Ten odpuzovač, mno nevím, moc tomu nevěřím.. Být klíštětem a lézt po někom, tak stejně nevím kam lézt abych byl z dosahu
Jinak se podělím o čerstvou zkušenost s klíšťaty.
Před týdnem jsme byli v lese a na loukách s vysokou trávou (takže pořád brodění cca 60cm vysokým porostem) cca od 18h do 02h ráno. Kontrolovali jsme se až doma. Já našel 1 lezoucí a 2 zakousnutá, přítelkyně 1 lezoucí.
Včera jsme byli v přibližně stejné oblasti cca od 21h do 00h, použili jsme poprvé repelent Predator forte na nohy, kalhoty a boty a výsledek byl tento: Ještě v lese jsem si z lýtka vyndaval jedno klíště, potom při kontrole a vyklepávání u auta jsem přítelkyni sundal 2 lezoucí z kalhot. Doma přítelkyně už byla čistá (nebo my slepí) a na mě bylo jedno lezoucí a dalších 5 zakousnutých!
Takže výsledek je za kratší dobu a s repelentem víc klíšťat! A to se vyplatí
Oblečení jsme byli stejně jako minulý týden, já kraťasy, přítulka dlouhé kalhoty.
Neříkám, že repelent je špatný, možná jsme se napoprvé nastříkali špatně, nebo málo. Také při brodění mokrou trávou se asi dost omyje. Dále jsme mohli prolézt nějakou klíšťovou metropoli. Také bylo po dešti, minulý týden bylo úplné sucho. Je dost aspektů, které to mohly ovlivnit, ale výsledky každopádně překvapily
. Píšu to tu jen pro zajímavost a aby si z toho kdo chce vzal informace.
Na závěr se zmíním o vytahovátku co jsme si koupili za 70Kč v lékárně. Je to tohle www.otom.com. Funguje opravdu bezvadně, žádné trhání, mám pocit, že se klíště pustí samo - žádná ranka v kůži, klíště pak vesele běhá dál a hledá, kde se zas zahryznout. Velmi doporučuji!