Přehled PDA a modulů, vypnutí SN
Publikováno 27 May 2007 - 22:28
Ideálně pouze podle osobních zkušeností? Já bohužel takové nemám, tož nemohu začít. Třeba takto:
"MIO P550, SN vypnout lze bez problémů, vyzkoušeno Navigovat.cz"
Mediatek Solar GPS Evolve, "SN" vypnout nelze, bude nová verze, informace od dovozce Abacus
atd.?
Nebo to někde je?
Publikováno 28 May 2007 - 1:07
Vypnout staticky mod lze vypnout u vsech pristroju s chipem SirfStar III (Mediatek pouziva jiny chip), takze se staci podivat na technicka data konkretniho pristroje. Hacek je ale jinde. Pri vypinani statickeho modu nesmis udelat chybu - u vetsiny pristroju to lze napravit odpojenim napajeni a Sirf se vrati do tovarniho nastaveni. Ovsem nektere pristroje maji nastaveni ulozeno ve flash pameti, ktera se pri studenem startu neprepisuje tovarnimi hodnotami a takove pristroje pak treba po chybnem nastaveni komunikacni rychlosti jiz nelze uvest jednoduse do provozu. Predpokladam, ze asi tezko budes hledat nekoho kdo takove chovani navigace bude testovat []pateson: Možná špatně hledám, leč nestálo by za to vytvořit jednoduchý přehled PDA a modulů s čipsetem SIRF III, které umožňují nebo neumžňují vypnutí statické navigace?.
Ideálně pouze podle osobních zkušeností? Já bohužel takové nemám, tož nemohu začít. Třeba takto:
"MIO P550, SN vypnout lze bez problémů, vyzkoušeno Navigovat.cz"
Mediatek Solar GPS Evolve, "SN" vypnout nelze.....
Publikováno 28 May 2007 - 9:47
Nokia LD-3W - vypnout lze, je potreba to provest pomoci kombinace programu SirfDemo a driveru BlueSoleil (originalni ovladace z Win nedelaji dobrotu) - vyzkouseno mnou
Paw & lucima
Publikováno 28 May 2007 - 10:32
Mám na mysli uvedení zkušeností těch, kteří to již úspěšně či neúšpěšně vyzkoušeli. Nepředpokládám, že to někdo bude testovat na moje přání :-)
Publikováno 28 May 2007 - 11:38
Otazkou tedy neni, u kterych zarizeni osazenych SirfStar III lze staticky mod navigace vypnout (to lze u vsech a staci tedy jen vedet, zda je zarizeni Sirfem osazeno), ale ktere lze pri chybnem nastaveni vratit do tovarniho nastaveni, resp. ktera ne - tech bude vyrazne mene.pateson:
Mám na mysli uvedení zkušeností těch, kteří to již úspěšně či neúšpěšně vyzkoušeli. Nepředpokládám, že to někdo bude testovat na moje přání :-)
Publikováno 28 May 2007 - 12:35
czcharlie: Otazkou tedy neni, u kterych zarizeni osazenych SirfStar III lze staticky mod navigace vypnout (to lze u vsech a staci tedy jen vedet, zda je zarizeni Sirfem osazeno), ale ktere lze pri chybnem nastaveni vratit do tovarniho nastaveni, resp. ktera ne - tech bude vyrazne mene.
Děkuji za upřesnění, to je ono.
Publikováno 28 May 2007 - 12:43
No já si na svým PDA ASUS P535 vypínam SN celkem fpoho []
Stačí na to jednoduchej prográmek M-M SiRF
Ale o tom je psáno v jiným vlákně.
Publikováno 28 May 2007 - 13:21
Publikováno 28 May 2007 - 13:54
To rozhodne ne. Prirovnal bych to treba k prepinani radia na stereo nebo mono reprodukci. Navic podle mych (a nejen mych) zkusenosti neni potreba staticky mod vubec zapinat. Aplikace, ktere ho vyuzivaji funguji stejne dobre s vypnutou statickou navigaci. Jen u jednoho pristroje jsem zaznamenal mirnou, a to zduraznuji, nestabilitu smeru pri stojicim vozidle. Mapa se nekdy nekontrolovane pootocila. Ale nebylo to nijak caste a ani zavazne, po rozjeti se orientace mapy okamzite stabilizovala. Takze manipulace s vypnutim SN se omezi jen na pripad uplneho vybiti nebo vyjmuti baterie z pristroje. V tom pripade se totiz Sirf nastavi zpet k zapnute SN.Bellows: Kdyz uz je tady rec o vypinani staticke navigace. Nema na cip spatny vliv caste vypinani a zapinani SN?
Publikováno 28 May 2007 - 14:47
Publikováno 28 May 2007 - 14:57
czcharlie:
....................To rozhodne ne...............Takze manipulace s vypnutim SN se omezi jen na pripad uplneho vybiti nebo vyjmuti baterie z pristroje. V tom pripade se totiz Sirf nastavi zpet k zapnute SN.Bellows: Kdyz uz je tady rec o vypinani staticke navigace. Nema na cip spatny vliv caste vypinani a zapinani SN?
Presne o to mi slo, takze neskodi. SN nezapinam nikdy. Ale obcas musim restartovat PDAcko a hle ona se ta SN pokazde zapla. Jednou, kdyz jsem lovil na kole a PDA furt strkal do kapsy bez pouzdra (mackaly se tam tlacitka a displej) jsem provadel restart 3x behem 1.5hodiny. Teda 3x vypinani SN. Proto ten dotaz. Ale to byla vyjimka. Neni nad to, kdyz jsme jezdil na kole s Legendem na riditkach.
Publikováno 28 May 2007 - 22:36
Ja jsem drzak na Legenda z riditek vubec nesundal. To je tak trochu srdecni zalezitost a Legend je dnes uz clen rodiny.Bellows: Neni nad to, kdyz jsme jezdil na kole s Legendem na riditkach.
Publikováno 30 May 2007 - 1:02
sobikovi: Je zapnutá SN opravdu takový problém? Napočátku jsem to taky zkoušel zapnout/vypnout a jak se co bude chovat azjistitl jsem časem, že je lepší mít ji normálně zapnutou. Vždytproboha 4km/h je normální chůze, tudíž stačí jít jen ve směru sipky,občas trochu přidat krok a vše je v pohodě. Rozhodně si to myslím, žeje to lepší než když šipka skáče sem a tam v rozmezí 5m a na různéstrany a teď si vyber co je ten správný směr...
Ahoj, uz jsem t nejmene jednou nebo dvakrat psal, ale... []
Pro me to problem je:
1)v horsim terenu 4km/h nezvladnu, zvlast kdyz se potrebuju koukat naGPSku, jestli jdu spravnym smerem a kolik jeste zbyva metru
2) SN zpusobuje IMO docela velke zpozdeni mezi aktualni polohou a tim, co vidis na GPSce
3) prijde mi, ze pri horsim signalu musis skoro bezet, coz uz je fakt na *****
mapase pri vypnute SN sice toci, ale na PDA proste vypnu update a tocit seprestane, pokud mi to nahodou zrovna vadi ve vyberu neceho namape. Taky se da nastavit, ze sever mapy je vzdy nahore a toci sejen sipka :-).
To, ze by v jednom kuse skakala o 5 metru neni na te moji pravda, vetsinou tak pomalu driftuje kolem skutecne polohy.
Mimochodem, abych se vratil k puvodnimu tematu, pouzivam HaicomHI406-BT. SN na ni vypinam pres sirfmon z baliku gpsd. Podle mychzkusenosti se SN znovu zaktivuje i kdyz je treba jen delsi dobuvypnuta, byt baterky jsou porad nabite. Lov se zapnutou SN je pro medocela neprijemny.
Publikováno 30 May 2007 - 9:42
Mám vyzkoušeno opakované zapínání a vypínání SN (většinou nechávám SN vypnutou i při autonavigaci a nijak to nevadí) na:
ASUS A636N
Mio P550
Vždy zcela bez problémů jednoduchým a user-friendly programem M-M Sirf setup (prostě jen tlačítko vypni-zapni SN a hotovo)
P.S.: Kdysi se mi podařilo u toho ASUSu jiným programem GPS pěkně rozhodit - vše spravilo vyndání baterky z PDA přes noc = reset GPS na tovární nastavení
Publikováno 05 June 2007 - 10:37
Publikováno 12 July 2007 - 13:30
Publikováno 15 July 2007 - 17:35
Mediatek Solar GPS Evolve ten bych chtěl ale nejsem si jistý zda se hodí když vypnout nejde... má s ním někdo zkušenost ? A co záznam trasy? Chtěl bych Mediatek Solar GPS Evolve připojit k SE K750i a nebo N6234.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů