Znovu GPS
Publikováno 04 únor 2008 - 10:28
Publikováno 04 únor 2008 - 10:49
Publikováno 04 únor 2008 - 12:06
Dain & Olik napsal/a:
GPS 60CSX
Doporučuji typ, kde není v označení S. Je to levnější a má to nižší spotřebu energie. To proto, že tomu chybí barometrický výškoměr a elektronický kompas, které nejsou až tak nezbytně nutné. V okamžiku kdy se pohneš, tak stejně začne fungovat navigační kompas a výšku to určuje kontinuálně z nahrané mapy (TOPO Czech) dle vrstevnic tak jako všechny ostatní mašinky.
Publikováno 04 únor 2008 - 12:06
Publikováno 04 únor 2008 - 12:11
Tohle se mi dost nezdá, odkud máš tu informaci?consul napsal/a:
...a výšku to určuje kontinuálně z nahrané mapy (TOPO Czech) dle vrstevnic tak jako všechny ostatní mašinky.
Publikováno 04 únor 2008 - 12:22
alkes napsal/a:
Tohle se mi dost nezdá, odkud máš tu informaci?consul napsal/a:
...a výšku to určuje kontinuálně z nahrané mapy (TOPO Czech) dle vrstevnic tak jako všechny ostatní mašinky.
Nemám to z žádné příručky, ale uvažuju logicky. Odkud je na displeji ta nadmořská výška wp, když ne z mapy? Pokud víš, pouč mě a odvolám.
Publikováno 04 únor 2008 - 12:24
Z cipu GPS ;)?consul napsal/a:
Nemám to z žádné příručky, ale uvažuju logicky. Odkud je na displeji ta nadmořská výška wp, když ne z mapy? Pokud víš, pouč mě a odvolám.
--
I always use ROT13 twice for extra security
Publikováno 04 únor 2008 - 12:29
Publikováno 04 únor 2008 - 12:34
alkes napsal/a:
Zkus jednoduché ověření... někam GPSku polož a sleduj, jestli se výška mění nebo ne. Nebo třeba jeden bod zaměř z prvního patra domu a druhý pod oknem.
To mě zajímá, zkusím co nejdřív. Dík.
Publikováno 04 únor 2008 - 12:36
Publikováno 04 únor 2008 - 12:44
Je to tak - staci se trochu proletet letadlemFHonza napsal/a:
Nevim jak u jiných GPSek, ale 60CSx rozhodně výšku nebere z mapy ale z měřených údajů
Je zajimave, ze G60CSx ukazuje v kabine atmosfericky korigovany tlak (tj. cca 2300 az 2500 metru), zatimco GPS vyska (z menu se satelity) spravne treba 11000 metru. 60Cx nemam, ale jsem presvedcen, ze bude ukazovat tu GPS vysku (teda pokud ma dost satelitu k jejimu urceni) - zadnou barometrickou korekci totiz nema...
--
I always use ROT13 twice for extra security
Publikováno 04 únor 2008 - 12:45
Publikováno 04 únor 2008 - 12:52
Dnes už bych barometrický výškoměr v nové GPS nechtěl, ale ten kompas v 60CSx využívám poměrně často.
PaBa napsal/a:
...60Cx nemam, ale jsem presvedcen, ze bude ukazovat tu GPS vysku (teda pokud ma dost satelitu k jejimu urceni) - zadnou barometrickou korekci totiz nema...
Publikováno 04 únor 2008 - 12:53
PaBa napsal/a:
Je to tak - staci se trochu proletet letadlem
Je zajimave, ze G60CSx ukazuje v kabine atmosfericky korigovany tlak (tj. cca 2300 az 2500 metru), zatimco GPS vyska (z menu se satelity) spravne treba 11000 metru. 60Cx nemam, ale jsem presvedcen, ze bude ukazovat tu GPS vysku (teda pokud ma dost satelitu k jejimu urceni) - zadnou barometrickou korekci totiz nema...
Mám to vyzkoušené, opravdu 60Cx ukazuje v letadle naměřenou výšku. A docela se shodovala s údajem, který promítali na monitorech. Taky mě překvapilo že i rychlost seděla, myslem jsem že je u turistických uměle omezena. Jinak v letadle nebyl problém s viditelností satelitů, ani s letuškou , která věděla že GPS je pasivní přijímač a dovolila mě mít GPSku zapnutou i při startu.
Publikováno 04 únor 2008 - 13:10
THomasfromPawnee napsal/a:
Díky, díky .... hned to jdu omrknout .... máš i tip na dobrý internetový obchod ?
Taky ještě koukám, že model "bez S" má vstup na externí anténu ...
neznam nikoho, kdo by externi antenu vyzkousel, tak nevim.
jinak pokud nechces barometricky vyskomer a kompas, tak muzes misto GPS60CSX usetrit na vezi 60Cx. vysku i kompas ti budou pocïtat druzice.
(to same Legend HCX nema barometr, Vista HCX ano. jinak jsou tyhle dva stejne, zase muzes usetrit koupi Legendu misto Visty.
Guma se odlepila zhruba po roce. Nejvic tomu lepidlu vadila velka zmena teplot (z mrazu, do tepleho auta...). a leto v aute se mu uz vubec nelibilo (a to jsem ji za sklem v zamcenem aute rozhodne nenechaval ) moje obecne poznatky za dva roky jsou takove, ze vetsine se guma odlepi - zhruba 70% lidi co znam a maji Leg/Vistu.
obchody jine, nez co probihaji probihaji informace tady na gc.cz ( zadnou negativni zkusenost jsem o nich neslysel), neznam . to bys musel prohledat net.
porovnej si tyhle 3, rekl bych, ze lepsi ceny na netu asi nenajdes.
www.skyfly.cz
www.geocacheshop.cz
www.warpsdesign.info
Publikováno 04 únor 2008 - 13:36
Publikováno 04 únor 2008 - 13:49
kyknos napsal/a:
...za pochodu jej vypínám...
No vidíš to, já si u své Visty HCx nastavím od jaké rychlosti se kompas nemá používat a směr pak bere už ze satelitů Předpokládám, že tuto možnost má i 60CSx...
Publikováno 04 únor 2008 - 13:55
Publikováno 04 únor 2008 - 13:59
Publikováno 04 únor 2008 - 14:04
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů