Přejít na obsah

Fotka

Skrýšotlač

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
742 odpovědí na toto téma

#381 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2010 - 0:11

Právě ten geoget, všude tady čtu, jak je složitý... Časem se tím jistě prokoušu.
  • 0

#382 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2010 - 0:13

sobikovi napsal/a:

vitablondak napsal/a:
Vážně zvažuju, že bych si to členství zaplatil. Jenže jsem zatím nezjistil žádnou "zásadní" výhodu:-)) Je výrazně rychlejší , nebo nějak lepší (větší množství keší najednou) to natahování keší do GPS? To členství stojí 600 Kč na rok?

O tom jaké to má výhody být PM je tady spousta vláken. Stojí to 30 dolarů ročně, což je přepočteno 1 hamburger měsíčně :D A jaké to má výhody? Třeba to, že se nemusíš opruzovat nějakým Skrýšotlačem, GeoJarry, MoZiGo a já nevím čím ještě aby jsi do své GPS dostal potřebná data. Prostě ti chodí denně aktuální data na email a ty si s nima už děláš co chceš... kdysi dávno jsem taky používal Skrýšotlač, je to skvělý program, ale bohužel moc senzitivní "na změnu fontu na gc.com" a to vždy ideálně před odjezdem na dovolenou apod. Ostatní výhody jsou zanedbatelné, nějaké PM keše, notifikace o nových keších a drobné možnosti filtrování na mapě atd. jsou už maličkost. Pro mne je být PM výhoda toho, že mám "na jedno kliknutí" svá data...

Největší výhody má PM po změnách na GC webu... Nejsou schopní poslat správný GPX z listingu keše. Panenkomaria...! A to prý ty změny byly kvůli korektnosti v mezinárodním kódování znaků. Jsem otřesen...!
  • 0

#383 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1 062 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2010 - 8:35

sobikovi napsal/a:

vitablondak napsal/a:
Vážně zvažuju, že bych si to členství zaplatil. Jenže jsem zatím nezjistil žádnou "zásadní" výhodu:-)) Je výrazně rychlejší , nebo nějak lepší (větší množství keší najednou) to natahování keší do GPS? To členství stojí 600 Kč na rok?

O tom jaké to má výhody být PM je tady spousta vláken. Stojí to 30 dolarů ročně, což je přepočteno 1 hamburger měsíčně :D A jaké to má výhody? Třeba to, že se nemusíš opruzovat nějakým Skrýšotlačem, GeoJarry, MoZiGo a já nevím čím ještě aby jsi do své GPS dostal potřebná data. Prostě ti chodí denně aktuální data na email a ty si s nima už děláš co chceš... kdysi dávno jsem taky používal Skrýšotlač, je to skvělý program, ale bohužel moc senzitivní "na změnu fontu na gc.com" a to vždy ideálně před odjezdem na dovolenou apod. Ostatní výhody jsou zanedbatelné, nějaké PM keše, notifikace o nových keších a drobné možnosti filtrování na mapě atd. jsou už maličkost. Pro mne je být PM výhoda toho, že mám "na jedno kliknutí" svá data...

souhlasim, par kliknuti a neni co resit ... uz mam poreseno :-D

ale prekvapilo me ze zatimco skrysotlac vyhazoval GPX o velikosti desitek mega (pro statistiku o 120keskach 50MB) tak PQ v GPX pro 125 kesek ma sotva 850kb .. zajimave B)
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#384 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2010 - 8:54

vitablondak napsal/a:
sobikovi: Díky za info. Takhle to zní dobře. Jenže jsem počítačová lama a obávám se, že bych to z mailu stejně nedostal do GPS. Jak jsem si taknějak pozjišťoval, tak je to vše anglicky. Což je duhý můj fatální kámen úrazu:-((

Pokud pracuješ s počítačem a programem typu Skrýšotlač, tak určitě počítačová lama nejsi... a jestli hraješ hru geocaching a zvládl jsi se zaregistrovat, zalogovat nálezy, tak nastavit si PQ je už hračka. No a pak taky existuje něco jako Google Translator. Přestaňme se vymlouvat na to, že neumíme anglicky. Kdo chce, tak to zvládne... B)
  • 0

#385 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2010 - 8:58

vitablondak napsal/a:
Právě ten geoget, všude tady čtu, jak je složitý... Časem se tím jistě prokoušu.

Geoget má dokumentaci v čeština a na foru ti každý rád odpoví... vše se tady už řešilo, takže se to dá dohled i napřed. Pro základní práci s GG se není čeho bát. Instalace je bez problémů, import gpx z PQ po nastavení jedno kliknutí, nastavit si filtr umí snad každý a pak si jen vybrat export...
  • 0

#386 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2010 - 9:33

Nejen dokumentaci, Geoget je do cestiny prelozeny cely. A ze by byl nejak abnormalne slozity, to si nemyslim. Ano, umi toho hodne, a co neumi, tak jej lze naucit pres dohrane skripty. Ale tim se muzes zabyvat az do toho trosku proniknes.
  • 0

#387 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2010 - 12:20

mashe napsal/a:ale prekvapilo me ze zatimco skrysotlac vyhazoval GPX o velikosti desitek mega (pro statistiku o 120keskach 50MB) tak PQ v GPX pro 125 kesek ma sotva 850kb .. zajimave B)

Opakuji to co sem psal výš, Skrýšotlač v defaultu sosá všechny logy ke keši (ale dá se to nastavit). V PQ všechny nejsou. A to je hodně textu. :)
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#388 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2010 - 12:33

Sobikovi, Haluma: Díky. Už jsem to PM zaplatil, tak až to prochroupou banky, tak se na to vrhnu:-) Jsem zvědavý a těším se na ten "pokrok":-)) Geoget mám stáhnutý už déle. Ale bez PM jsem ho nerozchodil. Prolezl jsem tady toho hodně. Ale kdybyste měl někdo typ na nějaký opravdu BLBUVZDORNÝ a laicky popsaný postup, jak dostat listingy keší z GC do GPS O300, byl bych moc rád. A samozřejmě jak je snadno a rychle aktualizovat. Platí i při tomto způsobu, že do O300 dostanu max těch 2000 keší??
  • 0

#389 libory

libory

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 17:10

vitablondak: nedávno jsem si pořídil O300. Do té doby jsem lovil s mobilem a nokiáckým GPS modulem. Takže jsem dříve stahování kešek neřešil. Teďkom mi to taky zabralo spoustu času a zkoušení, než jsem se tím alespoň trošku prokousal.
Mé aktuální, pro mě nejsnadnější řešení, na které jsem zatím přišel je (ne POI):
- stáhnout gpx s pq (s listingem, logy, nápovědou, waipointy) buďto přes PM na GC.com(když máš nového Garmina, tak si můžeš aktivovat měsíční zkušební PM), nebo si kešky uložíš Skrýšotlačem (s nastavením jen posledních pár logů, aby to nemělo moc mega) jako GPX (PQ)
- poté jsem si oblíbil nejvíc GeoGet2 (už jen pro to, že je česky a nějak jsem se s ním lépe domluvil), kde si načteš ten stažený soubor GPX. Tady si protřídíš kešky
- potom jsem si do něj dohrál
http://geoget.ararat.cz/doku.php/doc:user:garmingpx
- a pak jednoduše nově vytvořený-upravený soubor GPX nahraju do gps
Zapnu a jdu :) (pokud mi někdo poradí něco jednoduššího, nebo užitečnějšího, tak se moc rád přiučím :) )
  • 0

#390 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 19:58

Libory: Díky. Přes ten Skrýšotlač jsem to dělal, bez PM. Jenže je zdlouhavé (trvá dlouho stahování) aktualizování a vejde se do O300 jen 2000 keší. Proto jsem teď (ode dneška) PM a slibuji si snadnější a rychlejší způsob "transportu" keší do O300. A chtěl bych nějak přes PM dostat keše do Geogetu a pak do gps. Což bude vořech:-(((( Jestli nejsi proti, můžeš mi poradit přes mail? Tady bych asi svou "IT a angličtinovou" tupostí zdržoval a otravoval všechny ostatní:-(( Dočetl jsem se, že pomocí POI jde do gps dostat neomezeně keší. Což by bylo fajn.
  • 0

#391 libory

libory

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 20:17

vitablondak: Tak na mail ti to přijde podle toho jak si to nastavíš v daném PQ - jako soubor gpx, nebo ten soubor sbalený v zipu. Potom to jen stáhneš, dáš "otevřít soubor" v nějakém to programu (např. GeoGet) a ty kešky se ti do něj načtou. Ten můj postup výše je na vložení kešek jako kešek do gps. S těma POI ještě nemám zkušenost B) ... ale toto je už poněkud OT :)
  • 0

#392 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2010 - 7:37

libory: Kdyz dostanes kesky do GG, je jen otazkou vhodneho exportu, jak budou ulozeny v GPS. Pro ulozeni jako kese slouzi napr. standardni PQ GPX, ale je mozne pouzit i jine exporty. Treba medwynuv export umoznuje mit v GPS veci, ktere tam jinak nejsou nebo jsou mene prehledne.
K exportu kesi do GPS ve formatu POI jsou k dispozici 2 makra (tedy asi vic, ale tato 2 jsou zrejme nejrozsirenejsi co do poctu pouzivani):
1. medwynovo ted ho zrovna nemuzu najit, az ho najdu, doplnim odkaz - EDIT: tak snad je to toto, existuje verze 0.3, o novejsi nevim (kdyz nepocitam ty upravy, ktere jsem si - s laskavym svolenim autora ;) - udelal pro sebe)
2. prokestomovo (tento balicek obsahuje i jina makra nez jen pro export kesi do POI)

Pri exportu do POI makro vygeneruje jeden nebo vice souboru v nejake adresarove strukture a pak se spusti garmini program POILoader, ktery tuto strukturu prechrosta a soupne do GPS.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#393 jgguty

jgguty

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 19:53

Ahoj po 188 někdy po 181 keších se mi stahování keší sekne co stím??Poradíte?
  • 0

#394 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 20:03

Další co neumí číst :)

http://cacheprinter.....sk/?action=faq
  • 0

#395 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 21:52

Kolik by měl skrýšotlač protlačit keší? Mě se obvykle daří tak 250 - 300. nad těch 250 se to většinou kouše:-(( To je normální?
  • 0

#396 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 21:55

Není problém i tisíc. Jde jen o množství potřebné paměti.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#397 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 21:59

Aha. A jak si velikost paměti můžu zjistit?
  • 0

#398 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 22:30

Návod je například na stránce skrýšotlače a pravděpodobně i několikrát v tomhle vláknu. Ale používat skrýšotlač na takovéhle množství keší mi nepřijde zrovna ideální.
  • 0

#399 zulu23

zulu23

zulu23

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2010 - 9:03

Ahoj. Už Vám to někomu funguje jako dřív? Mám aktuální verzi 0.4.2b a furt se tomu moc nechce fungovat. Občas to natáhne seznam do 5km, občas jen do 1,3km, ...většinou ale nic :( edit: tak jo... návod pro všechny, kteří mají obdobný problém... stačí napsat na GC.cz příspěvek o nefunkčnosti a pak to půjde. Včera nic, dnes ráno nic, ...a najednou v poho:D
  • 0

#400 vousac

vousac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 134 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2010 - 10:09

Tak skrysotlac se ztratil na http://cacheprinter.....sk/?action=faq je prazdna stranka:o co dal?
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama