkem vse v pohode, ale rad bych mu tam natahl neco malo z geogeti databaze. Exportni makro gpx_hgae.gge.pas (v 1.1 – 2. května 2010) mi bohuzel nechce s GG 2.5.9.617 spolupracovat. Zkousel jsem jej umistit do c:\Program Files\GeoGet\data\ a kdyz to nemakalo tak i c:\Program Files\GeoGet\data\script\export\ a opet bez uspechu.
Je duvodem ze nefunguje ze je makro zastarale a pokud ano pocita se s aktualizaci?
  • 0

#1137 wefsafca

wefsafca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 191 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2011 - 18:39

Btw, jaké jsou rozdíly mezi 3mi verzemi HGC na:

http://code.google.c.../downloads/list

a kdy bude nova verze 3.5.4? Obcas mi to pada...

Mimochodem, zapisy (logy) se mi nepodarilo odeslat (do logu), az po delsi dobe jsem si vsiml, ze zustaly v telefon a pak uz take nesly odeslat... Tak nevim, cim to je?

Arcao napsal/a:
Bacha, je potřeba neplést kompas (z GPSky) a Magnetický kompas(Magnetometr). Samozřejmě kompas z GPS funguje, ...

Takže je nebo není v E52 kompas alias magnetometer? Viz http://wiki.forum.no...ions_in_Java_ME tak kdyby tu ukázku někdo zkompiloval, tak bychom to vyzkoušeli s letošním firmwarem... Bylo by divné, kdyby k tomu nešlo "přistupovat", když OviMaps k magnetometru přistupují vcelku bez problémů, pravda, kalibrace pár sekund trvá, ale to i v iPhonu

Vložený obrázek
  • 0

#1138 borekj

borekj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2011 - 19:05

Chtěl bych se zeptat, jestli jde ve verzi light nějak importovat gpx soubor. Zkoušel jsem projít fóŕo zde, na HandyGeocachingu, i nastavení aplikace, ale nic jsem nenašel. Díky za rady.
  • 0

Grr, Grr... Co zase je???
Nová keš...
Cože? Kdy, kde?

#1139 sHpy00n

sHpy00n

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2011 - 21:14

borekj napsal/a:
...importovat gpx soubor...

Oblibene > Volby > Importovat...
  • 0

#1140 borekj

borekj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2011 - 14:00

I ve verzi light? Já tam totiž nic takového nevidím...
  • 0

Grr, Grr... Co zase je???
Nová keš...
Cože? Kdy, kde?

17 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 17 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama