Skrýšotlač
Publikováno 02 leden 2009 - 23:40
Publikováno 14 leden 2009 - 16:50
Publikováno 16 leden 2009 - 7:09
Publikováno 16 leden 2009 - 10:06
Publikováno 02 březen 2009 - 17:16
náš team: Petr,Olča,Ája,Petřík,Gábinka
+ geopsi Jork a Nela/yorkshire/ Lip a Popelka/čínský chocholatý pes/
Geovozy dlouhá Felda, Mercedes Actros 440HP+autopřepravník, Fiat Bravo
Garmin Etrex Legend, Mio C250, N9500,SE K700i,Handy Geocaching,Skrýšotlač
Publikováno 02 březen 2009 - 20:23
pepega napsal/a:
chtěl jsem si vyjet kešky z Holandska,dost často tam jezdím.seznam mi to sice našlo,ale při načítání mi to u vec udělalo vykřičníky...netušíte někdo proč? s tuzemskýma to chodí v pohodě....díky
zkus ho restartovat, vždy to proti vykřičníkům pomohlo. Stává se to při delší nečinosti programu ...
Publikováno 20 duben 2009 - 14:06
Publikováno 24 duben 2009 - 20:44
Publikováno 24 duben 2009 - 20:54
Publikováno 24 duben 2009 - 20:59
Publikováno 24 duben 2009 - 21:25
Asi nějak takhle:
Výhodou je automatická aktualizace."C:\Program Files\Java\jre6\bin\javaws.exe" -J-Xms32m -J-Xmx512m "C:\Documents and Settings\user\GC\cacheprinter.jnlp"
Publikováno 27 duben 2009 - 11:00
Publikováno 28 duben 2009 - 21:37
Ahoj, mám stejný problém jako ty. GPX používám pro tvorbu statistik v GSAKu. Skrýšotlač mi fungoval bez problémů až do doby, kdy jsem přidal keš GC122ZG Soutok u bobra. Píše mi to v GSAKu chybu. Mám poslední verzi skrýšotlaše - 0.4.1e (20090331-1825). Můžeš mi prosím poradit, jak jsi odstranil nepovolené znaky, popř. zda bys mi neposlal tvé makro? Nevím jaký editor mám zvolit a jak poznám nepovolené znaky. Jsem začátečník a v této problematice se docela ztrácím, proto bych uvítal každou pomoc. Díkywendabr napsal/a:
Nemaje PM status, zabývám se už nějakou dobu tím, proč některé výstupy GPX ze Skrýšotlače nejdou načíst do BeelineGPS. Vždy končí hlášením "parse error". Nejsem odborník na XML, takže jsem pátral, hledal a porovnával "dobré" a "špatné" soubory GPX, jak je produkuje Skrýšotlač. Základní problém je podle mě v tom, že Skrýšotlač to sice s mnoha volitelnými parametry vzorně poskládá, ale jinak do toho, co stáhne ze stránek, nevstupuje. 99% souborů GPX, které nejdou natáhnout do Beeline, spadne proto, že v souboru jsou nepovolené řídící kódy (tj. znaky s ASCII kódem 0 až 31 desítkově, resp. 0 až 20 šestnáctkově). Tyto znaky samozřejmě neprodukuje Skrýšotlač, ale většinou (alespoň u mě tomu tak bylo) jsou obsaženy v tom tzv. krátkém popisu kešky. A tam se zase většinou objeví tehdy, když GC.COM změní formát stránek. Jak tady už někteří kolegové poukázali, dělají to jen některé kešky a tyto "paznaky" stačí zobrazit v nějakém rozumném editoru, který umí číslovat řádky a vymazat. (Beeline ukáže po nenatažení GPX číslo vadného řádku v souboru). Tak jsem to až dosud dělal, ale je to pracné, protože:
1) někdy na to zapomenu, v terénu je pak pozdě bycha honit, když mám více GPX výstupů ze Skrýšotlače
2) tyto chybné znaky se zobrazují na dalších a dalších keškách a ne vždy je na vině owner, protože neumí dobře HTML. Dal jsem si s tím tu práci, že jsem napsal asi 16 majitelům kešek, aby to u sebe opravili a polovina z nich o té chybě ani nevěděla, u druhé poloviny se znaky objevily částečně po úpravě na webu GC.
Přes poslední víkend jsem si dal tu práci, že jsem porovnal chybové znaky v několika GPX, které dělaly problémy a zjistil jsem následující - "dobré" soubory obsahují z řídících znaků pouze #09 (tabulátor), #0A (nový řádek) a #0D (návrat vozíku), všechny ostatní se mohou vymazat a to jsou právě ty, co způsobují problémy XML formátu.
www.ilcik.cz/images/tisnov3.jpg
www.ilcik.cz/images/tisnov.jpg
http://www.ilcik.cz/images/tisnov2.jpg
Řešením je tedy vyfiltrovat všechny řídící znaky mimo těchto tří a bude pokoj. Syn mi naprogramoval jednoduchý program, který to realizuje a od té doby nemám problém. Nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby to dělal přímo Skrýšotlač, ale to už je na jeho autorovi.
Ale jak říkám, nejsem programátor a už vůbec ne znalec XML, takže možná nemám pravdu a naopak dělám něco špatně, nicméně BeelineGPC s GSAK tato upravená data vezmou....
EDIT: tak už to dorazlo i k nám - ta ukázka obrázků špatného kódu je z kešky Slučí studánky, která patří mé geoženě a objevily se na webu samy od sebe, po změně na GC. Protože řídící znaky v listingu nevidíte, jediným řešením bylo vymazat celé Short description kešky, protože Skrýšotlač stáhne i onen řídící kód 03 a Beeline si s ním následně neví rady. Pokud mohu posoudit, tak PQ u PM tyto problémy nemá a načíst jde všechno, i z těch "problémových" kešek, takže na GC mají nějakou formu XML validátoru.
Publikováno 29 duben 2009 - 11:22
GSAK mi při pokusu o import napíše:
\geo\Soutok.gpx:691:77: not well-formed
Otevřu si soubor v nějakém chytřejším txt. editoru, já používám PSPad a najedu na řádek 691, pak na znak 77 od počátku řádku a vidím :
idealni cache na slu~ebni cestu
ž se nějak zkomolilo a dělá problémy. Stačí odmazat nebo nahradit něčím rozumným a je to O.K
Kdysi mi to také dělalo často potíže, pak autoři Skr. zapracovali a jede to bez problémů (až teď na ten Soutok).
Ještě jedna poznámka:
Já používám pro získání dat do GSAKu Export XML (PQ) - pak přejmenuju příponu na GPX - a ne Uložit jako GPX (PQ). Soubor je menší, stáhne se jen počet logů, který mám navolený (stačí mi 5) v Nastavení výstupu. Uložit jako GPX stáhne všechny.
Chyba se mi neobjevila při Export XML, nast. 5 logů. Log je dosti starý, ale použití Uložit jako GPX bere všechny logy, proto vznikne chyba.
Publikováno 29 duben 2009 - 11:53
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 29 duben 2009 - 12:31
honny napsal/a:
Neni pravda, da se nastavit "Stahovat jen posledni logy", kdy to jen tech 5 stahne. Navic je mensi traffic i gpx
Máš pravdu, neměl jsem to zafajfknuté. Už jsem to napravil. Díky
Publikováno 30 duben 2009 - 13:18
Už mi to funguje. Díky moc za radu!moravan napsal/a:
Zkusil jsem si danou kešku (GPX získáno ze Skr.) nahrát.
GSAK mi při pokusu o import napíše:
\geo\Soutok.gpx:691:77: not well-formed
Otevřu si soubor v nějakém chytřejším txt. editoru, já používám PSPad a najedu na řádek 691, pak na znak 77 od počátku řádku a vidím :
idealni cache na slu~ebni cestu
ž se nějak zkomolilo a dělá problémy. Stačí odmazat nebo nahradit něčím rozumným a je to O.K
Kdysi mi to také dělalo často potíže, pak autoři Skr. zapracovali a jede to bez problémů (až teď na ten Soutok).
Ještě jedna poznámka:
Já používám pro získání dat do GSAKu Export XML (PQ) - pak přejmenuju příponu na GPX - a ne Uložit jako GPX (PQ). Soubor je menší, stáhne se jen počet logů, který mám navolený (stačí mi 5) v Nastavení výstupu. Uložit jako GPX stáhne všechny.
Chyba se mi neobjevila při Export XML, nast. 5 logů. Log je dosti starý, ale použití Uložit jako GPX bere všechny logy, proto vznikne chyba.
Publikováno 21 květen 2009 - 6:45
Publikováno 21 květen 2009 - 6:50
Kometa napsal/a:
Od dnešního rána mám problémy s vyhledáním keší ve Skrýšotlači, jinak skvělém a velmi oblíbeném programu. Při vyhledání keší kolem zadaných souřadnic (HC) mě vyhledá Skrýšotlač pouze 20 prvních keší a pak napíše "Konec seznamu kešek". Zřejmě Groundspeak dělal zase nějaké úpravy. Nevíte někdo co s tím, díky.
Napisat Bubbles.sk - autor uz software nerozvija, ale chyby opravuje. Alebo napis na geocaching.sk, ale lepsie je priamo autorovi
Chceš-li jít rychle, jdi sám.
Chceš-li dojít daleko, jdi s přáteli.
Publikováno 21 květen 2009 - 10:13
10 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů