Přejít na obsah

Fotka

POI.cz

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
449 odpovědí na toto téma

#241 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 13:28

posmera napsal/a:
Tohle ale milý jarry slyšet nechce.. on by chtěl aby mu už někdo konečně napsal:
" Ty seš tak hodnej kluk jarry, že ses postaral o to aby stáhli databázi všech českých cachí z poi.cz aniž ses zeptal ostatních geocacherů, co v ní mají své cache (a třeba ji taky používali včetně platících PM jak tady vidíme) jestli se jim to líbí nebo ne. Co je jim taky do toho, viď?...

Co to je pořád dokola za nesmyslný argument? Ať si teda všichni PM a BM, co tam chtějí dávat své cache a používají jejich waypointy udělají svojí databázi a šoupnou ji na POI.cz, ale ať tam nedávají cizí databázi, ve které jsou kromě pár jejich cachí hlavně cache ostaních cacherů. Jak vidíš jsou tu prostě lidé, kteří tam své cache mít nechtějí a u většiny ostatních to přinejmenších nevíš. Jeopravdu tak tězké pochopit tak strašně jednoduchou věc?
Nastartuj tedy iniciativu s úderným jménem třeba "České cache Čechům" a vytvoř server, kde by každý vlastník cache mohl zadat její souřadnice a dát souhlas k bezmeznému šíření. To by možná přišlo zajímavé i mně. Nebo obešli všechny české autory, jestli chtějí mít svou cache na POI a dej tam jenom souřadnice těch, kteří chtějí.
S dáváním pocket querries na POI.cz ale nesouhlasim a stejně tak mi je velice nesympatické plané kecání, které tu provozuješ ty a někteří ostatní.
  • 0

#242 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 13:39

michale, je to marny, je to marny... je to marny ;)
  • 0

#243 rossini.poi.cz

rossini.poi.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 13:52

alkes napsal/a:

posmera napsal/a:
Tohle ale milý jarry slyšet nechce.. on by chtěl aby mu už někdo konečně napsal:
" Ty seš tak hodnej kluk jarry, že ses postaral o to aby stáhli databázi všech českých cachí z poi.cz aniž ses zeptal ostatních geocacherů, co v ní mají své cache (a třeba ji taky používali včetně platících PM jak tady vidíme) jestli se jim to líbí nebo ne. Co je jim taky do toho, viď?...

Co to je pořád dokola za nesmyslný argument? Ať si teda všichni PM a BM, co tam chtějí dávat své cache a používají jejich waypointy udělají svojí databázi a šoupnou ji na POI.cz, ale ať tam nedávají cizí databázi, ve které jsou kromě pár jejich cachí hlavně cache ostaních cacherů. Jak vidíš jsou tu prostě lidé, kteří tam své cache mít nechtějí a u většiny ostatních to přinejmenších nevíš. Jeopravdu tak tězké pochopit tak strašně jednoduchou věc?
Nastartuj tedy iniciativu s úderným jménem třeba "České cache Čechům" a vytvoř server, kde by každý vlastník cache mohl zadat její souřadnice a dát souhlas k bezmeznému šíření. To by možná přišlo zajímavé i mně. Nebo obešli všechny české autory, jestli chtějí mít svou cache na POI a dej tam jenom souřadnice těch, kteří chtějí.
S dáváním pocket querries na POI.cz ale nesouhlasim a stejně tak mi je velice nesympatické plané kecání, které tu provozuješ ty a někteří ostatní.

Ano, něco takového opravdu bude ;) a není to daleko. Mimochodem jsem se vrátil z "dovči" a musím bohužel poznamenat, že je to tu opět spíše o emocích než argumentech.
Jinak stále čekám na právní posouzení, nicméně i já vím, že pokud se k tomu postavím stylem "dokud mě někdo nezažaluje, bude geocaching na poi.cz viset...", asi nebudu postupovat zrovna košér. Nejen proto zůstane ZATÍM poi.cz bez geocachingu, ale to ZATÍM třikrát podtrhuji. Opravdu je mým cílem celkově situaci ohledně podpory GC na poi.cz dotáhnout do konce a nabídnou "určitou alternativu" pro kačery neochotné platit za špatné služby. Vše ale legálně s podporou zejména od majitelů keší.
  • 0

#244 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2 696 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 14:04

rossini.poi.cz napsal/a:
Opravdu je mým cílem celkově situaci ohledně podpory GC na poi.cz dotáhnout do konce a nabídnou "určitou alternativu" pro kačery neochotné platit za špatné služby. Vše ale legálně s podporou zejména od majitelů keší.

Nedovedu si představit rozumně fungující řešení, které by mělo nějak nahradit databázi načítanou z gc.com a které by stálo na majitelích kešek. Většina lidí majitelů se na to vydlábne a část to odmítne už z principu. A dopadne to jako opencaching.cz. Nakonec bude jen spousta remcalů, že tam buď neni všechno, nebo že se tam nějak objevila jejich keška. Ale pokud to máte nějak zmáknuté, aby k tomuhle nedocházelo, tak bych rád nějak spolupracoval.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

#245 jarry-2395

jarry-2395

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 14:17

posmera napsal/a:
(a třeba ji taky používali včetně platících PM jak tady vidíme)

Ano, PM o to prisli celkem nevinne, protoze uz maj jednou predplaceno. Kdyby k tomu meli pristup jen oni, nikdo by ani necekl. Ale takhle k tomu mohl kazdy Honza z bezu a to o je spatne. Udelejte nekde pristup podmineny PM uctem a bude pokoj. My ostatni musime klikat na reklamy a smime stahovat jen po dvaceti. Selavi.
  • 0

#246 Solipso

Solipso

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 73 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 14:17

Vidím to taky tak. Na místě admina poi.cz bych se na kešky vykašlal a ať si hledači klidně kupují PM, když po tom tolik touží. Beztak je už blízko doba, kdy groundspeek BM úplně zruší (resp. znemožní rozumně používat) a kdo bude chtít lítat po keškách, bude solit. V další fázi pak pak zahltí i stránky PM reklamním spamem, protože jégrmajstr - proč ne? Provoz a údržba serveru přece něco stojí. Pak přijde zdražení PM a omezení spamu - na nějakou dobu. Nakonec budou reklamní waypointy i součástí PQ.
  • 0

#247 vrabcak

vrabcak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 15:02

rossini.poi.cz napsal/a:

alkes napsal/a:

posmera napsal/a:

Ano, něco takového opravdu bude ;) a není to daleko. Mimochodem jsem se vrátil z "dovči" a musím bohužel poznamenat, že je to tu opět spíše o emocích než argumentech.
Jinak stále čekám na právní posouzení, nicméně i já vím, že pokud se k tomu postavím stylem "dokud mě někdo nezažaluje, bude geocaching na poi.cz viset...", asi nebudu postupovat zrovna košér. Nejen proto zůstane ZATÍM poi.cz bez geocachingu, ale to ZATÍM třikrát podtrhuji. Opravdu je mým cílem celkově situaci ohledně podpory GC na poi.cz dotáhnout do konce a nabídnou "určitou alternativu" pro kačery neochotné platit za špatné služby. Vše ale legálně s podporou zejména od majitelů keší.

Skvěle, konečně dobrá zpráva, už se těším :-) Ale aby služba k něčemu byla, doufám, že bude provázaná s GC.com alespoň formou uživatelsky editovatelných odkazů na jejich stránky v rámci mezí povolených AZ (např. dvojice waypoint - uživatelem zadané souřadnice). Spoléhat se pouze na ownery nelze, to by bylo jen duplikování zatím marné snahy opencachingu.
  • 0

#248 vrabcak

vrabcak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 15:18

jarry napsal/a:

posmera napsal/a:
(a třeba ji taky používali včetně platících PM jak tady vidíme)

Ano, PM o to prisli celkem nevinne, protoze uz maj jednou predplaceno. Kdyby k tomu meli pristup jen oni, nikdo by ani necekl. Ale takhle k tomu mohl kazdy Honza z bezu a to o je spatne. Udelejte nekde pristup podmineny PM uctem a bude pokoj. My ostatni musime klikat na reklamy a smime stahovat jen po dvaceti. Selavi.

Tak to bohužel není, PM mají stejné licenční podmínky jako BM, takže databáze na POI.cz byla stejně "nelegální" pro PM i BM. Argument s placením je naprosto irelevantní, pokud budeš respektovat licenci GS, nesmíš dát data ani své babičce i kdyby jsi ty měl zaplaceho 10x PM a ona 20x. Každý si je musí stáhnout pěkně sám.
  • 0

#249 jarry-2395

jarry-2395

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 15:49

vrabcak napsal/a:

Tak to bohužel není, PM mají stejné licenční podmínky jako BM, takže databáze na POI.cz byla stejně "nelegální" pro PM i BM. Argument s placením je naprosto irelevantní, pokud budeš respektovat licenci GS, nesmíš dát data ani své babičce i kdyby jsi ty měl zaplaceho 10x PM a ona 20x. Každý si je musí stáhnout pěkně sám.

To nam nekdo prohodil stranky ve scenari, ne? Ttto jsem mel rikat jja :-).
Nerikam, ze je to podle licence, ale pokud PM nemaji na strankach reklamy, k financnim ztratam tim ze stahuji odjinud nedochazi. A o to mi jde od zacatku.
Vidim to takhle:
neregistrovany nema na data narok vubec, BM proste musi na GC.COM a PM ne nutne.
Jestli PM reklamu maji taky, beru zpet a musi taky :-).
  • 0

#250 michal_a_jana

michal_a_jana

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 17:19

jarry napsal/a:
Nerikam, ze je to podle licence, ale pokud PM nemaji na strankach reklamy, k financnim ztratam tim ze stahuji odjinud nedochazi. A o to mi jde od zacatku.
Vidim to takhle:
neregistrovany nema na data narok vubec, BM proste musi na GC.COM a PM ne nutne.

HA!! A ted teprve Jarry rekl co bylo za tim co provedl--nikoliv snaha ochranit kesky pred mudly nebo dostat spravedlnosti a ziskum GS. Jednoduse ho stvalo, ze on zaplatil 30$ a neplatici BM meli stejny data z poi.cz jednim kliknutim zatimco on generoval x PQ ktere mu prisly za 3 dny :DB)

BTW je v licencnich podminkach zakaz vypinani reklamy na strankach? Ja ju filtruju z prohlizeci a su na to uprimne hrdej. Stejne tak jak vypinam reklamu v TV prepnutim na jiny kanal, stejne tak jsem si ji vypnul v prohlizeci.
  • 0

#251 michal_a_jana

michal_a_jana

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 17:31

Ne ze bych se snazil vyhrabat starou spinu na Jarryho, ale zrovna jsem nahodou napsal do googlu co je to Geotoad a jako prvni odkaz jsem nasel stranku, kde se uzivatel jmenem Jarry nabizel, ze uzivateli Colonel posle gpx s 6500 kesemi ve Skotsku... Nechce se mi vubec verit, ze by uzivatel Jarry porusoval licencni podminky pouzivanim robota, redistribuci kesi tretim stranam atd atd takze narozdil od Jarryho budu ctit presumpci neviny a verit, ze to bud nebyl "nas" Jarry, a nebo ze o tom jen mluvil a ve skutecnosti to neudelal. http://64.233.183.10...lient=firefox-a
  • 0

#252 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 17:36

michal_a_jana napsal/a:

jarry napsal/a:
Vidim to takhle:

HA!! A ted teprve Jarry rekl co bylo za tim co provedl--nikoliv snaha ochranit kesky pred mudly nebo dostat spravedlnosti a ziskum GS. Jednoduse ho stvalo, ze on zaplatil 30$ a neplatici BM meli stejny data z poi.cz jednim kliknutim zatimco on generoval x PQ ktere mu prisly za 3 dny :DB)

BTW je v licencnich podminkach zakaz vypinani reklamy na strankach? Ja ju filtruju z prohlizeci a su na to uprimne hrdej. Stejne tak jak vypinam reklamu v TV prepnutim na jiny kanal, stejne tak jsem si ji vypnul v prohlizeci.

Hezkej pokus.... až na to, že jarry je od jakživa basic member...
Nechte už prosím téhle stupidní debaty.
  • 0

#253 mitak

mitak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 17:46

Leda prd, chceme vidět krev, takže pokračujte !:D
  • 0

#254 michal_a_jana

michal_a_jana

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 17:46

alkes napsal/a:
Hezkej pokus.... až na to, že jarry je od jakživa basic member...
Nechte už prosím téhle stupidní debaty.

No divam se ze Jarry hleda radove 10 cachi mesicne, tak to se uz nedivim ze neni PM a vystaci si s gc.com. A proto asi taky nikdy nepochopi, ze kdyz nekdo hleda stovky mesicne (a ja to nejsem), tak hleda trochu vic komfortu, jako treba stazeni vsech kesi do tomtomu jednim klikem.
  • 0

#255 mitak

mitak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 17:48

Stažením všech keší do TomToma se stovky keší měsíčně hledat nedají, resp. ty počty nálezů se stahováním kradené databáze z POI.cz vůbec nesouvisí.
  • 0

#256 michal_a_jana

michal_a_jana

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 17:52

mitak napsal/a:
Stažením všech keší do TomToma se stovky keší měsíčně hledat nedají, resp. ty počty nálezů se stahováním kradené databáze z POI.cz vůbec nesouvisí.

Ja myslim ze souvisi. Kdyz Jarry hleda 10, tak nepotrebuje nic, kdyz hledam 50, tak je pro me gc.com nepohodlny jsem rad za pomucky typu skrysotlac nebo poi.cz, no a pokud ty hledas 100, tak uz je ti i poi.cz malo a koupis si PM.
  • 0

#257 Montanab

Montanab

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 18:03

mitak napsal/a:

No tak to teda prrrr! Pamatuju si když jsem s geocachingem začínal, tenkrát nebyla žádná wiki, žádné české články vysvětlující vše dopodrobna tak, aby to pochopil každý blbeček, člověk si vystačil s gc.com, protože česká mapa, která tenkrát byla, byla přímo hrozná (škaredá, nepřehledná, nepersonifikovatelná). A dnes to rozhodně není horší, jen se občas objeví nějaký trouba, kterému je všechno potřeba vysvětlovat několikrát a on si ještě myslí, že na to vysvětlování má svaté právo, protože je komunita velká a vždycky se najde nějaký dobrák, který se ho ujme. Bohužel.

Běž na gc.com, je tam vše potřebné. Pokud neumíš anglicky, tak si vem slovník. Těch pár řádků textu si přeloží i žák prvního stupně. :@

No, jasně, máš pravdu. Chudáci ze staré gardy, kteří si na všechno museli přijít sami a verbeš, která chce všechno až pod nos bez práce. Taky jsem byl u zrodu některých novinek a pohrdavě nahlížel na laiky, kteří se o tom dozvěděli např. z bulváru a chtěli všechno zadarmo, bez práce a hned.
Jenže! proč tady teda jsou tyhle český servery (jako gc.cz)? Aby se tady žvanilo o blbostech (jako co sebou do lesa) a hlavně se nic neprozradilo lůze z mudlova? Nechápu. :(
Celej smysl zábavy a free komunity okolo gc, tím pádem padá.
Proč se vždycky, když se nějaká dobrá věc sama od sebe rozjede a baví spoustu lidí, na to nalepí "chytráci", kteří mají potřebu vše organizovat, mudrovat, škatulkovat, nálepkovat a nakonec zakazovat?(případně vyhrožovat soudy a mávat paragrafy).
PS: je to ještě pořád sport?
  • 0

#258 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 18:09

Dain & Olik napsal/a:
michale, je to marny, je to marny... je to marny ;)

No jo, v některých případech asi fakt je. :( Škoda.
  • 0

#259 posmera

posmera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 18:13

mitak napsal/a:

Já taky, ale jarryho nebo alkesovu - ti jsou totiž tak šlechetní, že by mě zajímalo jestli bude modrá :DB)
  • 0

#260 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2007 - 18:15

posmera napsal/a:

mitak napsal/a:

Já taky, ale jarryho nebo alkesovu - ti jsou totiž tak šlechetní, že by mě zajímalo jestli bude modrá :DB)

To víš že nebude. Zrovna teď bych v sobě nevydoloval slušného slova a tak dále raději bez komentáře. Mě by spíš než krev zajímal u některých vnitřek lebky. :|
edit: heh, já nikdy neměl rád i a y :D
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama