Zdravim, chci se zeptat pod jakymi kanaly a frekvenci frci GPS.
Kdyz prsi, snezi, zapada slunce je signal horsi?
S tema frekvencema to bude asi podle napr. pouziti urcite druzice ne? treba ty WAAS maji asi jinou frekvenci, nez jine? Je to tak?
Publikováno 12 květen 2007 - 12:16
S tema frekvencema to bude asi podle napr. pouziti urcite druzice ne? treba ty WAAS maji asi jinou frekvenci, nez jine? Je to tak?
Publikováno 12 květen 2007 - 12:24
simaja:
Ne, slape to na principu kodoveho deleni, takze kazda druzice ma vlastni kod (PRN) a nosna je porad stejna. I pro WAAS a EGNOS, proto jsou kompatibilni. Frekvencni deleni ma treba rusky GLONASS.
Frekvence nosne civilnich prijimacu (L1) je 1575,42 MHz, dalsi pasmo pro autorizovane prijimace je okolo 1227,60 MHz (L2) a do budoucna se pocita s dalsimi frekvencemi i pro civilni uzivatele.
Presny vliv pocasi neznam, ale myslim, ze normalni dest moc vliv nema, mokre listy na stromech uz ano, ale je to fakt jen momentalni vyplod moji mysli. Kazdopadne to ale v desti pod otevrenou oblohou funguje. Vliv zapadajiciho slunce si neumim predstavit [] Jen snad, ze ionosfera je v noci klidnejsi a system proto presnejsi.
Publikováno 12 květen 2007 - 12:31
Publikováno 12 květen 2007 - 12:42
Publikováno 12 květen 2007 - 22:34
Jak pocasi? Nevim. Ale rozhodne signalu vadi listi. Obsahuje vodu -> farradayova klec.
Jinak kvalita signalu se meni. Na starem foru se to tu probiralo. Nekde na netu jsem taky videl graf kvality signalu GPS. Jenze uz si nepamatuju kde. :-(
Publikováno 12 květen 2007 - 23:16
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů