S tou chřipkou bych souhlasil, protože na každý rok je to trochu loterie, jak ten virus zmutuje a který vlastně příjde. Ale s klíšťovkou máme doma nepříjemné zkušenosti, zánět mozkových blan probíhal netradičně a bez příznaků až do zánětu mozku, následky, i když jen lehké jsou na celý život. Takže očkování zcela určitě. Proti borelióze to nefunguje. Tam se doporučuje B komplex a mnoho "orosených".marty206 napsal/a:
Očkování je k ničemu proti nemocem jako je chřipka a proti klíšťatům. Je to jako se očkovat proti skřípnutí prstů do dveří.
Klistata
Publikováno 17 březen 2009 - 18:55
Publikováno 17 březen 2009 - 22:03
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
Publikováno 17 květen 2009 - 19:25
Mosafer napsal/a:
<p> To je krávovina! </p><p> Doporučuji si pročíst tento text: <font face="Arial" size="2">klíšťová encefalitida a lymeskáastr443: Potvrdzujem info od Bill22, ze boreliozu dnes uz prenasaju aj komare a ine "kusajuce" muchy.
borelióza</font></p>
Já ještě klíště nikdy neměl, za to jsem měl zápal mozkových blan a Boriliózu. S tou Boriliózou to bylo vůbec zajímavé... udělal se mi zvětčující se flíček, šel jsem k doktorovi, okamžitě jsem dostal antibiotika a vzali mi krev, tedy byly nejasné, tak mi vzali krev znovu, výsledky byly negativní. Za 4-5 let se mi udělal flíček, jinde, ale opět zvětšující, tak jsme šel zase k doktorovi, dostal jsem antibiotika a vzali mi krev, výsledky byly pozitivní, dostal jsem další antibiotika. Po dobrání už mě vidět nechtěli... Tak nevím, co mě ještě čeká.
Publikováno 17 květen 2009 - 20:53
Publikováno 18 květen 2009 - 6:22
Publikováno 27 červen 2010 - 1:44
Publikováno 27 červen 2010 - 8:40
t.prochazka napsal/a:
Mosafer napsal/a:
<p> To je krávovina! </p><p> Doporučuji si pročíst tento text: <font face="Arial" size="2">klíšťová encefalitida a lymeskáastr443: Potvrdzujem info od Bill22, ze boreliozu dnes uz prenasaju aj komare a ine "kusajuce" muchy.
borelióza</font></p>
Já ještě klíště nikdy neměl, za to jsem měl zápal mozkových blan a Boriliózu. S tou Boriliózou to bylo vůbec zajímavé... udělal se mi zvětčující se flíček, šel jsem k doktorovi, okamžitě jsem dostal antibiotika a vzali mi krev, tedy byly nejasné, tak mi vzali krev znovu, výsledky byly negativní. Za 4-5 let se mi udělal flíček, jinde, ale opět zvětšující, tak jsme šel zase k doktorovi, dostal jsem antibiotika a vzali mi krev, výsledky byly pozitivní, dostal jsem další antibiotika. Po dobrání už mě vidět nechtěli... Tak nevím, co mě ještě čeká.
:D:D Tak takovéhle příspěvky mě vždycky pobaví.
Publikováno 28 červen 2010 - 12:43
Publikováno 28 červen 2010 - 22:13
Publikováno 28 červen 2010 - 22:17
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 28 červen 2010 - 23:26
Publikováno 29 červen 2010 - 10:05
GC1XF02
Je pravda, že jsem to nepřečetl všechno, ale jen místy a i tak velmi poučné a zajímavé.... a konečně vím, co mělo znamenat, když jsem našel klíšťata tak jako do sebe "zakousnutá"
Publikováno 29 červen 2010 - 14:28
Publikováno 29 červen 2010 - 15:06
cz.mikes napsal/a:
:)Mám klíště logovat jako druh travel bugu , nebo in: zdraví , out: infikovaná bestie ? V přípdě TB , kde najdu tracking number ?
Každé klíště ho má přece vytetovaný na levé přední noze :D
Publikováno 03 březen 2011 - 15:27
Publikováno 03 březen 2011 - 15:34
brundi
Publikováno 03 březen 2011 - 15:51
Publikováno 03 březen 2011 - 15:52
ondroj napsal/a:
Chtěl jsem se zeptat jestli je vůbec užitečné očkování proti klíšťovce??
Jak to tu tak pročítám tak všichni mají boreliozu ale klíštovou encefalitidu nikdo.
Je to tím že jste všichni očkovaní??
nevím zda do očkování mám investovat??
Co je vážnější onemocnění'??? encefalitida nebo borelioza???
nebezpecny jsou obe, kdyz se podceni. borelioza je horsi, ony se u ni hur urcuji priznaky, pokud to zrovna neni cervena skvrna, obvodaci maji tendenci k podceneni. a v podstate se taky nemusis borelii antibiotikama vubec zbavit - jen potlacit, ony jsou mrchy schopny se hluboce schovat.
jen zainvestuj, budes mit o polovinu starosti min.
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů