Odfiltrujte GeoGet
Publikováno 04 říjen 2007 - 6:47
Publikováno 04 říjen 2007 - 7:46
Publikováno 04 říjen 2007 - 7:48
Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka
Publikováno 04 říjen 2007 - 8:12
Publikováno 04 říjen 2007 - 8:25
Publikováno 04 říjen 2007 - 8:28
Tak to máš štěstí. Můžeš vyzkoušet opencaching.cz. Je pravda, že tam moc kešek nenajdeš, ale jsou free! :-)Roman_Jaromer napsal/a:
Nemám totiž rád jakékoliv monopoly a tady to monopolem amerického GSAKu slušně zavání!!!
BTW: fakt nechápu, v čem jsou BM tak omezovaní. Když někam jedu, opravdu nemám potřebu stahovat 500 keší v okolí. Raději si na mapě najdu ty potenciálně zajímavé, prohlídnu si listingy, a jdu na ně. A to se dá dělat i bez PM.
Jinak, PM jsem, protože jsem lenoch. Prostě mi přijde pohodlnější zaplatit pár korun za pravidelný přísun dat, která si pak můžu dát do své mapy, můžu si je snadno zkonvertovat do mobilu, atd.
Publikováno 04 říjen 2007 - 8:30
V tom nikdo nikomu nebrání. Akorát bude trochu problém přesvědčit ty tisíce zakladatelů keší, ať dají jejich souřadnice a listingy na opencaching.cz. Ale když se ti to povede, je to košer. Proti individuálnímu uploadu údajů o svých keších na konkurenční server nemůže nikdo nic mít.Basin napsal/a:
Sorry, ale co má gc.cz z toho že jde na ruku groundspeaku? Nepřesnou mapu, která je sice pěkná co do funkčnosti, ale nakonec stejně musím pro souřadnice na gc.com. GC.CZ má nějakou smlouvu s Grounspeakem ? Vždyť kdyby se dohodli kačeři z ČR a poskytli někomu data svých keší tak vznikne na 99% přesná mapa celé republiky. Co byste pak dělali?
Publikováno 04 říjen 2007 - 8:34
Publikováno 04 říjen 2007 - 8:35
Publikováno 04 říjen 2007 - 8:41
Pokud budou dávat kačeři data jen o svých keškách, tak ta mapa bude přesná ne na 99%, ale řádově méně (rozsah bude asi jako má teď opencaching.cz). Pokud se zde objeví data keší, která nám neposkytli jejich vlastnící, tak se na gc.cz sesypou stejné útoky jako na poi.cz. A myslíš, že máme chuť s někým válčit? Proto ta snaha získávat data od groundspeaku i s jejich podmínkami.Basin napsal/a:
Sorry, ale co má gc.cz z toho že jde na ruku groundspeaku? Nepřesnou mapu, která je sice pěkná co do funkčnosti, ale nakonec stejně musím pro souřadnice na gc.com. GC.CZ má nějakou smlouvu s Grounspeakem ? Vždyť kdyby se dohodli kačeři z ČR a poskytli někomu data svých keší tak vznikne na 99% přesná mapa celé republiky. Co byste pak dělali?
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 04 říjen 2007 - 8:54
Publikováno 04 říjen 2007 - 9:06
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 10 říjen 2007 - 11:40
Publikováno 10 říjen 2007 - 11:54
Publikováno 10 říjen 2007 - 11:57
Publikováno 10 říjen 2007 - 15:03
Myslím, že jsi zcela nepochopil, co jsem chtěl svým příspěvkem napsat.. Rozhodně nechci GG odsud vyštípat, jen spíš "dostat do rozumných mantinelů". Toto je server o geocachingu a ne o software. Nevšiml jsem si, že by na gc.com v diskusním fóru bylo 20% a víc příspěvků na téma GSAK a jiný software pro GC a přece jen se tam o tom píše. Jen odkazují na domácí stránky těchto programů (projektů) a na těchto domácích stránkách probíhá diskuse přímo a jen věnovaná programu (projektu) a zbytečně "nespamuje" celé fórum. Myslím, že valná většina lidí tady používá GSAK a nemám dojem, že by se tady o něm psalo v 20% debaty...HaLuMa napsal/a:
Nerozumim ti. Na jednu stranu rikas, ze GG nechces odsud vystipat, ale tesne pred tim rikas, ze GG nema pouzivat zdejsi diskuzni fora.
Publikováno 10 říjen 2007 - 15:12
Publikováno 10 říjen 2007 - 15:15
A to je právě to, proč si myslím, že by měl být uveden do odpovídajících "kapacit". I výše uvedené programy mají své problémy a řeší je, ale na správném místě..XiXi_team napsal/a:
Roman_Jaromer> podle autora GSAK vypadá spíše na australský projekt.
Je pravda, GSAK tu nemá moc vláken a GC.cz podporovaný HG taky ne. O Skrýšotlači nemluvě ... GG tu ale řeší své interní chyby, potřeby a nikoliv spojitost s českým geocachingem. Proto těch vláken ...
Publikováno 10 říjen 2007 - 15:27
Proč si to myslíš?sobikovi napsal/a:
Myslím, že valná většina lidí tady používá GSAK ...
Já jsem naopak rád, že když tady není pořádná mapa keší jako tu kdysi byla, vzniká program, který dobrou mapu má. Navíc přes fórum je možné "podílet se" tak trochu na úpravách a případných vylepšeních programu.
Nevím jak hodně tě zatěžuje fóra o geogetu neodebírat nebo je nečíst. Já zas nepoužívám GSAK ale vůbec mi nevadí když se tu rozebírají různé jeho pluginy a možnosti. Buď tolerantní - to ke geocachingu taky patří.
Publikováno 10 říjen 2007 - 15:43
To o tom valném používání je jen úvaha, ale dřív než tady byl viditelný více projekt GG, tak v podstatě každý tady psal o tom, že používá GSAK, ale to není podstatné. Opět opakuji, GG ano, ale debatu o jeho fíčurách, chybách, opravách a požadavcích realizujte na samostatném fóru. Není to o tom, zda mne něco zatěžuje či ne, ale je tady znovu situace podobná gratulacím. Po jejich odfiltrování se myslím dle jejich reakcí hodně ulevilo.Pitrus napsal/a:
Proč si to myslíš?
Já jsem naopak rád, že když tady není pořádná mapa keší jako tu kdysi byla, vzniká program, který dobrou mapu má. Navíc přes fórum je možné "podílet se" tak trochu na úpravách a případných vylepšeních programu.
Nevím jak hodně tě zatěžuje fóra o geogetu neodebírat nebo je nečíst. Já zas nepoužívám GSAK ale vůbec mi nevadí když se tu rozebírají různé jeho pluginy a možnosti. Buď tolerantní - to ke geocachingu taky patří.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů