Klistata
Publikováno 31 květen 2011 - 19:16
Publikováno 01 červen 2011 - 6:06
brundi
Publikováno 01 červen 2011 - 8:23
Publikováno 01 červen 2011 - 8:50
Publikováno 01 červen 2011 - 8:53
brundi napsal/a:
btw ty obojky na psy : nam funguje skvele, uz ho pouzivame 3 roky, a neni ani kliste .... teda na psovi ... mozna by stalo za to nejak vyzjistit co tam je za latky a kdyz to nebude cloveku vadit, do lesa si ho brat taky ... jinak by mne zajimalo, vi nekdo, je mensi nebo vetsi imunita proti neoroborelioze, pripadne meningitide, kdyz ji clovek prodela?
boreliozu si muzes dat, kolikrat chces, imunita nevznika. na encefalitidu vetsinou vznika dlouhodoba az dozivotni imunita.
Publikováno 06 červen 2011 - 5:59
- potil jsem se jako sviň - to snad ani v tomto vedru ani jinak nejde, smrděl jsem a...
= ještě v lese jsem vyoperovával dvě klíšťata
a to jedno bylo přímo nad tou smradlavou příšerně propocenou ponožkou....
Tak já už nevim, co víc: po B komplexu mám krásně svítivou žlutou moč a na olíznutí jsem jedovatý a je mi to stejně prd platný.... tak co mám ještě dělat??
PS: Sháním starší vesmírný skafandr.
Zn.: Hermeticky uzavíratelný
.
Publikováno 06 červen 2011 - 9:06
Publikováno 06 červen 2011 - 9:27
Anupev napsal/a:
..... v repelentech nikdy není 100%
utěšuje mě jen pocit, že jsem třeba cestou potkal dalších 12 253 klíšťat, ale jen tyto dvě se chytli - což by byl zase dobrý výsledek
Publikováno 06 červen 2011 - 20:27
Nikdy nebudu balit lock´n´lock krabičky do smradlavých igeliťáků.
Pakliže chcete strávit jedno odpoledne v přírodě, doporučuji Divoké údolí
Publikováno 07 červen 2011 - 22:08
Publikováno 08 červen 2011 - 8:12
Publikováno 08 červen 2011 - 8:25
Publikováno 08 červen 2011 - 8:39
Publikováno 08 červen 2011 - 8:47
Publikováno 08 červen 2011 - 10:01
lubbez napsal/a:
.... nejlepší repelent je očkování proti encefalitidě...
No to jsi asi myslel trochu nadneseně, že?
Ale repelent bys měl používat, i když jsi očkován. 1) očkování né vždy je 100% 2) ale hlavně!: klíšťata přenášejí i jiné vážné nemoci! a i ty, proti kterým se nedá očkovat! - takže nechci ti brát iluzi bezpečí, ale máš mylnou představu
Publikováno 08 červen 2011 - 11:30
Zalezi na tom, jaky poridis - dobry jsou treba vzor desert v provedeni ripstop - jsou svetly a velmi tenky, takze se v tom neuvaris. Jsou delany do pouste ....Parkis napsal/a:kapsa: tohle řešení je asi sichr, ale asi bych se v tomhle hice utopil v potu, už takhle v pohorkách po půl dni chození skoro čvachtám
Publikováno 08 červen 2011 - 11:51
dík za tip, už se delší dobu do nějakého armyshopu chystám kvůli botám, tak aspoň můžu mrknout i po tomhlekapsa napsal/a:
Zalezi na tom, jaky poridis - dobry jsou treba vzor desert v provedeni ripstop - jsou svetly a velmi tenky, takze se v tom neuvaris. Jsou delany do pouste ....Parkis napsal/a:kapsa: tohle řešení je asi sichr, ale asi bych se v tomhle hice utopil v potu, už takhle v pohorkách po půl dni chození skoro čvachtám
Publikováno 08 červen 2011 - 14:43
Pokud to mas aspon trosku dostupne, tak fakt bez do toho Holoubkova u Plzne. Oproti ostatnim armyshopum ceny cca za polovic a oproti "outdoorum" jako je Hudy a podobny, tak se da nakoupit i za ctvrtinu ceny. Treba ty boty - kozeny s minimem svu, odpruzena podrazka, Vibram, Goretex, rychloutahovani - 1.500,- Kc. No schvalne, kolik by takovy staly v obchodu typu Hudy ?? Tipuju tak cca 6.000,- Kc ....Parkis napsal/a:dík za tip, už se delší dobu do nějakého armyshopu chystám kvůli botám, tak aspoň můžu mrknout i po tomhle
Nedavno tam meli i karimatky, armadni verze od Thermarest (udajne nejlepsi na svete), pouzite za 450,- a nove za 900,-. V beznych obchodech nejlevnejsi verze kolem 3.000,- ....
Publikováno 08 červen 2011 - 20:47
lubbez napsal/a:
Já si myslím, že nejlepší repelent je očkování proti encefalitidě. Mám ho už sedm let a nechytl jsem žádné klíště. Venku v přírodě jsem každý den, od jara do podzimu kraťasy a sandály a stále nic. Viděl jsem několik lidí po encefalitidě a řeknu Vám nic moc. Můj kamarád měl lehkou formu, osm měsíců neschopnost, z toho skoro dva v nemocnici a teď(po pěti letech) "už je to lepší". Boreliozy se nebojím ta se dá dnes léči bez problémů (vlasní zkušenost). Akorát už nemůžeš darovat krev. Ale stejně jsou klíšťáci hnusnej dobytek.
No, jsem očkovanej, protože zhruba 80% pracovního času trávím venku. Takže z FSME strach nemám. Ale s tou borelkou bych to tak růžově neviděl. Hlavně co se léčení týká. Kdo dneska pozná ranné stádium boreliozy? Příznaky jsou hodně individuální, skvrny na kůži se vůbec nemusí vytvořit a nad příznaky nachlazení taky hodně lidí mávne rukou - s klíštětem si to vůbec nemusí spojit.... A pokud propukne 3. fáze, na léčení je už pozdě. Doporučuji přečíst tohle: http://www.borelioza...rojevy_nemoci/? a ochranu (jako při všem:D) nepodceňovat. Vitamín B, pivo, vhodnej oděv, repelenty....
Publikováno 13 červen 2011 - 21:11
Ale, už jste někdo zkoušel B-komplex REPELENT ?
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů