MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml
Publikováno 26 srpen 2008 - 13:22
Publikováno 26 srpen 2008 - 13:30
Publikováno 27 srpen 2008 - 15:37
Publikováno 27 srpen 2008 - 17:25
Publikováno 28 srpen 2008 - 12:58
Prináša experimentálnu podporu generovania trasy z garmin zariadenia
Z Mapsource exportujte cely obsah garmina na disk PC a dajte spracovat MoZiGu. MoZiGo Vám vyextrahuje Vašu pešiu trasu/cyklo/ trasu doˇsúboru kml, ktorý si potom môžete pozerať v Google Earth.
Viem že posledné verzie MS umožňujú to isté ale mne vadí to že tam je všetko pokope a nie je vidieť to čo ma najviac zaujíma a to je prejdená trasa v horách...Nezaujíma ma cesta autom, viem že táto nebude mať chybu ale porovnať trasu s turistickou alebo lesnou cestou...
Má to ešte ďaleko do finálu ale niekde treba začať.
Možnosti pridania sú dve - buď cez clipboard za pomoci Mapsource alebo potom cez gpx súbor, ktorý sme si z Mapsource vyexportovali predtým. Nabudúce tam pridám aj import trasy z oziexplorera - plt súboru...aby to mohli využívať aj tí čo používaju v teréne PDA.
Uvítam pripomienky návrhy atď.
Po prihlaseni tu stahujte
Publikováno 29 srpen 2008 - 14:25
klama napsal/a:
Fakt je ten, ze tam nie je ziadna funkcia na mazanie suborov z PC. Databaza je to jednoducha - "filesystem", ku ktoremu mozem pristupovat TCommanderom alebo explorerom. Ma to samozrejme aj svoje nevyhody a to je najma rychlost. Pri dnesnych kapacitach diskov ma vobec netrapi ci tam mam 200Mb alebo 10Mb dat...
Pri PDA to je trosku ine a tam taka funkcia je - selektivne mozem vybrat kesku a bude zruseny aj htm aj pripadne jpg...
Naopak, uz viackrat sa mi hodilo ked uz originalny listing neexistuje - nie je k dispozicii, ale ja ho stale mam aj s obrazkami a mozem si to pozriet , napr. stare nalezy, ktore uz su disablovane ale ja mam na ne pekne spomienky...Mam viacero listingov takych kde original obrazky uz nejdu - ukazuju na zruseny web, ale mne to ide lebo tie obrazky mam este z minula na disku
K mazaniu suborov htm pristupujem len vtedy ak zistim, ze doslo k zmene stavu z disabled na enabled a naopak - vtedy htm zmazem /ale musi existovat na gc.com/ a nastavim priznak na nestiahnuty atd..
O.K., tak to necháme být jak to je... Dík za vysvětlení.
Publikováno 29 srpen 2008 - 17:11
Prináša
podporu pre extrakciu dát z plt súborov /záznam trasy OziCE/do kml pre prehliadanie trasy v 3D v google earth
Stahujte odtialto
Postup je jednoduchy.
1.Pre garmin
Stiahnite si z Mapsource gpx file so zaznamom stôp a ulozte ju do adresara Mozigo\gpx\
2.Pre PDA a OZICE
Stiahnite si prejdenu trasu a ulozte ju do adresara Mozigo\plt\
Na liste pribudla nova ikonka - Podpora pre Mapsource a pod nou sa skryva obrazovka na automaticke prepracovanie
- oddelenie balastu/cesta autom/ od pesej turistiky
- vyhladenie trasy
Navrhujem zby sa vysledne kml zaznamy turisticky orientovanych kesiek dakde ukladali - tak aby si kazdy mohol pozriet co ho caka a neminie resp. comu by sa mohol vyvarovat atdatd...
@Jarous1
To rusenie suborov+obrazky tam urobim, ale teraz som riesil kml...
Publikováno 31 srpen 2008 - 19:35
Opravuje
-spätné načítanie POI bodov s interpukciou
Prináša
-dokáže rozdeliť gpx stopu z MapSource resp. plt stopu z OZiCE do kml trasy a zobraziť ju v 3D na mapke GoogleMaps - podľa rýchlosti pohybu
-doplnená možnosť editácie POI bodov pre iGO8 exportovaných zo zoznamu MoZiGo a pridávanie jednotlivých ľubovoľných bodov POI nezávisle na zozname kešiek
Stahujte tu
Publikováno 01 září 2008 - 7:21
bug1=pri funkcii OCFA - zasielanie noviniek mailom sw ostal vysieť na potvrdzovacej hláške o vymazaní zoznamu z hlavnej stránky/medomys/
add1=doplnený checkbox na voliteľné nahrávanie zoznamu,listingu a wpt po spustení programu/medomys/
Publikováno 02 září 2008 - 20:56
bug1=pri extrahovaní dát do kml akceptácia hranice rýchlosti, bola tam natvrdo 10.0km/hod rýchlosť
add1=pre iGO8 je jednoduchá možnosť pridania vlastného bodu nesúvisiaceho s geocachingom, zotriedenie podľa ľubovoľného stĺpca - jednoducho kliknutím naň
add2=užívateľské uloženie stavu obrazovky pre iGO8 - môžete si prispôsobiť k svojmu monitoru šírku stĺpcov
Publikováno 03 září 2008 - 19:26
Publikováno 03 září 2008 - 21:09
Publikováno 06 září 2008 - 20:24
Publikováno 06 září 2008 - 21:36
Publikováno 06 září 2008 - 21:40
Publikováno 06 září 2008 - 21:58
Publikováno 07 září 2008 - 8:36
bug1=floating point pri odosielani mailov o novinkach na gc.com
bug2=zmena v rozmeroch statistiky - na gc.com presahovali okraje
bug3=mapbrowser pre vybrate kesky a browser pre odosielanie statistiky su spolocne
bug4=zmena rozmeru hlavneho formulara , formulara pre mojelogy/statistiku
bug=5doplneny smer lovu do textov
add1=podpora viacerých jazykov v štatistikách /holub.pav
Publikováno 07 září 2008 - 13:51
Publikováno 07 září 2008 - 14:37
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů