Vancosi napsal/a:
Myslím že teď jde především o jedno! Bude někdo kdo se s tím bude ochotem zabývat. Destile, co ty na to? Mě osobně se to tuze líbí.
Destil už na tom pracuje
Publikováno 31 January 2008 - 16:22
Vancosi napsal/a:
Myslím že teď jde především o jedno! Bude někdo kdo se s tím bude ochotem zabývat. Destile, co ty na to? Mě osobně se to tuze líbí.
Publikováno 31 January 2008 - 16:23
Publikováno 31 January 2008 - 16:59
Publikováno 01 February 2008 - 15:33
Publikováno 01 February 2008 - 15:54
jimmyjames napsal/a:
Tak tomuhle jsem se musel dost zasmát Java je nejuniverzálnější platforma. Stejný program napsaný a zkompilovaný v Javě spustíš na Windows, Linuxu, MacOS, na drtivé většině dnešních mobilů (už mají Javu v sobě standartně) a dokonce i jako applet ve webovém prohlížeči! Fakt nechápu, co univerzálněšího bys chtěl... Program, který spustíš i na papíře?
Nemluv se mnou jako s volem. Mluvíš s programátoremjimmyjames napsal/a:
Jinak jak je tohoto docíleno?
jimmyjames napsal/a:standartní formát čeho? cartridge? ano, to by určitě chtělo, nicméně s tím se obracej spíše na Groundspeak
jimmyjames napsal/a:Jinak proč vlastně potřebujeme GPSky? Přeci bohatě stačí papírová mapa se souřadným systémem GPS a můžeme klidně hledat podle mapy, no ne?
jimmyjames napsal/a:My se tu bavíme o interaktivní aplikaci a ty nás chceš vracet do pravěku Opět nezbývá než tě odkázat k vyzkoušení Wherigo playeru a nějaké testovací cartridge.
Publikováno 01 February 2008 - 16:34
Publikováno 01 February 2008 - 16:46
Jenže tebou navrhovaný web postrádá prvky interaktivity. Javovská Opera mini, která se běžně používá v mobilech, nepodporuje žádný aktivní obsah zpracovávaný na straně klienta, ani jednoduché animace (dokonce ani gifové), natožpak třeba Flash. Tedy nic z toho bys nemohl použít. Natožpak ještě propojení s GPS. Pak ano, porovnání s papírovým scénářem je na místě. Jenže my se tu bavíme o něčem mnohem interaktivnějším, modernějším a lepším než to, o čem tu uvažuješ.kyknos napsal/a:
Nejuniverzálnější platforma? Huh uh. Mnou navrhovaný web je rozhodně univerzálnější. Java není žádný ideál - pominu-li často příšerný výkon (na mém mobilu například Java technicky vzato běží, ale plně nabitou baterii, která jinak vydží týden provozu, protopí za dvacet minut), tak multiplatformnost Javy není nijak úžasná. A mobilní Java je na tom ještě hůř.
Tak to se omlouvám. Z toho, co si psal, to nebylo poznat.kyknos napsal/a:
Nemluv se mnou jako s volem. Mluvíš s programátorem
Jelikož k HG jsou zveřejněné i zdrojové kódy (pokud jsem něco nepřehlédl), tak s tímto problém určitě nebude.kyknos napsal/a:
Standardní a otevřený formát těch dat, které má používat HG.
Při použití Javy můžeš hledat s libovolným mobilem (na kterém běží Java, tedy většina), PDA nebo dokonce notebookem... v čem máš problém?!kyknos napsal/a:
jimmyjames napsal/a:Jinak proč vlastně potřebujeme GPSky? Přeci bohatě stačí papírová mapa se souřadným systémem GPS a můžeme klidně hledat podle mapy, no ne?
Ano můžeme, já zatím takto našel všechny svoje keše. Ve městě s tím není problém. Na poušti bych to nezkoušel. Podstatné ale je, že hledat můžeme s libovolným GPSr. Ne jen třeba s Garminem.
A jéje... zase nějaký linuxák vykřikující "freedom" a "opensource"... Jelikož je WIG od "zlé komerční firmy", která si dovolila nezveřejnit zdrojové kódy, tak je pod tvoji úroveň to vůbec vyzkoušet? Totiž pokud si WIG player jetšě neviděl, tak nemá vůbec smysl se o tom bavit. Já to vyzkoušel teprve nedávno a sám jsem byl překvapen, co všechno to umožňuje (víc než jsem si myslel po pročtení diskuzí).kyknos napsal/a:
Pravěk jsou uzavřené technologie a formáty
Publikováno 01 February 2008 - 16:47
Publikováno 01 February 2008 - 17:04
kyknos napsal/a:
Ano, a přesně k tomu schizmatu dojde, pokud se budou používat taková nedomrlá řešení Upozornit na to byl celý smysl mého příspěvku. Neboť nelze donutit všechny zájemce o nějakou činnost, aby si koupili jen kvůli ní další mobil
Publikováno 01 February 2008 - 17:14
Publikováno 01 February 2008 - 17:26
Publikováno 01 February 2008 - 17:28
kyknos napsal/a:
Využívat ji nehodlám, ale krom toho ji také mohu kritizovat Případně vyvinout řešení konkurenční. S tím zase nic nenaděláš ty.
Publikováno 01 February 2008 - 17:50
Publikováno 01 February 2008 - 17:51
Publikováno 01 February 2008 - 18:37
Vůbec si nepochopil, co se ti tu snažíme se Sutechem vysvětlit, tedy v tom případě souhlasím, že nemá smysl dál diskutovat... Ono už to, že se tu bavíme o SW podpoře hry na bázi Wherigo, které si však ty nikdy neviděl (resp. si nenapsal opak), je velice zajímavé...kyknos napsal/a:
To jimmyjames: na co konkrétně mám reagovat? Ano, ty tvrdíš, že java je cool a že ji tvá zařízení podporují. Já tvrdím opak. Budeme se mlátit do hlavy, dokud jeden z nás nepřijme názor druhého?
Publikováno 04 February 2008 - 12:33
Publikováno 31 March 2008 - 13:47
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů