Publikováno 27 prosinec 2011 - 14:03
Podle mě se žádné takové žebříčky sestavovat nedají už z toho důvodu, že je velká spousta lidí, kteří zatím FP udělovat nemohou a když si poté PM pořídí, tak zpátečně FP neudělují a tím se degraduje i procento FP.
Druhou věcí je, že minimálně 1/3 z PM neuděluje favorite vůbec. Beru to z vlastního pozorování
Dalším problémem je nerovnoměrnost udělování. V praze 1FP člověk získá po pár krocích a proto mu není líto ho udělit za nějakou lepší zaokapovku. Tím že nejsem vyznavačem PT a krabičky lovím a vyrábím pro radost si svoje FP šetřím na opravdu něco extra.
A neposlední věcí je Powertrail. Což je kapitola sama o sobě. CO se oceňuje na Powertrailu? Vzhled kešek, ztvárnění, listing, nebo pouze spousta bodů, za dá se říct minimální námahu? Jediná serie na které jsem byl je knoflík. Knoflík jsem ocenil 1 FP, protože je to pěkná procházka v lese, a oceňuji i vzhled, velikost a čístotu krabiček. Originalita úkrytů je všude stejná, ale co taky vymýšlet u obrazců.
Toť můj názor. Proto shledávám nějaké takové hodnocení za zbytečné. Až budou moc udělovat favorite body i BM, tak to bude teprve dávat nějaký smysl.