Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1842 odpovědí na toto téma

#521 VXP

VXP

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 17:00

tak porad neni dobra kodova stranka... napr GC153JB musim to stahovat vsechno znovu, nebo muzu ten GPX vygenerovat z tech html co uz mam stazeny? + nemam v nastaveni jeste neco zatrhnout? protoze mi to uz prijde divny :)
  • 0

#522 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 17:50

1.Mal si si ulozit lst subor zoznam kesiek 2.Mal si si ulozit wpt - cele mozigo je vybudovane okolo neho Ak si to neurobil trochu si komplikujes zivot lebo zoznam kesiek musis stiahnut este raz /alebo si ho stiahni webu a doaktualizuj/ stahovat znova netreba mozigo zisti ze uz mas listingy v PC a iba to prebehne.,.. GC153JB je v poriadku to si sa musel zmylit, ale prisiel som este na dalsiu chybu ktoru odstranujem - ak autor má v mene interpunkciu... Saša a podobne... MoZiGo nie nadarmo vzdy pred zatvorenim upozornuje, ak ste si neulozili wpt body...
  • 0

#523 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 17:57

Stiahni si z netu 2008.8.12.19 - rieśi mená s interpunkciou Gpx su teraz urcite dobre, pretoze sa daju naimportovat aj do Mapsource 1200kesiek ´~ 2500wpt bodov, zda sa ze najistejsim overovacom gpx je Mapsource...horsie je vsak, ze ak je problem neprezradi kde...:)
  • 0

#524 VXP

VXP

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 19:12

nerad to rikam, ale generuje mi to porad GPX se spatnou znakovou strankou... zkousel jsem to ruzne prenastavovat (v zalozce nastaveni) a nic nepomohlo... proste jsou ty listingy nejak poskozeny (exportuju pres tlacitko EXPORT - GPX - COLORADO + pouzit optimalizator) a pokud to pouziju tak jak to je, tak mi colorado zobrazi jenom asi 20 cachi a kdyz jsem zkousel mensi vyrez (jenom 260 cachi) tak mi colorado zobrazi 4
  • 0

#525 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 19:24

Este nie je tomu koniec?

Gpx pre colorado je generovane vzdy cez utf-8 ine sa ignoruje
Vyexportuj pls teda wpt a posli mi to
A vygenerovany gpx nejde nacitat do Mapsource?

Mozno mas zblbnute colorado...ja osobne by som viac veril MS.

Posli mi pls aj ten gpx...

Este daco , tu nebol problem s poctom ale s tym ze od istej kesky v gpx zozname uz do konca nenacita nic /samozrejme ak sa neprekroci kapacita/
Vylucit sa neda asi nic a hoci som si uz myslel ze poznam vsetky slabiny colorado...
  • 0

#526 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 19:58

Na mozigo.zubor.net som si skusil ako obycajny user "vytvorit obsah/vytvorit prispevok do diskusie a pridat subor" a normalne to funguje... Ak by si poslal na web ten tvoj problemovy zoznam kesiek tak by to mohli odskusat aj ini coloradisti...
  • 0

#527 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 20:47

Vyexportoval som si okolie 50km 50.2046833, 14.11865 #1old rail road Bolo to 925 traditional kesiek a vyexportoval som to pre colorado a vysledny subor je podla mna v poriadku - ide natiahnut aj v MoZiLLe aj v MapSource... Dam to aj na web nech to dakto odskusa
  • 0

#528 alicek

alicek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 21:08

klama napsal/a:
Vyexportoval som si okolie 50km 50.2046833, 14.11865
#1old rail road

Bolo to 925 traditional kesiek a vyexportoval som to pre colorado a vysledny subor je podla mna v poriadku - ide natiahnut aj v MoZiLLe aj v MapSource...

Dam to aj na web nech to dakto odskusa

Nahral jsem do Colorada a vsechny kesky se zobrazuji jak na mape tak v seznamu (tedy nepocital jsem je, ale cela Prayha je zelena) a v seznamu jsem prestal pocitat na 300.
Vse funguje OK
  • 0

#529 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2008 - 21:13

@alicek Dakujem, ani nevies ako si ma potesil...;)
  • 0

#530 VXP

VXP

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2008 - 8:28

ja uz jsem se na to vykaslal... nechal jsem si poslat GPX pres pocket query na GC.com, prohnal jsem ho optimalizatorem a jede naprosto bez problemu a nejsou tam ty otravny waypointy ktery jsem tam stejne nechtel :) takze colorado zblbly urcite nemam... GPX od groundspeaku jede naprosto bez problemu...
  • 0

#531 VXP

VXP

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2008 - 8:46

takze... prikladam soubory vygenerovany mozigem, wpt i gpx + gpx z gc.com

wpt - http://reprosluzby.cz/-/wpt.zip
gpx - http://reprosluzby.cz/-/mozigo.zip
gc.com - http://reprosluzby.c...caching-com.zip
  • 0

#532 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2008 - 10:24

Uz to asi vidim - mas asi zatrhnutu volbu geoscout na stranke nastaveni... Skus to bez nej... Testoval som to na GC1AR64 Inak tam mas aj checkbox addwpt - mozes dat nie Daj pls vediet ci mam hladat chybu dalej... Inak samozrejme musim upravit aj tento gpx export - je to dosledok toho, ze pripustami aj win-1250 htm aj utf-8
  • 0

#533 VXP

VXP

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2008 - 11:06

tak, problem vyresen :) bylo to tim gpx geoscoutem... ted uz to colorado cte bez problemu akorat i kdyz odtrhnu tu volbu addwpt tak tam stejne waypointy mam... ale to uz je drobnost :)
  • 0

#534 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2008 - 11:14

No fajn..samozrejme geoscouta opravim ... Ten addwpt na stranke nastaveni plati pre geoscout vystup gpx Pre colorado je ale ten checkbox na obrazovke exportu pod volbami gpx "Aj addwpt"... To su dve nezavisle volby
  • 0

#535 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2008 - 19:39

[2008.8.13.20]
bug1=gpx bug pri voľbe geoscout
add1=hľadanie podľa prvého písmena na hlavnej page - opakovane myškou
add2=automatické ukladanie stavu pri odchode z programu - uloží stav hlavnej page a wpt bodov do spec suborov
add3=stav hlavnej page ukladá do kruhového buffera v tmp adresari
add4=pamäť na 20 posledných wpt exportov v menu súbor

Stiahujte z domovskej stranky MoZiGo

Prípadné problémy sem alebo na web do diskusie...
  • 0

#536 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2008 - 12:29

Vdaka neuveritelnej akcii v NAY a NCastleovi sme stastni majitelia 60CSx. Stve ma vsak nedostatocna pamat na nazov kesky a komentar, preto som sa pokusil navrnut a aplikovat nasledovny algoritmus pre setrenie priestoru. Zapisane to je specialnym jazykom, ktory som prave vyvinul:) - svkGClang

Funkcia MinimalizujNazov(vstup)
Ak je (vstup)>parameter
{
prve slovo az posledne=>Pre kazde slovo vo vete
{
Ak je v slove samohlaska a je dalej ako na druhom mieste tak ju vymaz - okrem posledneho pismena v slove
Posledne pismeno v slove zmen na male ale zachovaj ho
Prve pismeno slova nastav na velke
}
vysledok:=vsetky slova scitaj bez medzier...

}

Pre nazov kesky je parameter=14
Pre description je parameter=48

Vyskusajte vo svojich garmin zariadeniach - malo by to byt pouzitelne
Tu je priklad vystupu z uvedenej funkcie

<name>ModrnChrchVII</name>
<cmt>TM11NeschdzjteZVerjnhoChdnku/Don'tLevePublcPavmntByM3P</cmt>
alebo
<name>ARBRTmMLYNNY</name>
<cmt>TR21VyskaAsi2M,PodlzAVybrjZozduByNcstle</cmt>

Uvitam pripomienky,napady na zlepsenie atd...

Verzia MoZiGo z dnesneho dna by to uz mala vediet...
Zabudol som uviest ze funkcia je sucast exportu z vybratych kesiek na hlavnej stranke - export do MS&60Csx, tam kde je aj colorado export - teda nie na exportnej page s wpt bodmi.
  • 0

#537 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2008 - 5:38

Upozornenie.
Do inštalácie 2008.8.14.19 sa žiaľ dostala verzia google mapky na ktorej sa nedajú nastaviť Vaša domáce výchdzie súradnice.
Jednoducho si stiahnite z domácej stránky opravenú verziu mapka.htm a nahrajte ju do adresára instalacnacestamozigo\kml\mapka.htm
V nastaveniach si mozete Váš východzí bod nastaviť trebárs aj na Londýn /súradnice sa musia zadať vo formáte N 48°´.../, podobne aj východzí zoom pre google môže byť nastavený od 0-1?.
Čo je nové sa dozviete z MoZiGo/Programové info/Existuje novšia verzia?
  • 0

#538 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2008 - 17:38

chtěl jsem se zeptat, když chci aktualizovat logy u již dříve stažených kešek musím zaškrtnout prepisuj a full log nebo se dají logy stáhnout nějak samostatně. Děkuji za odpověď
  • 0

#539 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2008 - 18:29

MoZiGo nema inu moznost ako stiahnut logy iba tu oficialnu, cize ak chces mat listing kesky /ktory sa tiez mohol zmenit/ aktualny, musis zafajknut checkbox prepisat - vtedy sa stiahne aktualny listing a 5 poslednych logov. Ak vsak chces vsetky logy ku keske tak treba zatrhnut volbu fulllog. Inak je to iba pri tvojich logoch, tie uz opakovane stahovat nemusis a vzdy sa "prilepia" k listingu ak uz boli raz stiahnute...
  • 0

#540 seiza

seiza

seiza

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2008 - 20:25

Jenom technický dotaz: Spolupracuje MoZiGo i s Garmin Oregon?
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama