Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1842 odpovědí na toto téma

#401 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 149 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 9:28

Rad se seznamim, nejak jsem nebyl schopen ty navody najit. Mozna by na ne mohl byt odkaz primo z programu. Jdu studovat :-)
  • 0

#402 edemsi

edemsi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 16:13

Zdravím ,asi jsem lama ale nemůžu se dostat k souboru mozigo na stažení, dostanu se přes heslo MOZIGO jen k jakýmsi fotografiím.Poraďte nevědomému.:(
  • 0

#403 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 16:18

edemsi napsal/a:
Zdravím ,asi jsem lama ale nemůžu se dostat k souboru mozigo na stažení, dostanu se přes heslo jen k jakýmsi fotografiím.Poraďte nevědomému.:(

klikneš na obrázek Inštalácia MoZiGo 1.0.0.69 stáhneš si ho do PC nainstaluješ a poté stáhneš nejnovější exe soubor a jím přepíšeš staženou instalaci
  • 0

#404 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 17:50

Chci se zeptat jestli mám sám tenhle problém nebo je nás víc ? 1- Stáhnu si do Colorada kešky z MoZiGa. Když keš odlovím označím si ji jako Nalezenou a v Coloradu se pak tahle keš zobrazuje už jen pod volbou Nalezené, v Seznamu keší už není. Sem je vše OK. Clorado vypnu. Zapnu Colorado podívám se do nalezených keší a dříve přesunutá keš ze seznamu keší k hledání do keší nalezených tam není. :( Zkusil jsem stáhnout dvě kešky přímo z GC.com. Označit v GPS jako nalezené, vypnu, zapnu a keše jsou stále v nalezených. Tak jak to má být. 2- Colorado umožňuje zobrazit keše pod názvem. To je OK. když ale přepnu na zobrazení podle GCXXXX kódu., Colorado zobrazí jakýsi zkrácený tvar jména keše. (export z MoZiGa) Zkusil jsem to na těch dvou zkušebních keších z GC.com. Na těch zobrazování podle GCXXXX kódu fungovalu. Může to prosím někdo vyzkoušet ? Díky B)
  • 0

#405 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 17:56

hopa napsal/a:
Chci se zeptat jestli mám sám tenhle problém nebo je nás víc ?
1-
Stáhnu si do Colorada kešky z MoZiGa. Když keš odlovím označím si ji jako Nalezenou a v Coloradu se pak tahle keš zobrazuje už jen pod volbou Nalezené, v Seznamu keší už není. Sem je vše OK. Clorado vypnu. Zapnu Colorado podívám se do nalezených keší a dříve přesunutá keš ze seznamu keší k hledání do keší nalezených tam není. :(

Zkusil jsem stáhnout dvě kešky přímo z GC.com. Označit v GPS jako nalezené, vypnu, zapnu a keše jsou stále v nalezených. Tak jak to má být.

Díky B)

v mozigu si musíš při stahování zaškrtnout volbu nalezené/moje Ne, jinak tyto kešky budeš při nahrání nového gpx souboru znovu vidět
  • 0

#406 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 18:38

Petr1868 napsal/a:

hopa napsal/a:
Chci se zeptat jestli mám sám tenhle problém nebo je nás víc ?
1-
Stáhnu si do Colorada kešky z MoZiGa. Když keš odlovím označím .........

Díky B)

v mozigu si musíš při stahování zaškrtnout volbu nalezené/moje Ne, jinak tyto kešky budeš při nahrání nového gpx souboru znovu vidět

Asi jsem to špatně napsal. Kešky exportuji z moziga jako nové, které jsem před tím nehledal. To co jsem popisoval se mi stává u nově hledané keše, kterou najdu a označím v Coloradu. Problém nenastává v Mozigu ale v Coloradu.

Můžeš to pls zkusit u sebe ? Vem si libovolnou keš v coloradu (ještě nenalezenou) označit jako nalezenou, vypnout colorado, zapnout colorado a podívat se jestli zůstane v nalezených ? Myslím tím keš, kterou jsi před tím exportoval z moziga jako keš, kterou budeš hledat.
  • 0

#407 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 18:46

Nyní jsem si nahrál nový gpx soubor keší okolo mého bydliště. Při nahráníí jsem zaškrtl Nalezené/moje Ne. Když jsem se podíval do colorada tak jsem zjistil, že v seznamu kešek je z 18 mnou založených kešek uvedeno 5 a ze 187 mnou nalezených je v seznamu nenalezených keší uvedeno cca 20 keší. Co jsem udělal špatně, že se tyto keše do colorada nahrály do seznamu nenalezených
  • 0

#408 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 18:50

hopa napsal/a:

Asi jsem to špatně napsal. Kešky exportuji z moziga jako nové, které jsem před tím nehledal. To co jsem popisoval se mi stává u nově hledané keše, kterou najdu a označím v Coloradu. Problém nenastává v Mozigu ale v Coloradu.

Můžeš to pls zkusit u sebe ? Vem si libovolnou keš v coloradu (ještě nenalezenou) označit jako nalezenou, vypnout colorado, zapnout colorado a podívat se jestli zůstane v nalezených ? Myslím tím keš, kterou jsi před tím exportoval z moziga jako keš, kterou budeš hledat.

zkusil jsem to a keška po vypnutí a zapnutí colorada zůstala v seznamu nalezených
  • 0

#409 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 19:03

Můžeš prosím ješte zkusit zobrazení keší podle GCXXXX kódu a ne podle názvu keše ? Taky u keší exportovaných z MoZiGa ? Ještě mě napadá, jaký máš FW. Já mám ještě betu 2.51 Díky
  • 0

#410 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 19:12

hopa napsal/a:
Můžeš prosím ješte zkusit zobrazení keší podle GCXXXX kódu a ne podle názvu keše ?
Taky u keší exportovaných z MoZiGa ?

Ještě mě napadá, jaký máš FW. Já mám ještě betu 2.51

Díky

taktéž mám 2,51
I při zobrazení podle GCXXXX kodu u keší exportovaných z moziga zůstala zvolená keš po vypnutí colorada v seznamu nalezených
  • 0

#411 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 19:21

Petr1868 napsal/a:

hopa napsal/a:
Můžeš prosím ješte zkusit zobrazení keší podle GCXXXX kódu a ne podle názvu keše ?

Díky

taktéž mám 2,51
I při zobrazení podle GCXXXX kodu u keší exportovaných z moziga zůstala zvolená keš po vypnutí colorada v seznamu nalezených

Ještě mě napadá, jakou verzí MoZiGa jsi ty zkušební kešky exportoval. Já jsem tam měl ješte .68.

A pak už nevím. Díky B)
  • 0

#412 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 19:23

hopa napsal/a:

Petr1868 napsal/a:

hopa napsal/a:

Díky

taktéž mám 2,51

Ještě mě napadá, jakou verzí MoZiGa jsi ty zkušební kešky exportoval. Já jsem tam měl ješte .68.

A pak už nevím. Díky B)

mozigo 73
  • 0

#413 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 19:58

Tak tady je výsledek: Keše se dají zobrazit podle názvu i podle GC kódu. To platí pro seznam keší i pro keše označené jako nalezené. U názvu se zobrazují další informace o keši, to podle nastavení v MoZiGo :D Po označení keše jako nalezené se keš zobrazí v nalezených. Po vypnutí Colorada a novém zapnutí se nalezené keše v nalezených už nezobrazí. :( Nechápu ??? Použil jsem MoZiGo .73, fw beta2.51 Napadá někoho čím to může být ?? Když to samé udělám s kešeni exportovanými přímo z GC.com tak se v nalezených zobrazují i po vypnutí a novém zapnutí. :o
  • 0

#414 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 20:23

To bude asi niektorym z tagov <groundspeak:found.. ktore MoZiGo nepouziva... To ci som kesky nasiel alebo nie si riesm v PC a v jedo databaze, do garminu resp. PDA vzdy nahravam len doplnene aktualnosti. Obycajne vyuzivam checkbox mnou najdene neponukaj... To si v coloradu budes pozerat co si nasiel a co nie?
  • 0

#415 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 20:43

klama napsal/a:

To bude asi niektorym z tagov <groundspeak:found..
ktore MoZiGo nepouziva...
To ci som kesky nasiel alebo nie si riesm v PC a v jedo databaze, do garminu resp. PDA vzdy nahravam len doplnene aktualnosti.
Obycajne vyuzivam checkbox mnou najdene neponukaj...

To si v coloradu budes pozerat co si nasiel a co nie?

Musím říct, že se koukám (koukal bych) co jsem našel. Někam jedu, něco odlovím, zařadím do nalezených a jedu domů. Doma si sednu k GC.com, nastartuji Colorado podívám se co jsem našel a nemusím si pamatovat kde jsem chodil a kde jsem co našel. Prostě jen kouknu a vidím co mám. Ještě více se to vyplatí pro vícedenní cesty. Třeba na dovolené. Nemusím si nic pamatovat, nic zapisovat. Prostě jen kouknu do nalezených je jasno. Jasně, nemám tam všechny nalezené kešky, ale jsou tam ty, které jsem z nějakého důvodu ještě nezapsal na GC.com. Až je zapíšu vymažu je. Uričitě o tuhle funkci stojím.

Jestli je to nějaká záležitost v naprogramování MoZiGa tak prosím o to naprogramování .

Mám pro to něco udělat ?
  • 0

#416 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 21:23

Ok, to znie rozumne..blbe ale je ze ja neviem co treba doprogramovat...:(.inak by som to tam dal...mozno casom zistim... Resp mozno by pomohol ten current.gpx pred a po zalogovani resp. vypnuti colorada - predpokladam ze to uklada tam ... teda mam na mysli original listing a po zalogovani original listingu - tieto dva stavy by sa snad mali preukazat v current.gpx pred a po... Neviem, len typujem...skus mi toposlat ten subor pred a po zapisani zalogovania....snad mi rozumies ...
  • 0

#417 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 22:34

Update MoZiGo na verziu 1.1.1.75

- upraveny algoritmus odstranovania tagov pre colorado v spec. pripadoch
- doplnena funkcia prevodu JTSK->WGS84 -nie je overena v praxi!!!

Stahujte odtialto

• 0

#418 I & T

I & T

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 5:41

Ahoj,šlo by udělat aby se ten typ kešky připsal k názvu i při tvorbě WPT po případě i kml ze kterého si exportuju poi do mia? A ještě by bylo super kdyby to napsalo Mázev kešky a až potom Typ
  • 0

#419 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 9:46

Mas na mysli iGo2006+?Lebo MIO je predsa PDA alebo nie? MoZiGo je vytvoreny najma na spolupracu s Oziexplorerom a ten ma typ kesky vyrieseny uspokojivo... Export wpt->POI pre iGo2006 je tam len zo zotrvacnosti, myslim ze buducnost je skor v iGO2008 kde aj na pracu s POI netreba ziaden dalsi sw ale staci MoZiGo... Dalsiu podporu xcem zamerat len na iGO2008 - osobne si myslim, ze je lepsi ako jeho predchodca.
  • 0

#420 I & T

I & T

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 13:08

Jo jasny z wpt na igo2006 je v pohodě ale ani s verzí 70 sem mi nepodařily vyexportovat do wpt kešky ve tvaru název+typ ani typ+název. Ať v pravidlech tvorby nazvů addwpt nastavím cololiv tak mám název jen název kešky a typ vydím jen v podrobnostech u weapointu. no a z tech podrobností už nedokážu export POI pro mio aby byl vidět typ kešky v miu snad to píšu dobře.a srozumitelne.jinak v IGO POI Exploreru vydím ve třetím sloupci i typ ale po zobrazení v miu je vidět jen ten název a ne ten třetí sloupec
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama