rossini.poi.cz napsal/a:
Dnes v 10:00 jsem se jako provozovatel webu poi.cz rozhodl, že uklidním situaci kolem zveřejňování GC kategorií na poi.cz. K celé záležitosti nemám zatím právní stanovisko, které bude sloužit jako podklad pro konečné rozhodnutí, zda-li poi.cz v tomto případě porušuje či neporušuje zákon.
Jako osoba považující se i za člena GC komunity jsem podlehl "veřejnému mínění" osob, jež považuji v oblasti GC ČR za autority a jejichž názorů si vážím.
Tímto tedy oznamuji, že
DOČASNĚ STAHUJI KATEGORIE CZ-GEOCACHING Z VEŘEJNĚ DOSTUPNÉ ČÁSTI WWW.POI.CZ.
Doufám, že tento vstřícný krok bude k dobru celé situace a přeji všem kačerům pohodové hledání.
Jelikoz jsem to cele "nacal", myslim, ze bych mel za tento krok take podekovat.
Dekuji.
Z nekterych prispevku zde je videt, jak hluboke skody zverejnovani predzvykaneho seznamu pachalo. Nemam ted ani tak na mysli ty prvoplanove financni skody, ale hlavne ty na mysleni geokacerstva. Jen vinou toho si tolik lidi muze myslet, ze to co kacer potrebuje je hlavne "mit vsechny kese v CR". Snad se ted ukaze, ze moznosti jsou mnohem sirsi, moznost personalizace absolutni a naklady na to jsou v radu jedne - peti navstev kese, podle zpusobu dopravy atd.
(Reakce na dalsi prispevky:)
Nikdy jsem netvrdil, ze jsem s fungovanim a sluzbami GC nejak zvlast spokojeny. Jako zatim jediny :-) jsem se pokusil suplovat nemoznost uzemniho cleneni uvedenim klicovych slov uz v nazvech, aby pri otevreni seznamu kesi bylo hned videt aspon ve kterem kraji, pripadne u ktereho vetsiho mesta se kes nachazi. Nikdo dalsi to nedela.
Nepotrebuju statistiky nalezu, vadi mi ale, ze nemuzu dostat seznam dnesnich logu treba v Praze nebo i cele CR, abych vedel kdo kde co logoval a cerstve logy si precist. V dobe mensiho poctu ucastniku se to dalo stihat vyhledavat, dnes uz ne.
Dalsi kravina je, ze PM only kese nejsou pouzitelne pro bezpecne ukladani hodnotnejsiho obsahu, ale slouzi jako navnada na placeni PM, jsou viditelne, nalezitelne a logovatelne i BM. To mi fakt vadi hodne.
No ale beh hry a co nejvetsi podpora jejiho chodu je nejpodstatnejsi a to musi byt pro kazdeho soudneho hrace prioritou.
Takze jeste jednou diky, zdravim, a at cas ukaze.