kyknos napsal/a:
nechci flejmovat, ale:
a) spisovná britská angličtina (pravda, nikoliv ta mezinárodní a technická) diakritiku občas používá (to jen takové rýpnutí)
esperanto diakritiku používá zcela běžně, a to si navíc myslím dokonce vymyslelo písmena, která v jiném jazyce nejsou
c) důvod nepoužívat diakritiku byl v době před unicode, dnes k tomu technický důvod (zprasenou aplikaci nepovažuji za technický důvod) není
d) tvé argumenty s jazyky nesouvisí s diakritikou - kdyby jsi takto arhgumentoval pro psaní listingů výhradně anglicky, bylo by to logičtější a já bych to i uvítal
Ano, spisovna ma ruzne apostrofy apod, v technickych listech jsme ji snad ani nevidel
s esperantem jsem si nebyl az tak jisty, cili je mozne, ze mi neco uniklo
duvody nepouzivat diakritiku jsou stale - od historickych az po ciste prakticke
argument s jazyky souvisi s diakritikou uzce, protoze znaky latinky umi snad veskere stroje.
Ale takto bychom se mohli dohadovat dlouho, ale urcite se shodneme, ze pristroje, jenz by nemeli problem s zadnymi znaky jsou jen zbozne prani, kdyz jeste dnes existuji postovni servery, ktere znaky nad ASCII 128 zprasi.
Ja treba osobne v PDA nepouzivam ceskou lokalizaci, protoze to bere akorat hromadu pameti a zpomaluje PDA, takze listingy a nazvy bez diakritiky mam radeji
Co se tyce EN/CZ listingu, tak to je vicemene aby i necesky mluvici clovek mel moznost si to precist, prece jen je vic lidi znalych EN nez lidi znalych CZ
Ale soude toho, ze pises prispevky s diakritikou, tak ti asi vic vyhovuji ceske znaky. ja zase pisu bez diakritiky, protoze ji na klavesnici nemam.