Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1842 odpovědí na toto téma

#501 luda001

luda001

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2008 - 21:32

myslim, ze to vsechno funguje. zatim se brouzdam po webu a koukam se okolo sebe :)
  • 0

#502 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2008 - 21:32

klama napsal/a:
@luda001
Takze Ti prebehlo vsetko tak jak treba a mas zeleny registracny editbox?

Pokud tím míníš zelené políčko s jménem z GC.com tak to mám
  • 0

#503 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2008 - 21:46

Tak fajn, najvacsie obavy som mal s prenosom key code ale nakoniec prekvapko prislo od Drupala - ale nakoniec toto je vzdy lepsie ako na galerii, kde som nemohol dat hned instalaciu alebo uupgrade Mozigo, tak ako som chcel...
  • 0

#504 ti-na

ti-na

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2008 - 22:26

Registracia presla OK, editbox je zeleny a mozeme ist dalej. Vdaka
  • 0

#505 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2008 - 19:37

Na domovskej stranke MoZiGo
je update MoZiGo na verziu
[2008.8.6.19]
bug1=Ochrana proti chybe #54 pri jpg spracovani - zmensovanie obrazku
add1=Mackadlo na umiestnenie MoZiGo do tray - zatial len zakladna funkcia

Nutna je registracia
Obratom by ste mali dostat aktualizacny mail a na webe pod Vaším účtom uvidíte key ktorým odomknete MoZiGo pre používanie s Vaším nickom.

• 0

#506 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2008 - 20:53

klama napsal/a:
Na domovskej stranke MoZiGo
je update MoZiGo na verziu
[2008.8.6.19]
bug1=Ochrana proti chybe #54 pri jpg spracovani - zmensovanie obrazku
add1=Mackadlo na umiestnenie MoZiGo do tray - zatial len zakladna funkcia

Nutna je registracia
Obratom by ste mali dostat aktualizacny mail a na webe pod Vaším účtom uvidíte key ktorým odomknete MoZiGo pre používanie s Vaším nickom.

mám problém, stáhl jsem si touto verzí asi 700 kešek z okolí berouna a dal vyexportovat gpx soubor pro colorado. Když však tento soubor přenesu do colorada tak se žádné keše neobjeví. Když se podívám přes mapsource tak se objeví hláška, že uvedený soubor není platným souborem mapsource a nelze otevřít. Vyexportovaný soubor pošlu na mail.
  • 0

#507 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2008 - 21:30

Skusil som to - problem robi keska GC10R5C
Zaujimave je, ze vzdy sa za VERSION IS BELOW nacita daco ine ...nechapem to.
V kazdom pripade budem hladat riesenie na takyto listing.
na http://mozigo.zubor.net najdes "opraveny" subor

Zaujimave je aj to ze z 5-tich pokusov som 4x nacital ten subor dobre /vyhovujuco/ ale raz blbo...Nechapem ako sa moze ten isty file stiahnut raz tak raz tak...keby som si to neskusil tak neverim, ze to je mozne...

A zistil som ze optimalizator na ten gpx nefunguje!!!!Tak to je pruser.;)
  • 0

#508 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2008 - 21:49

klama napsal/a:
Skusil som to - problem robi keska GC10R5C
Zaujimave je, ze vzdy sa za VERSION IS BELOW nacita daco ine ...nechapem to.
V kazdom pripade budem hladat riesenie na takyto listing.
na http://mozigo.zubor.net najdes "opraveny" subor

Zaujimave je aj to ze z 5-tich pokusov som 4x nacital ten subor dobre /vyhovujuco/ ale raz blbo...Nechapem ako sa moze ten isty file stiahnut raz tak raz tak...keby som si to neskusil tak neverim, ze to je mozne...

A zistil som ze optimalizator na ten gpx nefunguje!!!!Tak to je pruser.;)

děkuji, načetl jsem si nový gpx soubor bez této kešky a ten funguje jak v coloradu, tak v mapsource
  • 0

#509 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2008 - 21:52

Ono tam mas aj tu kesku - opravil som to vsak rucne!
  • 0

#510 alicek

alicek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2008 - 22:19

Tak jsem to naistaloval, moc se mi to líbí. Jen kdyz jsem se do tho dal a chtel stahnout nenalezeno kesky v okoli 50 km v poctu asi 200, tak po 140 me groutspeak utnul. Asi se musí stahovat jen rozumne kousky. Neni mi jasne, jestli je jiz integrována funkce optimalzace GPX souboru pro Colorado (rozdeleni listingu), zdá se mi, ze nikoliv.
  • 0

#511 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2008 - 23:08

alicek napsal/a:
Tak jsem to naistaloval, moc se mi to líbí. Jen kdyz jsem se do tho dal a chtel stahnout nenalezeno kesky v okoli 50 km v poctu asi 200, tak po 140 me groutspeak utnul. Asi se musí stahovat jen rozumne kousky.
Neni mi jasne, jestli je jiz integrována funkce optimalzace GPX souboru pro Colorado (rozdeleni listingu), zdá se mi, ze nikoliv.

Neverim, co viem ludia stahovali aj podstatne viac a islo to/pozri si doporucene nastavenie IE v texte ku instalacii/ ...ale aj tak tiez doporucujem rozdelit si samostne stahovanie na mensie casti...

Optimalizator nie je v cinnosti online, ale tak isto ako pre cudzie gpx ako je PQ a podobne to ttreba prehnat optimalizerom.
Len dnes som zistil na gpx od petr1878, ze subor vacsi ako cca 2.8 Mbytu tato verzia optimalizatoru nespracuje...

Mozno tych 500 kesiek by mohlo byt na hranici...neviem ale spracovanie takto velkych gpx budem musiet prerobit.
  • 0

#512 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2008 - 13:49

Update MoZiGo na verziu 2008.8.7.15
Rieši
bug na keškách s chybným listingom typu GC10R5C
error #54 pri automatickom zmenšovaní obrázkov na 320x240px a pripojenom PDA cez AS
Prináša
import gpx s nie validnými gpx dátami - pokus o ich automatickú opravu
možnosť práce programu zo systray vpravo dolu - ako "mailový privat PQ server o novinkách"
home page tlačítko MoZiGo Home Page

• 0

#513 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2008 - 17:21

Zda sa, ze problem so stiahnutymi datami rastie, dochadza stale castejsie k chybnemu prenosu dat... Neviem co s tym...? Akokeby nahodne v temer v tej istej casti listingu - na konci shortdesription pridu znaky co pripominaju nahodny sum na trase... ??? Ale toto skutocne neviem ako riesit....
  • 0

#514 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 8:42

Olympijska verzia MoZiGo
Snad sa podarilo najst riesenie na poskodene listingy
[2008.8.8.8]
bug1=bug na keškách s chybným listingom typu GC10R5C - na niektorych PC sa listing ukonci tato verzia chybu v datach riesi inou metodou -
add1=vnútorné prepojenie na optimalizátor pre colorado pri exporte do gpx -

mali by fungovat aj niekolkotisicove zoznamy gpx /GSAK/ a aj pri poskodenych datach, ktore tato verzia "opravuje"

Na domovskej stranke
  • 0

#515 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2008 - 9:50

Ahoj, nevím, proč se tak děje, ale poslední dny tento problém na GC.com rapidně narůstá. Některé listingy obsahují v jedné části sérii "paznaků", které tam nepatří. Řekl bych, že je to někde mezi částí "short description" a "long description" ? Dnes jsem to objevil už v docela velkém množství, např. keše GC1CFAD, GC1A510, GC1BJ0G, GC1CEVM, GC1PTGN, GC188C2, GC19RGB, 1XF3R, a další ... a stále přibývají další.

Rieši odfilrovanie "náhodných ?" znakov a v redukovanom listingu sa neobjavia...
[2008.8.9.10]
bug1=prináša podporu pre kešky s inými znakovými sadami ako je cirilika atď...
bug2=opravuje pripájanie komentárou ku listingu - mnou nájdené
add1=priamo z kontextového menu zoznamu kešiek /pravá myš/ je možné updateovať listing vo vybranej kódovej stránke, buď windows-1250 alebo UTF-8

Na domovskej stranke
  • 0

#516 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2008 - 23:45

Sorry, ale v predchádzajúcich verziách som zabudol pri preklade adekvátne predĺžiť dobu platnosti programu. Asi je na mieste otázka na čo to je dobré? No pokiaľ program stále vyvíjam, chcem Vás aspoň týmto primitívnym spôsobom prinútiť o pravidelné updateovanie programu.

Táto verzia sa od predošlej líši len touto platnosťou, preto nemá zmysel si staršie ani sťahovať...Inštalátor je však výnimka, ten má význam kôli ostatným súborom ktoré obsahuje. MoZiGo.exe už preplácnite súborom, pribaleným k tomuto textu.

- pridany limit na registrovanej verzii na max 100 page=2000 listingov
- neregistrovaná verzia stiahne len 20 kešiek
- optimalizátor resp. opravný program pre gpx a colorado funguje aj bez registračného kľúča

• 0

#517 VXP

VXP

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 8:42

tak jsem si v mozigu stahl 730 tradicnich cachi co jeste kolem prahy nemam, optimalizoval jsem to pro colorado a stejne to nefunguje... tak jsem zkusil mensi kousek... asi 130 cachi a stejnej problem... colorado ukazovalo jenom par cachi... tak jsem zkoumal cim by to asi mohlo byt a zkousel ten GPX soubor otevrit v jinejch programech na praci s GPX a tam psal porad chybu ze <desc> a neco je chybne... takze neni hlavni problem ten, ze cely soubor ma byt v kodovani "utf-8" a pritom popisy cachi zustavaji v codepade 1250? soubor co nefunguje (4,6MB) muzu klidne nekam poslat...
  • 0

#518 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 9:13

No tazko mi je takto odhadnut o aky problem pojde... Na domovskej stranke cez vytvorit obsah/prispevok do diskusie /prilozene subory mozes nahrat ten gpx ktory mozigo exportoval...skusim zistit kde je problem Nateraz Ti doporucujem ked uz si zistitl v ktorom desc to je zatial tuto kesku vynechat... Ak by sa Ti nepodarilo gpx dat na web tak mi to pls posli na mato(zavinac)zubor.net Dakujem Este daco Ak sami zistite na ktorej keske sa stane ze je neplatny gpx tak by bolo velmi dobre ak by ste tu uviedli jej GCxxxx kesky, velmi by ste urychlili hladanie problemu, neviem kedy bude tymto neplatnym gpx koniec...:( Touto verziou bolo uz exportovanych viac ako 2500 roznych kesiek a tieto boli samozrejme v poriadku...tak som si uz zacinal mysliet ze je vymalovane...
  • 0

#519 VXP

VXP

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 10:55

ahoj, poslal jsem to mailem... s nahratim na web byl problem...
  • 0

#520 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 12:56

Uz vidim, kde som urobil chybu - pri pridaní funkčnosti s podporou ciriliky som zabudol unikonvertovat aj obyčajné <desc>...a pri keškách, ktoré mali v názve interpunkciu sa to prejavilo...

Stiahnite si novú verziu 2008.8.12.16 z domovskej stranky

Dajte vedieť či to bolo ono alebo som tam vyvrbil ešte aj dačo iné...:)

Zákerne na tejto chybe bolo to, źe Mozilla, ktorou som si zvykol overovať platnosť gpx čušala...
Cudzie gpx /GSAK,PQ/ optimalizator spracovaval dobre...
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama