Variace na Wherigo pro Handy Geocaching
Publikováno 22 January 2008 - 12:59
Publikováno 22 January 2008 - 13:02
Publikováno 22 January 2008 - 13:07
Garmin GPSMAP 60CSx, THL W100, c:geo, WhereYouGo
Publikováno 22 January 2008 - 13:09
BlueTooth má dnes snad každý telefon. Hodně telefonů už má i paměťové karty. Zato pokrytí signálem GPRS/EDGE není úplně všude. Záleží také na operátorovi. TM má sice velmi dobré pokrytí, ale třeba lidi s O2 nebo Vodafone by mohli mít často problémy.Destil.cz napsal/a:
Navíc každý nemá možnost nahrávat soubory na paměťovou kartu, když např. nemá kabel nebo bluetooth spojení s PC. Řešení s internetem je víc univerzálnější.
Publikováno 22 January 2008 - 13:23
Publikováno 22 January 2008 - 13:23
Publikováno 22 January 2008 - 13:53
Publikováno 22 January 2008 - 14:20
Publikováno 22 January 2008 - 14:51
Sutech napsal/a:
Bezvadný
Ještě něco mě napadlo, i když to v současné rané fázi nemá zatím moc význam - chtělo by to zařídit i nějakou pracovní verzi toho komentáře, (který se pak následně bude vkládat do listingu), jež by byla zřejmě uložena mimo listing, ale přesto nějakým způsobem pomocí HG stáhnutelná - autor si přeci musí před zveřejněním cache ověřit, zda mu to vůbec bude fungovat a nevím, zda dokáže HG stáhnout listing ještě nepublikované cache, aby toto nebylo potřeba?
Jo to je dobry napad, tato nova funkce bude pravdepodobne fungovat jako MultiSolver - bude pristupna i bez stahovani samotne kese. Po vytvoreni scenare na mem serveru se vygeneruje nejaky jedinecny identifikacni kod, ktery: Bud pujde zadat do HG a zacne tim mysterka, nebo bude v tom komentari v listingu a HG si kod stahne sam pri stahnuti kese.
Publikováno 22 January 2008 - 20:41
Publikováno 22 January 2008 - 20:56
Publikováno 22 January 2008 - 20:59
Publikováno 22 January 2008 - 21:11
Publikováno 22 January 2008 - 21:41
Publikováno 22 January 2008 - 22:31
abakus napsal/a:
Takže z toho pohledu je to prašť jak uhoď. Zajímalo by mě, kolik je lidí, co mají mobil bez WM s integrovanou GPSkou nebo externí GPSku jen k mobilu a nemají k tomu PDA. Určitě takoví budou, ale kolik? Má to smysl?
No, ono je to trochu jinak.
1) Kdo má Windows Mobile zařízení, má v něm většinou i Javu - tj. HG není omezen jen na Java mobily.
2) Nemluvme o externí bluetooth GPS. To je sice dnes časté, ale je to nepohodlné. GPS v běžném _telefonu_ (tedy ne WM zařízení) se už teď stává běžnou věcí. Teď je na trhu cca v deseti telefonech v ceně od 6000 Kč (to byla nová cena Siemens SXG 75 - již jen z druhé ruky). Vzhledem k americkému "911" bude GPS standardní výbavou mobilů během tak roku - stejně jako se stal standardní výbavou barevný displej, foťák, MP3 přehrávač a rádio.
Mám outdoorovou GPS (Magellan SporTrak Color) i telefon s GPS (střídám Siemens SXG75, Nokii 6110 Navigator a Samsung SGH-i560). Používám obojí. Každé na něco jiného. Handy Geocaching je _luxusní_ varianta, jak cachovat v případě, že se dostaneš někam, kam jsi to neplánoval (např. na služební cestě).
Publikováno 22 January 2008 - 22:57
Já bych určitě několik keší založil.Destil.cz napsal/a:
Napište sem prosím každý, kdo si myslí, že kdyby vše fungovalo tak, jak je shrnuto v tomto topicu, by takovou cache založil.
Jinak já mám MDA s WM5 a k němu externí GPS modul. Dnes už se však stává běžnou součástí PDA/MDA i integrovaná GPS.
Provoz Javovských aplikací pod WM není úplně jednoduchý a pohodlný, pro jejich spuštění je potřeba Midlet Manager. Navíc HG se nespokojí jentak s nějakým, funguje jen pod Esmertec Jeodek a ještě je k tomu potřeba další program, který zajišťuje komunikaci s GPS modulem. Prostě Java no...:| Nicméně není to neřešitelné. Sám jsem to zatím nezkoušel, ale hned jak bude čas, tak se na to chystám. Lepší by byla přímo PPC aplikace, jenže to by zas fungovalo jen lidem s PPC, což je problém.
Publikováno 22 January 2008 - 23:38
Publikováno 23 January 2008 - 0:13
adp. napsal/a:
za techto okolnosti opoustim diskusi, uz me to neoslovuje, je o ted zjedodusenim multicache.
at se dari, treba nekdy vyuziju a budu se divit svym nazorum predcasem....
Tedy možná jsem nepochopil smysl WIGu, ale nebude HG s tímto novým zlepšením v podstatě naprosto totéž?
Publikováno 23 January 2008 - 0:47
Pokud WIGem myslíš Wherigo od Groundspeaku, tak pokud jsem to správně pochopil, tak ano. Ovšem o to tu celou dobu jde a psalo se to hnedka na začátku. Builder pro Wherigo je údajně šíleně složitý a dost problematický, takže Destil navrhl, že by obdobnou funkci zavedl do HG.Sutech napsal/a:
Tedy možná jsem nepochopil smysl WIGu, ale nebude HG s tímto novým zlepšením v podstatě naprosto totéž?
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů