Citace
MedoMys napsal/a:
perchCZ: Bohužel tvá tvrzení jsou bez důkazů a na první pohled nepravdivá. Nezlob se, ale matematiku jsem studoval opravdu hodně odborně, takže i statistika kolem mě prošla. S čím lze souhlasit, je pouze to, že starší keše jsou znevýhodněny, protože mnozí nepřidělují body zpětně.
Co se týká tvých výtek na obtížné či terénně náročné, většina z nich má vysokou oblíbenost oprávněně. Jsou to právě výzvy, které lidi přitahují, a příjemný pocit, když je zdolají. A nic nemění na tom to, že někteří to nedokáží. Pokud by se jim to podařilo, tak jim taky přidělí FP. Co jiného by mělo získat FP, než právě zážitek ze zdolání velké výzvy ? 
Pokud s tím máš problém, můžeš si vyfiltrovat ze seznamu jen keše, které padnou do limitů tvého zájmu, a zůstane nezměněn. Pouze z něj zmizí ty, které vidět nechceš.
Ohledně tvé výtky na počet hodnotících - 10 hodnotících přidělí FP se stejnou pravděpodobností jako 1000 hodnotících, pouze těch 10 je zatíženo větší statistickou chybou, nic víc v tom není.
V tom co píšeš nevidím velký rozpor s tím co říkám, až na to, že nebereš ve statistickém výpočtu v potaz skupiny kačerů (určitě věk a priority bude hrát velkou roli, protože jsem jsem přesvědčen, že hodně lidí dělá GC jako doplněk turistiky). Nicméně jak jsem psal je to jenom diskuze a lepší něco než nic.
Osobně přiděluji body i běžným cachím, pokud mají nápad nebo jsou dobře zpracované, už jenom kvůli tomu, že je vidět, že si owner s nimi dal práci a čas. A hlavně abych nějak tyto snahy zviditelnil oproti množství krabek bez nápadu a snahy, kterých je fakt hodně.
Všechny cesty vedou ke kešce...