Řekl bych, že je to docela složité a nemyslím si, že by tě to tam naučili - ostatně to není ani náplní kurzu. Tam se budeme učit používat moderní techniku a ne logaritmické pravítko :)Bo.T.L. napsal/a:
Dain & Olik napsal/a:
tobe bude pro vystrahu roztrhan list papiru (vzdalenost, azimut - pythagorova veta?)
No to už zmiňoval MarekL taky a docela to i chápu. Jenom mě zajímá ten převod souřadnic ve tvaru stupně minuty na metry. Někde jsem slyšel/četl že pro zeměpisnou šířku je jiný převod než pro délku.
Galileo financuje kurzy geocachingu
Publikováno 17 říjen 2007 - 20:24
Publikováno 17 říjen 2007 - 20:29
Publikováno 17 říjen 2007 - 20:39
Sutech napsal/a:
No, vážení přátelé, právě odesílám závaznou přihlášku na tu středu, doufám, že mě v tom nenecháte
Jo a GPSky nechte doma, musíme dělat, že jsme to nikdy neviděli ani z dálky
OK. Nechám to na zítra. Ráno sesmolím odpověď.
Publikováno 17 říjen 2007 - 20:43
Sutech napsal/a:
No, vážení přátelé, právě odesílám závaznou přihlášku na tu středu, doufám, že mě v tom nenecháte
Jo a GPSky nechte doma, musíme dělat, že jsme to nikdy neviděli ani z dálky
Byl jsem při odesílání rychlejší.
Publikováno 17 říjen 2007 - 20:43
LiborH napsal/a:
Řekl bych, že je to docela složité a nemyslím si, že by tě to tam naučili - ostatně to není ani náplní kurzu. Tam se budeme učit používat moderní techniku a ne logaritmické pravítko :)Bo.T.L. napsal/a:
Dain & Olik napsal/a:
tobe bude pro vystrahu roztrhan list papiru (vzdalenost, azimut - pythagorova veta?)
No to už zmiňoval MarekL taky a docela to i chápu. Jenom mě zajímá ten převod souřadnic ve tvaru stupně minuty na metry. Někde jsem slyšel/četl že pro zeměpisnou šířku je jiný převod než pro délku.
No a co to téma Teorie o Zemi a družicích?
Publikováno 17 říjen 2007 - 20:53
Jo, ale je to někdo jinej...LiborH napsal/a:
Jiří Šilhán - znáte je někdo?
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 17 říjen 2007 - 20:55
na tom opravdu nic slozityho neni - matematika pro 7. tridu.LiborH napsal/a:
Řekl bych, že je to docela složité a nemyslím si, že by tě to tam naučili .....Bo.T.L. napsal/a:
Dain & Olik napsal/a:
jinak posun N-S o 0,1 je cca 186m a E-W o 0,1 je cca 120m.
Publikováno 17 říjen 2007 - 20:56
Publikováno 17 říjen 2007 - 20:58
Tak až to absolvujete, můžete ji založit na gc.comAutacek napsal/a:
...tedy i keška může být pouze školská, ale kdo ví :-)
Publikováno 17 říjen 2007 - 21:00
Publikováno 17 říjen 2007 - 21:02
Bo.T.L. napsal/a:
No a co to téma Teorie o Zemi a družicích?
Ale tam tě asi nebudou učit počítat dráhu na povrchu koule podle souřadnic. Tam ti maximálně řeknou, že je země kulatá a kolem lítá pár družic
Ale pro inspiraci se koukni sem, i když nevím, jestli je to přesně ono:
http://www.nebmech.a.../pojmy.htm#sfer
http://gis.zcu.cz/st...ml/ch08s05.html
http://old.mendelu.c...at-webse20.html
Publikováno 17 říjen 2007 - 21:03
Dain & Olik napsal/a:
na tom opravdu nic slozityho neni - matematika pro 7. tridu.
No tak na tohle info jsem právě čekal. Teď už my stačí jenom tužka, papír ... a busola (a samozřejmě ten snímek letecké mapy).
Díky
Publikováno 17 říjen 2007 - 21:08
To je odvážné tvrzení, ale ta vzdálenost E-W se bude výrazně lišit třeba v Norsku, v Praze nebo v Keni podle rovnoběžky. A řekl bych, že znatelný rozdíl může být i v Krkonoších a na Šumavě.Dain & Olik napsal/a:
Publikováno 17 říjen 2007 - 21:11
LiborH napsal/a:
To je odvážné tvrzení, ale ta vzdálenost E-W se bude výrazně lišit třeba v Norsku, v Praze nebo v Keni podle rovnoběžky. A řekl bych, že znatelný rozdíl může být i v Krkonoších a na Šumavě.Dain & Olik napsal/a:
To zní rozumě. Očekával jsem původně nějaký složitý vzorec pracující s tvarem zeměkoule.
Publikováno 17 říjen 2007 - 21:58
samozrejme, ze tohle je pro cr. svetove se bude lisit i n-s. proste je to sisaty ale k tomu, aby se prosla třeba multina od kostela k mostu a pod to musí stacit. a ted se budu modlit, aby podle mych rad botl nebloudil a neprisel si to se mnou vyriditLiborH napsal/a:
Publikováno 17 říjen 2007 - 22:09
Sylvia999 napsal/a:
Také středa 24.10. Přiznejte se kdo tam budete. Jo a GPS nechám doma. Howgh
Tak jestli jsem to dohledal správně, tak se tam sejdeme v tomhle složení:
Bo.T.L.
LiborH
Sylvia999
paja0512
Sutech
možná Autacek
Publikováno 18 říjen 2007 - 0:13
Nevíte si s něčím v GC rady? Zkuste jít nejprve na Českou encyklopedii GC
Publikováno 18 říjen 2007 - 6:40
jako prednasejici?RaRoch napsal/a:
Příjdu se tam na vás fšechny asi podívat .
Publikováno 18 říjen 2007 - 7:27
LiborH napsal/a:
Sylvia999 napsal/a:
Také středa 24.10. Přiznejte se kdo tam budete. Jo a GPS nechám doma. Howgh
Tak jestli jsem to dohledal správně, tak se tam sejdeme v tomhle složení:
Bo.T.L.
LiborH
Sylvia999
paja0512
Sutech
Minarjo
možná Autacek
Tak jsem dnes ráno potvrdil termín. Ještě musím mymyslet co řeknu v práci, abych mohl odejít dříve (asi se vymluvím na EU). Mám to z Vysočanské trochu dál. Koukal jsem se v okolí PřF UK na nějaké pixly a přímo v místě není žádná, nejblíže jsou nějaké multiny.
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů