Skrýšotlač
Publikováno 17 leden 2010 - 0:11
Publikováno 17 leden 2010 - 0:13
Největší výhody má PM po změnách na GC webu... Nejsou schopní poslat správný GPX z listingu keše. Panenkomaria...! A to prý ty změny byly kvůli korektnosti v mezinárodním kódování znaků. Jsem otřesen...!sobikovi napsal/a:
O tom jaké to má výhody být PM je tady spousta vláken. Stojí to 30 dolarů ročně, což je přepočteno 1 hamburger měsíčně A jaké to má výhody? Třeba to, že se nemusíš opruzovat nějakým Skrýšotlačem, GeoJarry, MoZiGo a já nevím čím ještě aby jsi do své GPS dostal potřebná data. Prostě ti chodí denně aktuální data na email a ty si s nima už děláš co chceš... kdysi dávno jsem taky používal Skrýšotlač, je to skvělý program, ale bohužel moc senzitivní "na změnu fontu na gc.com" a to vždy ideálně před odjezdem na dovolenou apod. Ostatní výhody jsou zanedbatelné, nějaké PM keše, notifikace o nových keších a drobné možnosti filtrování na mapě atd. jsou už maličkost. Pro mne je být PM výhoda toho, že mám "na jedno kliknutí" svá data...vitablondak napsal/a:
Vážně zvažuju, že bych si to členství zaplatil. Jenže jsem zatím nezjistil žádnou "zásadní" výhodu:-)) Je výrazně rychlejší , nebo nějak lepší (větší množství keší najednou) to natahování keší do GPS? To členství stojí 600 Kč na rok?
Publikováno 17 leden 2010 - 8:35
sobikovi napsal/a:
O tom jaké to má výhody být PM je tady spousta vláken. Stojí to 30 dolarů ročně, což je přepočteno 1 hamburger měsíčně A jaké to má výhody? Třeba to, že se nemusíš opruzovat nějakým Skrýšotlačem, GeoJarry, MoZiGo a já nevím čím ještě aby jsi do své GPS dostal potřebná data. Prostě ti chodí denně aktuální data na email a ty si s nima už děláš co chceš... kdysi dávno jsem taky používal Skrýšotlač, je to skvělý program, ale bohužel moc senzitivní "na změnu fontu na gc.com" a to vždy ideálně před odjezdem na dovolenou apod. Ostatní výhody jsou zanedbatelné, nějaké PM keše, notifikace o nových keších a drobné možnosti filtrování na mapě atd. jsou už maličkost. Pro mne je být PM výhoda toho, že mám "na jedno kliknutí" svá data...vitablondak napsal/a:
Vážně zvažuju, že bych si to členství zaplatil. Jenže jsem zatím nezjistil žádnou "zásadní" výhodu:-)) Je výrazně rychlejší , nebo nějak lepší (větší množství keší najednou) to natahování keší do GPS? To členství stojí 600 Kč na rok?
souhlasim, par kliknuti a neni co resit ... uz mam poreseno :-D
ale prekvapilo me ze zatimco skrysotlac vyhazoval GPX o velikosti desitek mega (pro statistiku o 120keskach 50MB) tak PQ v GPX pro 125 kesek ma sotva 850kb .. zajimave
Publikováno 17 leden 2010 - 8:54
Pokud pracuješ s počítačem a programem typu Skrýšotlač, tak určitě počítačová lama nejsi... a jestli hraješ hru geocaching a zvládl jsi se zaregistrovat, zalogovat nálezy, tak nastavit si PQ je už hračka. No a pak taky existuje něco jako Google Translator. Přestaňme se vymlouvat na to, že neumíme anglicky. Kdo chce, tak to zvládne...vitablondak napsal/a:
sobikovi: Díky za info. Takhle to zní dobře. Jenže jsem počítačová lama a obávám se, že bych to z mailu stejně nedostal do GPS. Jak jsem si taknějak pozjišťoval, tak je to vše anglicky. Což je duhý můj fatální kámen úrazu:-((
Publikováno 17 leden 2010 - 8:58
Geoget má dokumentaci v čeština a na foru ti každý rád odpoví... vše se tady už řešilo, takže se to dá dohled i napřed. Pro základní práci s GG se není čeho bát. Instalace je bez problémů, import gpx z PQ po nastavení jedno kliknutí, nastavit si filtr umí snad každý a pak si jen vybrat export...vitablondak napsal/a:
Právě ten geoget, všude tady čtu, jak je složitý... Časem se tím jistě prokoušu.
Publikováno 17 leden 2010 - 9:33
Publikováno 17 leden 2010 - 12:20
Opakuji to co sem psal výš, Skrýšotlač v defaultu sosá všechny logy ke keši (ale dá se to nastavit). V PQ všechny nejsou. A to je hodně textu.mashe napsal/a:ale prekvapilo me ze zatimco skrysotlac vyhazoval GPX o velikosti desitek mega (pro statistiku o 120keskach 50MB) tak PQ v GPX pro 125 kesek ma sotva 850kb .. zajimave
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 17 leden 2010 - 12:33
Publikováno 19 leden 2010 - 17:10
Mé aktuální, pro mě nejsnadnější řešení, na které jsem zatím přišel je (ne POI):
- stáhnout gpx s pq (s listingem, logy, nápovědou, waipointy) buďto přes PM na GC.com(když máš nového Garmina, tak si můžeš aktivovat měsíční zkušební PM), nebo si kešky uložíš Skrýšotlačem (s nastavením jen posledních pár logů, aby to nemělo moc mega) jako GPX (PQ)
- poté jsem si oblíbil nejvíc GeoGet2 (už jen pro to, že je česky a nějak jsem se s ním lépe domluvil), kde si načteš ten stažený soubor GPX. Tady si protřídíš kešky
- potom jsem si do něj dohrál
http://geoget.ararat.cz/doku.php/doc:user:garmingpx- a pak jednoduše nově vytvořený-upravený soubor GPX nahraju do gps
Zapnu a jdu (pokud mi někdo poradí něco jednoduššího, nebo užitečnějšího, tak se moc rád přiučím )
Publikováno 19 leden 2010 - 19:58
Publikováno 19 leden 2010 - 20:17
Publikováno 20 leden 2010 - 7:37
K exportu kesi do GPS ve formatu POI jsou k dispozici 2 makra (tedy asi vic, ale tato 2 jsou zrejme nejrozsirenejsi co do poctu pouzivani):
1. medwynovo ted ho zrovna nemuzu najit, az ho najdu, doplnim odkaz - EDIT: tak snad je to toto, existuje verze 0.3, o novejsi nevim (kdyz nepocitam ty upravy, ktere jsem si - s laskavym svolenim autora - udelal pro sebe)
2. prokestomovo (tento balicek obsahuje i jina makra nez jen pro export kesi do POI)
Pri exportu do POI makro vygeneruje jeden nebo vice souboru v nejake adresarove strukture a pak se spusti garmini program POILoader, ktery tuto strukturu prechrosta a soupne do GPS.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 21 leden 2010 - 19:53
Publikováno 21 leden 2010 - 20:03
Publikováno 21 leden 2010 - 21:52
Publikováno 21 leden 2010 - 21:55
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 21 leden 2010 - 22:30
Publikováno 28 leden 2010 - 9:03
Publikováno 30 leden 2010 - 10:09
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů