Přejít na obsah

Fotka

Hezci geosvet pro vsechny

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
114 odpovědí na toto téma

#81 Mion

Mion

Mion

• Members
  • PipPipPip
  • 945 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:20

kyknos napsal/a:
...Jde o přesvědčení, že bonzovat je špatné....

To je ale v takto holé větě bez dalšího rozvinutí dost chybné přesvědčení. Dám příklad jiného, podobně nesmyslného: "Přesvědčení, že močit je špatné".
Je vidět na první pohled ta nesmyslnost? Když nerozlišuješ, za jakých okolností a kde. Jenže fráze "Bonzovat je špatné" je už v dnešní moderní a inteligentní rozvinuté společnosti tak vžitá a moderní, že už nad ní mnozí ani neuvažují a spíš se za ní naučili schovávat.

Ale to je jen teoretická rovina, samozřejmě nevztažena na konkrétní probíraný příklad zde ;)
  • 0

#82 kyknos

kyknos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 177 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:23

Dain: Promiň, ale myslím, že si tě dám do ignorace. Nemám náladu ani čas reagovat na uražené odpovědi nevyzrálého jedince neschopného připustit, že nemá pravdu. Takže od této chvíle jsi pro mě vzduch. Jen doufám, že mě nezačneš otravovat v reálu, protože jsme zřejmě téměř sousedi. Mion: Myslím, že nemáš pravdu a že srovnávat bonzování a močení je nesmysl. Ale to sem nepatří, takže bych toho nechal.
  • 0

#83 vsa

vsa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:25

To co píše marwillCZ můžu potvrdit. Mazat někomu log určitě nemá cenu, ale každý by měl být soudný a psát v takovém případě do logu něco neutrálního, aby to tak neprovokovalo. Třeba: "V dnes krásný slunný den naše tlupa navštívila tuto zajímavou kešku. Sice trošku potrápila, ale díky za ni." Autor tím sice stejně nebude moc nadšený, ale víc se s tím neudělá, tak to je. U Eithne to napsali hezky. Ale rozhodně bych tím nechtěl nikoho odsuzovat. Prostě je momentálně baví logovat, tak se logují. Žádnou interní policii bych tu rozhodně nechtěl. Jestli někdo závodí, tak je to přeci jeho věc, pokud tím něco neničí. Má to být zábava, což vlákna na tomhle fóru už moc nereprezentují! (jen adp. nám jako stéblo připoměl své čtyřlístky). Co se týče luštění, já osobně na to moc nejsem, základní problém je v tom množství keší. Když je jedna mysterka, tak to je výzva, ale když jich jsou desítky, to se prostě nedá, to by člověk nedělal nic jinýho. Takže pokud se jede hromadně, prostě se drze svezu /hromadně logovat DNF opravdu nebudu :D/ a snažím se nepředstírat že jsem to zmáknul. Teď jen doufám, že to někdo z nás opravdu vyluštil. Na některé mysterky se pak koukám klidně i zpětně, protože mě opravdu zajímají (Hacker, Karel, Computer), ale abych použl ten finálkovej soubor XLS a pak si je jel odlovit, to mě neláka. Prostě je ignoruju a mám o pár bodů míň, lokalitu nevyčištěnou a kupodivu stále žiju. /Jen by při předávání souřadnic bylo dobré předávat i postup luštění, aby to nebylo jen o logu, ale byl pochopen i princip a tím se vlastně naplnilo to autorovo sdělení/. Dandra: někdy můžeš udělat sebelepší listing, ale při logování 50ti kešek se těžko dočkáš víceřádkového textu. Spíše hromady jednořádkovejch díků... A buď rád, že to není na dva řádky, přičemž v druhém je jen info "Logováno pomocí Handy..." :D Něco jiného je, pokud se jde celej den na jednu pixlu krásnou přírodou. To se pak dá psát. Jenže to je éra před rokem 2006 :( Při hromadném lovu se ty zážitky dne (policie, zmrzačenej kamarád, bota na autě, rozklepané nohy po adrenalinovém zážitku,..) rozloží mezi těch 50keší (a jak se která vlastně jmenovala ? A o čem že to bylo ?) Každopádně přitom byla legrace, takže to je vlastně jinej druh zážitku a i tak to stálo za to a člověk se s dobrým pocitem vrací domů. Děkování v logu je pak míněno vážně. ----------------------------------------------- lu©ky: Divadlo - taky jsem se tzv. svezl...
  • 0
VSA

#84 LukaDolar

LukaDolar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:26

Tva prvni veta si rika o to ze neumim vylustit kesky v PCE a nebo i v Brne, Praze, Londyne, Evrope(muzu pokracovat...), tak podvedu? To ze nemam na vic? Tak ziskavas svoje score? A to ze podvodnik podvede sebe po tom mi je putna, ale kdyz uz se nekdo dela s peknou mysterkou (nemusi to byt jen tento typ kese) tak podvodnik podvede i autora. A to mi vadi.
A to ze nekdo prijel ze zapadu na vychod a tam podvadel je spis nahoda stejne tak mohl sever podvadet na jihu.

A kdyz uz jste tu nadnesli priklady, tak jak by se vam libilo kdybych na Czech GeoCheck GeoMarathonu (GC10CWG) znal vsechny finalky mysterek a sel si pro FTFka a hlavne body?
Uz vidim vase ksichty pri predavani prvni "zaslouzene" ceny!

PS: Ano 40 kesi se da, klidne i vic. Ale za jakou cenu ze?

abakus napsal/a:
Tím, že kešky v Pardubicích jsou takové, jaké jsou, si svým způsobem o podvody přímo říkají. Sorry, ale je to tak - když někdo jede do Pardubic ale jsou tam jen tři tradicionálky, tak to prostě svádí. Tím nic neomlouvám, akorát jen říkám, že se nedívím, že to prasklo zrovna v Pardubicích.
Pokud jsem to dobře pochopil, tak Dain se nebavil o konkrétních případech, ale obecně - že se dá i s mysterkama 40 udělat za den, aniž by člověk podváděl. S tím musím souhlasím, zvládnout se to dá. Kdo nezkusil, neuvěří ;)

Jsem teda mírně v šoku, že existuje nějakej excel s výsledkama mysterek a že se dokonce nabízí za úplatek. To slyším za svou geokarieru prvně. Mně nikdo nic takovýho ještě nenabídl. Možná je to daný tím, že tato "vymoženost" do Brna ještě nedorazila (i když mejlem je to stejně daleko kamkoli, že). Anebo si mně to prostě nikdo netroufl nabídnout :)

• 0
Luka$ ------- Delam to pouze pro prachy a ted nove i za kazdou 1000 jedno mrtve kotatko. Hlasim tri mrtve kotatka :)

#85 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:31

kyknos napsal/a:
Dain: Promiň, ale myslím, že si tě dám do ignorace. Nemám náladu ani čas reagovat na uražené odpovědi nevyzrálého jedince neschopného připustit, že nemá pravdu. Takže od této chvíle jsi pro mě vzduch. Jen doufám, že mě nezačneš otravovat v reálu, protože jsme zřejmě téměř sousedi.

no to jsem rad, nic jineho jsem si nepral. dva nevyzrali jedinci holt spolu nevyjdou. to se neda nic delat. jen abych se ted bal, jakehosi otravovani doma. no snad se nic nestane.
  • 0

#86 swenney

swenney

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 409 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:32

jezismarjaaa to se zas neco zvrhlo....
  • 0

#87 LukaDolar

LukaDolar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:33

Dain & Olik napsal/a:

kyknos napsal/a:
Dain: Promiň, ale myslím, že si tě dám do ignorace. Nemám náladu ani čas reagovat na uražené odpovědi nevyzrálého jedince neschopného připustit, že nemá pravdu. Takže od této chvíle jsi pro mě vzduch. Jen doufám, že mě nezačneš otravovat v reálu, protože jsme zřejmě téměř sousedi.

no to jsem rad, nic jineho jsem si nepral. dva nevyzrali jedinci holt spolu nevyjdou. to se neda nic delat. jen abych se ted bal, jakehosi otravovani doma. no snad se nic nestane.

Neznam ani jednoho a nezajima me to nemuzete si to prosim vyrizovat po mailu toto nikoho fakt nezajima.
  • 0
Luka$ ------- Delam to pouze pro prachy a ted nove i za kazdou 1000 jedno mrtve kotatko. Hlasim tri mrtve kotatka :)

#88 kyknos

kyknos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 177 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:36

Mně spíš vadí, že člověk nemá přehled o tom, jak je která keška těžká. Čte si listing a vidí, že vyřešeno má dvěstě lidí a nestálo jim to ani za pořádný komentář. Musí to být jednoduchý... :) A já na to ne a ne přijít. A přitom to možná vyřešilo třeba jen lidí dvacet :)
  • 0

#89 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:45

LukaDolar napsal/a:

A kdyz uz jste tu nadnesli priklady, tak jak by se vam libilo kdybych na Czech GeoCheck GeoMarathonu (GC10CWG) znal vsechny finalky mysterek a sel si pro FTFka a hlavne body?
Uz vidim vase ksichty pri predavani prvni "zaslouzene" ceny!

PS: Ano 40 kesi se da, klidne i vic. Ale za jakou cenu ze?

pockej, to je trochu nesmysl, ne? to bys poskodil ostatni soutezici, ne nas. jestli si tam chce nekdo zlehcovat situaci ted, je to jeho problem, ze si nepohraje na tech nekolika uzasnych mysterkach :D

cena za 40 kesi v brne? ctyri dny lusteni sem tam v praci, v sobotu vstanes v pul jedenacte (bez snidane) udelas par kesi cestou do centra a v centru. zajdes si tam na obed (dobra hodina a ctvrt) a pak v pohode, zadny behy, sbiras az do tmy a nejakou hodku navrch. v devet se odeberes domu do prahy. nedele provoz zadny, takze dle potreby popojedes autem. jiste by to mohlo byt napjatejsi (ale vzbudte D pred desatou :D a zkuste si me nechat bez obeda :D)
  • 0

#90 Dorcadion

Dorcadion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:45

kyknos napsal/a:

Milý Kyknosi, na to že se geocachingem zabýváš dle vlastních slov 14 dní, vyzařuješ přímo hypertrofovaným sebevědomím se schopností vidět témeř do GEO-všecho...

Jinak by mne zajímalo, v jaké části pražské geokomunity se pohybuješ, protože mne od prosince 2003 (kdy se stal geocaching naším "major hobby" ) zatím nikdo žádný kšeftík typu "tabulka cílových souřadnic mysterek a multin" nenabídl. A to si troufám říci, že osobně znám (některé velmi dobře, protože jsou to nejbližší přátelé...) naprostou většinu z top-50 českého geocachingu.

D.

PS: nedokáži si představit, že bych se zapojil do "činnosti" jakékoliv zájmové komunity a po prvních 14 dnech bych rozdával neotřesitelná moudra se Tvým stylem, šarmem a Tvého kalibru... Dost to o Tvém egu vypovídá...

PPS: jsem rád že žiji v 21.století, protože před pár set lety by někteří z Vás pravděpodobně byli platnými členy inkvizičních tribunálů "a la Kladivo na čarodějnice..." Dnes to možná dotáhnete na pouze inspektory čistoty geocachingu 1.stupně...

PPS: možná jste si toho pánové "newbyes" nevšimli, ale většina Těch, kteří stáli u počátků CZ geocachingu, nebo ho svými aktivitami (zakládacími, organizačními... etc.) významně naplňují, se již vůbec do diskusí vedených lidmi Vašeho kalibru nezapojují resp. je ignorují a ani gc.cz již nečtou. Asi je čas udělat totéž...

PPPS: ačkoliv s p. Kyknosem a p. JimmyJamesem v mnoha věcech upřímně nesouhlasím (a především s formou, jakou své názory prezentují...), vážím si toho, že se prezentují pod svými reálnými geo-nicky. Narozdíl od diskutérů typu Pitrus ši Supermudla, kteří jsou tak zbabělí, že plivají své bláboly pod rouškou internetové anonymity...
  • 0

#91 kyknos

kyknos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 177 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 11:57

Milý Dorcadione, geocachingem se sice zabývám možná 14 dní, ale věcmi, o které jsme zde vedl větší spory (jako například ona diakritika) se zabývám mnoho let a to i profesionálně. Zatímco někteří mí protivníci evidentně neví, která bije. 2000 nalezených keší skutečně nedělá z člověka odborníka na IT. Pouze a jen na hledání keší. Pokud je pražská geokomunita odrazem toho, jaké lidi vidím zde na serveru, pak musím říci, že se nepohybuji v žádné a naprosto mi to nechybí :) Pohybuji se mezi přáteli, po lesích a všech čertech lítám s mapou už dvacet let a že teď hledám krabičky registrované na geocaching.com není nijak výrazná změna. Našel jsem toho v životě dost a s GPS je to jen jednodušší. BTW: já bych byl ta čarodějnice a hlásím se k nim i dnes :P
  • 0

#92 Dorcadion

Dorcadion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 12:09

Milý Dorcadione, geocachingem se sice zabývám možná 14 dní, ale věcmi, o které jsme zde vedl větší spory (jako například ona diakritika) se zabývám mnoho let a to i profesionálně. Zatímco někteří mí protivníci evidentně neví, která bije. 2000 nalezených keší skutečně nedělá z člověka odborníka na IT. Pouze a jen na hledání keší.

Pokud je pražská geokomunita odrazem toho, jaké lidi vidím zde na serveru, pak musím říci, že se nepohybuji v žádné a naprosto mi to nechybí :) Pohybuji se mezi přáteli, po lesích a všech čertech lítám s mapou už dvacet let a že teď hledám krabičky registrované na geocaching.com není nijak výrazná změna. Našel jsem toho v životě dost a s GPS je to jen jednodušší.

ad 1) no flame :D, ale mnozí Tví protivníci se v oblasti IT pohybují cca o 10 let déle než Ty a to na poměrně velmi slušné profesionální úrovni :D; nikdo Ti však neupírá IT znalosti, spíše nám chybí alespoň trochu taktu při vehementním prosazování SVÝCH pravd o jejichž platnosti jsi zřejmě 100%-ně přesvědčen

ad 2) jak si se dostal k inkriminovaným datům, pokud se v komunitě nepohybuješ...

ad 3) pohybuji se mezi přáteli, po lesích a všech čertech lítám s mapou už přes 30 let a to, že od prosince 03 hledám krabičky registrované na geocaching.com není nijak výrazná změna

...skutečně osvěžující diskuze
  • 0

#93 kyknos

kyknos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 177 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 12:13

Ano, jsem 100% přesvědčen že nepodpora dikaritiky v roce 2008 je fušeřina a všechny řeči o technické nutnosti jsou jen hloupé výmluvy :) Jak jsem se dostal k inkriminovaným datům? Nedostal, protože jsem je odmítnul. Nabídnuty mi byly přes mail a člověk, který mi je nabízel možná vůbec není z Prahy. Ad 3 jsem nepochopil, zkus to prosím pomaleji :)
  • 0

#94 marwillCZ

marwillCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 12:14

Dorcadion napsal/a:
PS: nedokáži si představit, že bych se zapojil do "činnosti" jakékoliv zájmové komunity a po prvních 14 dnech bych rozdával neotřesitelná moudra se Tvým stylem, šarmem a Tvého kalibru... Dost to o Tvém egu vypovídá...

Dorki, Dáine, vy se znáte s Kyknosem osobně? Proč by tady nemohl mít možnost vyjádřit svůj názor ať je jakýkoliv. A hned na něj útočíte z osobního hlediska a utíkáte od tématu. Jako ti zmiňovaní inspektoři. Je nutné se bít v prsa a chvástat se kdo je víc a kdo tady byl první atp. Ja myslím, že není. A pokud má někdo takovou potřebu, tak si to vyříkejte mezi sebou přes osobní zprávy.
  • 0

#95 abakus

abakus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1159 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 12:22

Geoinzerce napsal/a:
3) Je to az s podivem. Protoze zrovna cacheri z Tveho mesta byli predskokani. O tech jako prvnich bylo znamo ze se jim do ruky dostal seznam se souradnicemi a radneho vyuzili. Shodou nahod na vyluxovani Pardubic.

Sám občas jezdím s těmito "vyvrheli" na lovy mysterek a vím moc dobře, jak vypadá příprava. To několik lidí týden luští mysterky a vzájemně je kontrolují nebo je prostě jen opíšou a raději jdou luštit ještě nevyluštěné.
V Pardubicích jsem s nimi nebyl, ale vím, jakým způsobem získali finálové souřadnice. Mohu ubezpeřčit, že ani jedním způsobem uvedeným v tomto vlákně a už vůbec ne z nějakého xls souboru.

Takže si laskavě milá Geinzerce dávej pozor na to, co píšeš, protože někdy to jsou sprosté nepodložné lži nebo dohady. Předpokládám, že to je jeden z důvodů, proč sem píšeš anonymně.
  • 0

#96 Dorcadion

Dorcadion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 12:25

marwillCZ napsal/a:
Dorki, Dáine, vy se znáte s Kyknosem osobně? Proč by tady nemohl mít možnost vyjádřit svůj názor ať je jakýkoliv. A hned na něj útočíte z osobního hlediska a utíkáte od tématu. Jako ti zmiňovaní inspektoři. Je nutné se bít v prsa a chvástat se kdo je víc a kdo tady byl první atp. Ja myslím, že není. A pokud má někdo takovou potřebu, tak si to vyříkejte mezi sebou přes osobní zprávy.

Mne dost vadí forma a styl uvedeného prosazování názorů, které pak vedou k uvedené OT palbě, that's all...

...nemusím mít nutně poslední slovo, jdu raději na oběd :D. Hezky si tu povídejte, nakonec gc.cz fóra opravdu pro aktivní geocaching nepotřebuji :D ...
  • 0

#97 mitak

mitak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1277 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 12:35

Hergot a že já vůl, když jsem byl před dvěma týdny v Pradubicích, nepožádal někoho o nějaký zázračný seznam mysterek (o kterém pochybuju, že někde koluje), když by ho podle jakési geoinzerce měli mít mí blízcí kamarádi a já o tom ani nevím. No fuj, styďte se všichni, kdož jste mi tento seznam neposkytli. Musel jsem opět hledat jen ty jednoduché tradiční a mysterky, které jsem stihnul vyluštit před odjezdem.
  • 0

#98 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1435 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 12:44

Mne jenom nejvíc fascinuje jak si někteří lidé slova "je to jenom hra" přetlumočí do podoby "vys... se na všechno" a jak se člověk trvající na dodržování pravidel pro ostatní stane policajtem a inkvizitorem. O rozdávání mouder nováčky bez praxe nemluvě... Téma zralé na zamknutí. Prosil bych administrátora aby do sbírky smajlíku přidal i toho animovaného obracejícího oči v sloup. Děkuji.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#99 Cejda

Cejda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 12:56

Mne dost vadí forma a styl uvedeného prosazování názorů, které pak vedou k uvedené OT palbě, that's all... ...nemusím mít nutně poslední slovo, jdu raději na oběd :D. Hezky si tu povídejte, nakonec gc.cz fóra opravdu pro aktivní geocaching nepotřebuji :D ...[/quote] :D a když ti furt říkám, nechoď sem, nečti to, nereaguj, bude se ti chtít blít tak mi nevěříš;):D Věř mi;)
  • 0

#100 Flame signal

Flame signal

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2008 - 14:00

mitak napsal/a:
nepožádal někoho o nějaký zázračný seznam mysterek (o kterém pochybuju, že někde koluje), .

Tady si to stáhněte:
http://czechgeocachi...unc=select&id=1
a neřešte to tu pořád... nikoho to flame nezajímá.

Vložený obrázek
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama