PDA - nouzové dobíjení v terénu
Publikováno 29 leden 2010 - 8:47
Publikováno 29 leden 2010 - 8:51
Publikováno 31 leden 2010 - 18:36
Publikováno 31 leden 2010 - 19:01
Publikováno 31 leden 2010 - 20:05
Publikováno 31 leden 2010 - 21:21
Publikováno 31 leden 2010 - 22:42
Oregon 550, GeoGet, HTC Desire + c:geo
Publikováno 31 leden 2010 - 23:05
Publikováno 31 leden 2010 - 23:09
Publikováno 31 leden 2010 - 23:19
Publikováno 31 leden 2010 - 23:26
Publikováno 31 leden 2010 - 23:33
Publikováno 01 únor 2010 - 5:30
zuzkys napsal/a:
Mám právě spoustu kabelů - ještě to testnu třeba s kabelem od garmina, nebo canonu - to, co jsem já zkoušela byl stopro kabel od čtečky karet - tak možná je už "jetej" - používám ho na všechno.
Některé přístroje vyžadují poměrně tvrdě napětí dle normy pro USB rozhraní (cca +5V +/- 0.1V), takže stačí malá změna odporu, daná délkou kablíku a přístroj se přestane nabíjet, přestože tužkovky budou dobré.
Pokud chceš použít delší kablík, vybírej si takový, který má větší průměr, tím pádem silnější vodiče a menší odpor vedení. Na čtečky karet se obvykle dávají ty slabé, není potřeba téměř žádný proud, ale přenosné přístroje si při vybité vnitřní baterce řeknou i o 0.5A, což je dost a na výběru kablíku už opravdu záleží.
Publikováno 01 únor 2010 - 9:14
bogi napsal/a:
> odporucam pouzivat nahradnu LiIon/LiPol bateriu.
Při výměně baterie integrovaný GPS modul provede studený start a budeš čekat 10 minut na fix, v PDA se ti vyresetuje RTC, a přeruší se tracklog. Navíc je náhradní baterie poměrně drahé řešení (~600czk).
> Oregon ma prijemnu hmotnost len bez zadnej steny a baterii.
Naprostý souhlas, Oregon je děsná cihla.
> Mio aj Oregon po vylete ukazovali polovicne vybitie.
Dobře, v Mio byla úplně nová a čerstvě nabitá nadstandardní 3Ah baterka (btw jak se tam vejde? Je to s "hrbem"?). Proč jsi nedal slušné a plně nabité články i do toho Oregona? Mám taky Oregona i PDA, a co se týče výdrže, mám ověřené že Oregon (~12h) překoná PDA (2-3h) faktorem 4+
Publikováno 01 únor 2010 - 12:41
zde napsal/a:
Při výměně baterie integrovaný GPS modul provede studený start a budeš čekat 10 minut na fix, v PDA se ti vyresetuje RTC, a přeruší se tracklog. Navíc je náhradní baterie poměrně drahé řešení (~600czk).
Souhlasím, nějaký čas jsme to tak dělal, ale je to pruda. PDA se musí vždycky vypnout a pak znova spouštět aplikace, což nějaký čas zabere. Navíc totéž ještě jednou při nabíjení, pokud člověk nemá externí nabíječku.
Publikováno 01 únor 2010 - 13:49
http://www.apc.com/r...OCountryCode=cz
pouzivam jej dost dlouho a je super - vydr ma tak na 2xnabiti PDA. Nabiji se pres usb kabel.
Publikováno 01 únor 2010 - 18:32
wendabr napsal/a:
zuzkys napsal/a:
Mám právě spoustu kabelů - ještě to testnu třeba s kabelem od garmina, nebo canonu - to, co jsem já zkoušela byl stopro kabel od čtečky karet - tak možná je už "jetej" - používám ho na všechno.
Některé přístroje vyžadují poměrně tvrdě napětí dle normy pro USB rozhraní (cca +5V +/- 0.1V), takže stačí malá změna odporu, daná délkou kablíku a přístroj se přestane nabíjet, přestože tužkovky budou dobré.
Pokud chceš použít delší kablík, vybírej si takový, který má větší průměr, tím pádem silnější vodiče a menší odpor vedení. Na čtečky karet se obvykle dávají ty slabé, není potřeba téměř žádný proud, ale přenosné přístroje si při vybité vnitřní baterce řeknou i o 0.5A, což je dost a na výběru kablíku už opravdu záleží.
Perfektní, to jsem chtěla přesně slyšet - testnu to tedy s tlustým kabelem (třeba od garmina je tlustý) - máš úplnou pravdu, ten kabel od čtečky je velice tenký (asi kvůli tomu, že je malý a skladný ho právě používám). Díky za vysvětlení !
Publikováno 01 únor 2010 - 23:06
zde napsal/a:
Při výměně baterie integrovaný GPS modul provede studený start a budeš čekat 10 minut na fix, v PDA se ti vyresetuje RTC, a přeruší se tracklog.
Cerstve ephemeris data, stiahnute pred vyletom, by preco moje PDA nemohlo pouzit? Ved sluzia prave na odstranenie studeneho startu a jeho nahradenie teplym.
Co sa tracklogu tyka ... bateriu ak uz musim pocas dna vymenit, urobim to pocas pauzy, kedy polohu nemenim ... Tracklog by to preco malo prerusit? Pouzivam OziExplorer a ten mi vytvara denny tracklog, v zapise do neho pokracuje aj po restarte PDA.
zde napsal/a:
Dobře, v Mio byla úplně nová a čerstvě nabitá nadstandardní 3Ah baterka (btw jak se tam vejde? Je to s "hrbem"?). Proč jsi nedal slušné a plně nabité články i do toho Oregona? Mám taky Oregona i PDA, a co se týče výdrže, mám ověřené že Oregon (~12h) překoná PDA (2-3h) faktorem 4+
Ano, je to s hrbom, ale stale je to PDA mensie a lahsie nez Oregon.
Stare Mio A701 uz pouzivam len na vylety, takze mi ten hrb nevadi.
Pises Oregon ~12h a ja som pisal ze moj vylet trval 6 1/2 h a po vylete bola bateria z polovice vybita. Co Ti nesedi?
Ohladom polovicneho vybitia tej 3000mAh baterie v Mio A701 - je to tak. Vyssie som pisal, ze to bolo za cenu nastavenia "Low Performance" (200 MHz) , ktore pre OziExplorer staci. Pisal som aj to, ze novsie vykonnejsie PDA maju vyssiu spotrebu. Vlastnim aj iPAQ 614c a ten s 3000 mAh bateriou vydrzi menej, okolo 8 hodin.
Tato debata je o vyhodach a nevyhodach dostupnych rieseni. Pokial PDA s 3000 mAh bateriou vydrzi celodenny vylet, podla mna je sikovnejsie mat v nom takuto bateriu, nez pocas vyletu kablikom dobijat standardnu.
Publikováno 02 únor 2010 - 8:33
Publikováno 02 únor 2010 - 16:14
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů