Přejít na obsah

Fotka

Skrýšotlač

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
742 odpovědí na toto téma

#161 Novaci_KH

Novaci_KH

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2008 - 14:50

Zdravim, muze mi nekdo rict, jestli se da nacist vice nez cca 140 kesi ? Mne se to vzdycky sekne. Diky Uz vim
  • 0

#162 Hanysek & Hanika

Hanysek & Hanika

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2008 - 16:41

Novaci_KH napsal/a:
Zdravim, muze mi nekdo rict, jestli se da nacist vice nez cca 140 kesi ? Mne se to vzdycky sekne. Diky

Uz vim

Jde to musis to spustit takhle: C:\WINDOWS\system32\java.exe -jar -Xmx1024m cacheprinter.jar
  • 0

#163 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2008 - 16:43

Nacist se da klidne az 2000 kesi najednou, zkousel jsem i 9000 ale me se to seklo uz kolem 4000..., zaklad je aby skrysotlac mel dost pameti. Ja mam vytvoreny bat soubor s timto obsahem "java -Xms32m -Xmx1024m -jar cacheprinter.jar" a jede mi to bez problemu. Horsi je to uz s vyuzitelnosti ziskanych dat kdy vytvorene PQ obcas po sobe neprecte kvuli nekorektnim znakum v listigu ani skrysotlac natoz neco jineho..
  • 0

#164 lukabike.com

lukabike.com

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 207 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2008 - 19:22

No na windowsech se mi to zaseklo vzdycky tak kolem 30 kese. Nastesti vetsinu casu funguju v linuxu a tam nemam problem. Zkousel zatim cca 200 polozek a slapalo to bez problemu.
  • 0

Garmin 60csx, MacBook Air M1 + Geoget 2.8.X

#165 JotT

JotT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2008 - 19:00

xeri napsal/a:
Je to fakt, tuhle vlastnost jsem reportoval tvurcum Skrysotlace, ale bez odezvy. Nevycitam jim to, protoze problem je pravdepodobne u GSAK pri nacitani dat. Prozatim jsem si udelal programek, ktery nekorektni znaky v souboru najde a vymaze je, pak uz loading probehne bez problemu.

A neslo by ten svuj parser (ci korektor) dat k dispozici?
  • 0
-=JotT=-

#166 rowing

rowing

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2008 - 15:28

Tak pokud nevite proč se vám poslední dobou nedaří natáhnout stažená a uložená data .gpx (PQ) do GSAKu tak je to kvůli keši GC1E3MB -Jablonecky zamecek Z 18.7.2008 - asi je tam nejaká chyba v listingu možná to je na druhém řádku listingu NA KONCI - napíšu ownerovi - třeba to pomůže. ROWING
  • 0

#167 mexikan-15143

mexikan-15143

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2008 - 18:20

Omlouvám se za začátečnický dotaz ale mám dnes poprvé GPS, nainstaloval jsem skrýšotlač najde vše v poho ale když dám export do gpx třeba jen jedné cache, tak zatuhne a nic.Zřejmě nějaká lamácká chyba,ale kde?děkuji za radu
  • 0

#168 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2008 - 9:26

Ahoj zkoušel jsem dnes poprvé Skrýšotlač. Novou verzi spouštěnou přes web. Vše bylo OK , přihlásilo mne to , požadované keše nalezlo a tak jsem vybral co jsem chtěl a dal NAČÍST. Po chvilce se keše objevily v hlavním okně ale bohužel označené růžově. Když najedu na keš a dám detail, oznámí mí " keš ještě nebyla načtena, počkejte až se načte" a šlus. Nevíte co dělám blbě? Dík
  • 0
Cože? Někde je nějaká nová FTF? Hrrr, na ni!

#169 tomasCR

tomasCR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2008 - 9:33

Bisaci napsal/a:
Po chvilce se keše objevily v hlavním okně ale bohužel označené růžově. Když najedu na keš a dám detail, oznámí mí " keš ještě nebyla načtena, počkejte až se načte" a šlus. Nevíte co dělám blbě? Dík

Ted si tak matně vzpomínám jestli růžové keše nejsou premium member?
  • 0

#170 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2008 - 10:10

Nejsou, speciálně jsem zvolil keše velice jednoduché které ani neměly listing v html kódu aby s tím skrýšotlač neměl problémy
  • 0

#171 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2008 - 10:24

Už to žije, nevím proč nic jsem nedělal jen to zkusil asi po 7. Vygenerovaný soubor gpx mi sice mapsaource i poiloader označí jako neplatný, ale o tom jsem tady už někde četl, poradím si. Fakt záhada proč to nešlo
  • 0

#172 Novaci_KH

Novaci_KH

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2008 - 16:40

Ahoj, nebylo by mozne do filtru zaradit i wherigo kese ?
  • 0

#173 silfax

silfax

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2008 - 16:38

Mám problém s skrýšotlačem, kešky načtu, přefiltruju, vyberu ty jenž chci dát do Colorada, ale pokud dám nahrát do navigace více keší, ale i jednotlivě, tak se soubor (keš) nahraje, gpx formát i název jako při přímém nahrávání z gc.com , ale v menu v Coloradu se tyto keše nezobrazí v položce Schránky s poklady (keše) jak by měly, ale pouze se přidají dle GC kódu do waypointu, bez hintu, bez čehokoli ... v čem dělám chybu já, či kde je zakopaný pes ... díky moc
  • 0

#174 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2008 - 19:00

Nemaje PM status, zabývám se už nějakou dobu tím, proč některé výstupy GPX ze Skrýšotlače nejdou načíst do BeelineGPS. Vždy končí hlášením "parse error". Nejsem odborník na XML, takže jsem pátral, hledal a porovnával "dobré" a "špatné" soubory GPX, jak je produkuje Skrýšotlač. Základní problém je podle mě v tom, že Skrýšotlač to sice s mnoha volitelnými parametry vzorně poskládá, ale jinak do toho, co stáhne ze stránek, nevstupuje. 99% souborů GPX, které nejdou natáhnout do Beeline, spadne proto, že v souboru jsou nepovolené řídící kódy (tj. znaky s ASCII kódem 0 až 31 desítkově, resp. 0 až 20 šestnáctkově). Tyto znaky samozřejmě neprodukuje Skrýšotlač, ale většinou (alespoň u mě tomu tak bylo) jsou obsaženy v tom tzv. krátkém popisu kešky. A tam se zase většinou objeví tehdy, když GC.COM změní formát stránek. Jak tady už někteří kolegové poukázali, dělají to jen některé kešky a tyto "paznaky" stačí zobrazit v nějakém rozumném editoru, který umí číslovat řádky a vymazat. (Beeline ukáže po nenatažení GPX číslo vadného řádku v souboru). Tak jsem to až dosud dělal, ale je to pracné, protože:
1) někdy na to zapomenu, v terénu je pak pozdě bycha honit, když mám více GPX výstupů ze Skrýšotlače
2) tyto chybné znaky se zobrazují na dalších a dalších keškách a ne vždy je na vině owner, protože neumí dobře HTML. Dal jsem si s tím tu práci, že jsem napsal asi 16 majitelům kešek, aby to u sebe opravili a polovina z nich o té chybě ani nevěděla, u druhé poloviny se znaky objevily částečně po úpravě na webu GC.
Přes poslední víkend jsem si dal tu práci, že jsem porovnal chybové znaky v několika GPX, které dělaly problémy a zjistil jsem následující - "dobré" soubory obsahují z řídících znaků pouze #09 (tabulátor), #0A (nový řádek) a #0D (návrat vozíku), všechny ostatní se mohou vymazat a to jsou právě ty, co způsobují problémy XML formátu.
www.ilcik.cz/images/tisnov3.jpg
www.ilcik.cz/images/tisnov.jpg
http://www.ilcik.cz/images/tisnov2.jpg
Řešením je tedy vyfiltrovat všechny řídící znaky mimo těchto tří a bude pokoj. Syn mi naprogramoval jednoduchý program, který to realizuje a od té doby nemám problém. Nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby to dělal přímo Skrýšotlač, ale to už je na jeho autorovi.
Ale jak říkám, nejsem programátor a už vůbec ne znalec XML, takže možná nemám pravdu a naopak dělám něco špatně, nicméně BeelineGPC s GSAK tato upravená data vezmou....

EDIT: tak už to dorazlo i k nám - ta ukázka obrázků špatného kódu je z kešky Slučí studánky, která patří mé geoženě a objevily se na webu samy od sebe, po změně na GC. Protože řídící znaky v listingu nevidíte, jediným řešením bylo vymazat celé Short description kešky, protože Skrýšotlač stáhne i onen řídící kód 03 a Beeline si s ním následně neví rady. Pokud mohu posoudit, tak PQ u PM tyto problémy nemá a načíst jde všechno, i z těch "problémových" kešek, takže na GC mají nějakou formu XML validátoru.
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#175 swenney

swenney

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 409 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2008 - 20:13

No me se ted treba deje to, ze kese nacte uplne vpohode...ale kdyz dam export do XML (kvuli GG) tak to vygeneruje soubor o velikosti 0. a konec.
  • 0

#176 moravan

moravan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2008 - 12:59

To Wendabr: Krásně jsi to tady problém teoreticky prozkoumal a popsal. Díky. Taky se s tím občas potýkým při importu XML souborů do GSAKu. Psal jsem o tomto problému už autorům (a také o možnosti filtrovat Wherigo, jak píšou v příspěvku Novaci_KH). Zatím žádná nová verze, snad se dočkáme. Na druhou stranu musím uvést, že většina mých připomínek k vylepšení Skrýšotlače byla realizována. Já to vždy řeším tak, že při chybě otevřu XML soubor v editoru, skočím na řádek, který GSAK (GPSBabel) vypíše a paznaky vymažu. Pokud těch poškozených není moc, tak se to dá.... Chtělo by to napsat makro na filtraci těch znaků 0 až 31 s vynecháním těch #09, #0A a #0D. Možná něco zkusím... Kromě toho mám ještě problémy s diakritikou, např Waypoint Name keše Bartošovický zámek se v GSAKu zobrazí jako Bartošovick&# 253; z&# 225;mek. To odstraním makrem před importem do GSAKu.
  • 0

#177 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2008 - 22:36

S potěšením mohu oznámit, že autor Skrýšotlače vydal novou verzi, která odstraňuje problémy s přítomností řídících kódů v listingu keší. (píši o tom výše nebo na http://www.iron-curt...hing/index.html ). Nemělo by se tak už stávat, že GPX soubor, vytvořený ve Skrýšotlači nejde nahrát do GSAKu nebo BeeLinuGPS na PDA, což mě (a nejenom mě) neskutečně štvalo, protože úprava se musela provádět ručním výmazem nebo spuštěním dodatečného filtračního programu.
Konec dobrý, všechno dobré - poslední verzi jsem ověřil na výše zmíněných programech a chodí -alespoň prozatím - bez závad. Vytvořené soubory jsou díky filtraci i o něco menší. Teď už zbývá jen opravit tu výše zmíněnou diakritiku a všechno bude v "olrajtu". Díky.
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#178 Novaci_KH

Novaci_KH

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 23:33

Steje problemy mi zpusobuji i PM kese. Skrysotlac k nim nenacte data a kdovi co tam k nim napise. Pokud je pred exportem vymazu, vetsinou neni problem
  • 0

#179 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2008 - 11:21

Ale Skrýšotlač snad není primárně určen pro PM kešky ? Když se přihlásím jako BM, tak PM keše přece vůbec nevidím...
  • 0

#180 CykloDav

CykloDav

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 367 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2008 - 11:51

wendabr napsal/a:
Ale Skrýšotlač snad není primárně určen pro PM kešky ? Když se přihlásím jako BM, tak PM keše přece vůbec nevidím...

Byl jsem měsíc PM a čirou náhodou jsem jednu tuhle kešku udělal, včil se nemohu podívat ani na další logy.
  • 0
Kolo jede

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama