Statická navigace
Publikováno 04 leden 2008 - 12:35
Publikováno 04 leden 2008 - 13:01

Publikováno 04 leden 2008 - 13:57
Napiš sem pak prosím výsledek. Já jsem to testoval s mým iTec modulem a mám pocit, že to je furt stejné

Publikováno 04 leden 2008 - 14:08

Publikováno 04 leden 2008 - 14:14
Citace
Pozice neustále lítá jak splašená a běžně se mi stává, že stojím na místě a vzdálenost od cíle mi neustále ubíhá klidně až 13m daleko...
Pokud pozice lítá jak splašená, pak je to známka toho, že statická navigace je vypnutá a je to pro geocaching přesně to pravý ořechový. To že to utíká 13 metrů jinam je normální klasika špatně zaměřené kešky

Publikováno 04 leden 2008 - 14:23
Publikováno 04 leden 2008 - 14:32
Citace
No tak to se nám taky stává samozřejmě, ale je to spíše výjimka, a dá se říci, že na to má zásadní vliv počasí. Když je krásně vymetená obloha, pak mašinka funguje luxusně. Když je hnusně a lítá to, pak používáme nápovědy. Z toho důvodu nechápu, proč někteří autoři nápovědu nedají žádnou.jimmyjames napsal/a:
Možná jsem se nevyjádřil dost jasně. Nejde o to, že bych stál u kešky a pozici mi to zobrazovalo 13m odemne. Jde o to, že stojím na místě, občas mi to ukáže dokonce 1m od cíle... a pak se to samo od sebe začne vzdalovat. Přestože stojím na místě, tak najednou to začne utíkaz klidně 13m odemne. To je v tom lepším případě. V horším případě se blížím k místu, nemám ještě ani 5m od cíle a najednou to zase začně ubíhat jinam. Takhle tam ale můžu chodit jak idiot do kolečka pořád a prostě neustále to utíká pryč.
Publikováno 04 leden 2008 - 14:34

Publikováno 04 leden 2008 - 14:45
Publikováno 04 leden 2008 - 14:46
Citace
Muhehe :-D Tak to naštve no. Pak je otázka, zda není chyba v GPS přístoji, a zda to se zapnutou statickou navigací je lepší. Nám však při zapnuté SN tekly nervy.jimmyjames napsal/a:
No tak u mě je spíše zázračná vyjímka, když mi to toto neuděláPopravdě, ani si nejsem jistý, jestli už se mi to někdy stalo..
(jinak jsem se na začátku nesmál Tobě ani tvé smůle, ale tomu, jak sis posteskl na konci své věty, což mě trochu rozesmálo ;-))
Publikováno 04 leden 2008 - 14:55
Publikováno 04 leden 2008 - 14:59
Publikováno 04 leden 2008 - 15:00
Publikováno 04 leden 2008 - 15:02
Citace
Když máme 3 až 4 satelity, taky to takhle nechutně lítá a lovit se nedá, ale když jich máme 7 až 12, tak naprostá krása, a to naštěstí máme téměř vždy. Nenechám dopustit na náš Navilock BT-359Fénix napsal/a:
u mě je to tak, že aby mi GPS ukazovala trochu přesně, musím jít svižným krokem až během a to zásadně stále rovně.
A když nedejbože stojím, tak mi poloha skáče v řádech od 10 m až po 50 m libovolými směry. A to i za ideálních podmínek s dostatkem signálu.

Publikováno 04 leden 2008 - 15:04
Citace
To chápu, i když mě to většinou příliš k smíchu nepříjdeeMenthal napsal/a:
(jinak jsem se na začátku nesmál Tobě ani tvé smůle, ale tomu, jak sis posteskl na konci své věty, což mě trochu rozesmálo ;-))

Citace
Tak u mě je to v podstatě to samé.Fénix napsal/a:
u mě je to tak, že aby mi GPS ukazovala trochu přesně, musím jít svižným krokem až během a to zásadně stále rovně.
A když nedejbože stojím, tak mi poloha skáče v řádech od 10 m až po 50 m libovolými směry. A to i za ideálních podmínek s dostatkem signálu.
Publikováno 04 leden 2008 - 17:10
Citace
I-TEC BT-339 (20 kanálů)Dawit napsal/a:
Jimmy james.....Co máš prosim tě za přístroj?
Publikováno 05 leden 2008 - 23:25
Citace
tyhle pristroje mam v rodine 3 a vsechny bez problemu funguji, to co popisujes muze byt docela normalni chovani, ovsem aby jsi se presvedcil o tom zda mas problem nebo ne, tak zkus chytit polohu na opravdu otevrenem prostranstvi a vyzkousej taky jinej soft, muze to byt tim nebo treba nastavenim, ja vetsinou pouzivam ve vsech programech aby nebral v uvahu rychlost mensi nez 0.7km/h .jimmyjames napsal/a:
Citace
I-TEC BT-339 (20 kanálů)Dawit napsal/a:
Jimmy james.....Co máš prosim tě za přístroj?
No a nebo jeste jedna moznost a to ze mas tuto GPS jeste se starym firmwarem, tedy jednim z prvnich kde byl problem ze to neumelo detekovat zastaveni a behalo to vsude mozne(nedoladeny sirf3), ovsem pokud jsi to kupoval od nejakeho solidniho prodejce tak ty to vetsinou sami aktualizovali, ten puvodni fw byl v prodeji tak pred 2 roky, jo a resilo se to tak ze se to zaneslo k prodejci a ten to aktualizoval. Tak muzes zkouset, ale urcite to nebude zapnutou statickou navigaci.
Publikováno 06 leden 2008 - 0:03
Citace
jimmyjames napsal/a:
Doporučuji tento článek [odkaz] a stáhnout si MMSirf.
Napiš sem pak prosím výsledek. Já jsem to testoval s mým iTec modulem a mám pocit, že to je furt stejnéPozice neustále lítá jak splašená a běžně se mi stává, že stojím na místě a vzdálenost od cíle mi neustále ubíhá klidně až 13m daleko...
Dobrá rada, seč trochu bych se obával...
http://pdadb.net/ind...s&id=733&view=1
Sice jsem slyšel, že tento chip je založený ná bázi sirf, jenomže na forech jak tuzemských (ce4you.cz) tak zahraničních (xda-developers.com) se vedou diskuze na tema toho že to Sirf není... a nebo jó... a přiznám se bál bych se jako laik co neví co to vlastně přesně je a dělá toho, že se drahý císař odebere do věčných lovišť, min na výlet do servisu (tzn drama na pokračování).
Osobně jsem se snažil nějaké bližší info, ale co jsem zjistil já (a přiznávám poslední dobou nebylo moc času na intenzivní pátrání, takže spíše letmý pohled), tak zatím nic

Přiznám se nejsem odborník, resp nevyznám se v tom vůbec O:) a omlouvám se za to, že nevím najistotu vůbec nic a můj thread je spíše takové malé OT :oops:
Každopádně když někdo zjistí víc, popřípadě zkusí (ale nenavadím, já byhc do toho asi jako laik nešel...), budu mu zauzlován za info. Sice nevím jestli bych to v praxi zkoušel, ale alespoň to "vědění"

PS: Stejně si musím přidat a Kaisera vynachválit. Jako PPC naprosto super a nedám na něj dopustit, co se gc týče zatím tolik zkušeností nemám, občas mě posílá +/- o 20 metrů jinam, ale směr vetšinou sedí... počet praktických zkušeností spočítám zatím na jedné ruce :oops:, takže jedním dechem dodávám vypovídací hodnota je zatím nulová. Více budu moci říct, až toho společně naběháme za keškami víc :wink:
Publikováno 06 leden 2008 - 1:37
Citace
Tak to bude určitě tím... GPS modul je totiž kupovaný u T-mobile (neřešte proč, nekupoval jsem to já), což rozhodně nepovažuju za solidního prodejce... :@ Nepamatuju si už, před jakou dobou se kupoval, ale tipoval bych to tak na rok zpět, možná i více.cyne napsal/a:
No a nebo jeste jedna moznost a to ze mas tuto GPS jeste se starym firmwarem, tedy jednim z prvnich kde byl problem ze to neumelo detekovat zastaveni a behalo to vsude mozne(nedoladeny sirf3), ovsem pokud jsi to kupoval od nejakeho solidniho prodejce tak ty to vetsinou sami aktualizovali, ten puvodni fw byl v prodeji tak pred 2 roky, jo a resilo se to tak ze se to zaneslo k prodejci a ten to aktualizoval. Tak muzes zkouset, ale urcite to nebude zapnutou statickou navigaci.
Přehrátí nového firmware u TM zcela určitě nehrozí, takže to budu muset nějak zvládnout sám. Nemáš ještě nějaké další info? Nevíš jak zjistit, jakou verzi FW v tom mám?
Jinak mockrát děkuji za velmi užitečnou informaci. Hned jak budu mít čas, tak se vrhnu do hledání dalších informací k tomu FW.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů