Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1842 odpovědí na toto téma

#581 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2008 - 13:22

Však ony se ty nápovědy stahují ;) Jen Oregon to zobrazí jen při probíhající navigaci ke kešce, jinak se k hintu nedostaneš... Tohle by mohli konečně vyřešit v nějakém novějším firmware, mne to docela štve...
  • 0

#582 bloodsnake

bloodsnake

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2008 - 13:30

Dík moc. Ani jsem si toho nevšiml, že se to zobrazí při navigaci. Aspoň něco...;)
  • 0

#583 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2008 - 15:37

Nevím jestli koukám špatně, ale nějak se mi nedaří objevit funkci pro smazání htm souborů + obrázků listingů, které si MoZiGo uloží na disk... Jde mi o to, že někdy by se při smazání kešky ze seznamu na "Hlavní stránce" hodilo i současné, nebo následným dalším krokem, odstranění těchto souborů z disku... Jinak se tam postupně hromadí, přibývají a zůstávají i ty, které mne už nezajímají a musí se pak odmazávat ručně... Nebo je to úmysl ?
  • 0

#584 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2008 - 17:25

Fakt je ten, ze tam nie je ziadna funkcia na mazanie suborov z PC. Databaza je to jednoducha - "filesystem", ku ktoremu mozem pristupovat TCommanderom alebo explorerom. Ma to samozrejme aj svoje nevyhody a to je najma rychlost. Pri dnesnych kapacitach diskov ma vobec netrapi ci tam mam 200Mb alebo 10Mb dat... Pri PDA to je trosku ine a tam taka funkcia je - selektivne mozem vybrat kesku a bude zruseny aj htm aj pripadne jpg... Naopak, uz viackrat sa mi hodilo ked uz originalny listing neexistuje - nie je k dispozicii, ale ja ho stale mam aj s obrazkami a mozem si to pozriet , napr. stare nalezy, ktore uz su disablovane ale ja mam na ne pekne spomienky...Mam viacero listingov takych kde original obrazky uz nejdu - ukazuju na zruseny web, ale mne to ide lebo tie obrazky mam este z minula na disku :) K mazaniu suborov htm pristupujem len vtedy ak zistim, ze doslo k zmene stavu z disabled na enabled a naopak - vtedy htm zmazem /ale musi existovat na gc.com/ a nastavim priznak na nestiahnuty atd..
  • 0

#585 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2008 - 12:58

[2008.8.28.14] Experimentalna verzia
Prináša experimentálnu podporu generovania trasy z garmin zariadenia

Z Mapsource exportujte cely obsah garmina na disk PC a dajte spracovat MoZiGu. MoZiGo Vám vyextrahuje Vašu pešiu trasu/cyklo/ trasu doˇsúboru kml, ktorý si potom môžete pozerať v Google Earth.

Viem že posledné verzie MS umožňujú to isté ale mne vadí to že tam je všetko pokope a nie je vidieť to čo ma najviac zaujíma a to je prejdená trasa v horách...Nezaujíma ma cesta autom, viem že táto nebude mať chybu ale porovnať trasu s turistickou alebo lesnou cestou...

Má to ešte ďaleko do finálu ale niekde treba začať.:)

Možnosti pridania sú dve - buď cez clipboard za pomoci Mapsource alebo potom cez gpx súbor, ktorý sme si z Mapsource vyexportovali predtým. Nabudúce tam pridám aj import trasy z oziexplorera - plt súboru...aby to mohli využívať aj tí čo používaju v teréne PDA.

Uvítam pripomienky návrhy atď.

Po prihlaseni tu stahujte

• 0

#586 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2008 - 14:25

klama napsal/a:
Fakt je ten, ze tam nie je ziadna funkcia na mazanie suborov z PC. Databaza je to jednoducha - "filesystem", ku ktoremu mozem pristupovat TCommanderom alebo explorerom. Ma to samozrejme aj svoje nevyhody a to je najma rychlost. Pri dnesnych kapacitach diskov ma vobec netrapi ci tam mam 200Mb alebo 10Mb dat...
Pri PDA to je trosku ine a tam taka funkcia je - selektivne mozem vybrat kesku a bude zruseny aj htm aj pripadne jpg...
Naopak, uz viackrat sa mi hodilo ked uz originalny listing neexistuje - nie je k dispozicii, ale ja ho stale mam aj s obrazkami a mozem si to pozriet , napr. stare nalezy, ktore uz su disablovane ale ja mam na ne pekne spomienky...Mam viacero listingov takych kde original obrazky uz nejdu - ukazuju na zruseny web, ale mne to ide lebo tie obrazky mam este z minula na disku :)
K mazaniu suborov htm pristupujem len vtedy ak zistim, ze doslo k zmene stavu z disabled na enabled a naopak - vtedy htm zmazem /ale musi existovat na gc.com/ a nastavim priznak na nestiahnuty atd..

O.K., tak to necháme být jak to je... Dík za vysvětlení.
  • 0

#587 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2008 - 17:11

[Update MoZiGo 2008.8.29.18]
Prináša
podporu pre extrakciu dát z plt súborov /záznam trasy OziCE/do kml pre prehliadanie trasy v 3D v google earth
Stahujte odtialto

Postup je jednoduchy.
1.Pre garmin
Stiahnite si z Mapsource gpx file so zaznamom stôp a ulozte ju do adresara Mozigo\gpx\
2.Pre PDA a OZICE
Stiahnite si prejdenu trasu a ulozte ju do adresara Mozigo\plt\

Na liste pribudla nova ikonka - Podpora pre Mapsource a pod nou sa skryva obrazovka na automaticke prepracovanie
- oddelenie balastu/cesta autom/ od pesej turistiky
- vyhladenie trasy

Navrhujem zby sa vysledne kml zaznamy turisticky orientovanych kesiek dakde ukladali - tak aby si kazdy mohol pozriet co ho caka a neminie resp. comu by sa mohol vyvarovat atdatd...

@Jarous1
To rusenie suborov+obrazky tam urobim, ale teraz som riesil kml...
  • 0

#588 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2008 - 19:35

Inštalácia MoZiGo 2008.8.31.21
Opravuje
-spätné načítanie POI bodov s interpukciou
Prináša
-dokáže rozdeliť gpx stopu z MapSource resp. plt stopu z OZiCE do kml trasy a zobraziť ju v 3D na mapke GoogleMaps - podľa rýchlosti pohybu
-doplnená možnosť editácie POI bodov pre iGO8 exportovaných zo zoznamu MoZiGo a pridávanie jednotlivých ľubovoľných bodov POI nezávisle na zozname kešiek
Stahujte tu

• 0

#589 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2008 - 7:21

[2008.9.1.8]Update
bug1=pri funkcii OCFA - zasielanie noviniek mailom sw ostal vysieť na potvrdzovacej hláške o vymazaní zoznamu z hlavnej stránky/medomys/
add1=doplnený checkbox na voliteľné nahrávanie zoznamu,listingu a wpt po spustení programu/medomys/

• 0

#590 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2008 - 20:56

[2008.9.2.22]Update
bug1=pri extrahovaní dát do kml akceptácia hranice rýchlosti, bola tam natvrdo 10.0km/hod rýchlosť
add1=pre iGO8 je jednoduchá možnosť pridania vlastného bodu nesúvisiaceho s geocachingom, zotriedenie podľa ľubovoľného stĺpca - jednoducho kliknutím naň
add2=užívateľské uloženie stavu obrazovky pre iGO8 - môžete si prispôsobiť k svojmu monitoru šírku stĺpcov

• 0

#591 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2008 - 19:26

Mám následující dotaz - když si stáhnu několik set kešek a posléze zjistím, že jsem přitom překročil povolený počet waypointů (pro colorado 1000), lze nějak odmazat přebytečné kešky. Na hlavní stránce je sice tlačítko vymaž jeden záznam, kterým lze stažené kešky mazat po jedné. Existuje však nějaký způsob na označení více kešek najednou a jejich následné smazání stiskem jednoho tlačítka?
  • 0

#592 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2008 - 21:09

Prave tlacitko mysky... Ale preco hned xces mazat zo zoznamu - ved to je "skoda", staci iba odznacit... Tu by sa dala vyuzit page exporty a cislovanie wpt bodov... Tam si pozri u ktorej kesky sa pohybujes okolo "hranice 1000wpt bodov a potom vsetky pocnut nou az do konca /mys + ctrl=odznacovanie/ odznac mys+shift=oznacovanie... Vymazat wpt mozes hocikedy pretoze tie sa generuju rychlo - takto si overis kolko wpt bodov bude a na zaver ked to uz vies mozes exportovat pre colorado...
  • 0

#593 seiza

seiza

seiza

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2008 - 20:24

Asi jsem slepej, ale dají se stáhnout v MoZiGu keše do Oregonu tak, aby byli v listingu i obrázky, fotky? Díky za odpověď
  • 0

#594 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2008 - 21:25

Oregon podporuje htm s obrazkami?
  • 0

#595 seiza

seiza

seiza

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2008 - 21:36

Má prohlížeč obrázků a samostatně se dají do něj stáhnout a prohlížet , ale netuším jestli je to stejná podpora i u listingů. Možná že to je jen mé skryté přání ;)
  • 0

#596 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2008 - 21:40

Lebo ak ano tak nevidim dovod preco by si si ich nemohol nakopirovat ako do PDA... Idealne by asi bolo v mozigu vsetko generovat do Virtualneho PDA a nakoniec to skopirovat cakomprdunk vsetko do garmina... Cez gpx vsak obrazky neprenesies...:)
  • 0

#597 seiza

seiza

seiza

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2008 - 21:58

Tak zůstalo jen u skrytého přání... ;) Obrázky můžu dát jenom stranou a pak si je v Oregonu prohlídnout, ale to nezjistím k jaké keši patří, do listingu je nedostanu... V htm to nebere, jen gpx... Ledaže by někdo dokázal přenášet obrázky i gpx souborech ;) Ale na tohle jsem těžký antitalent... přesto díky
  • 0

#598 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2008 - 8:36

[2008.9.7.10]Inštalácia
bug1=floating point pri odosielani mailov o novinkach na gc.com
bug2=zmena v rozmeroch statistiky - na gc.com presahovali okraje
bug3=mapbrowser pre vybrate kesky a browser pre odosielanie statistiky su spolocne
bug4=zmena rozmeru hlavneho formulara , formulara pre mojelogy/statistiku
bug=5doplneny smer lovu do textov
add1=podpora viacerých jazykov v štatistikách /holub.pav

• 0

#599 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2008 - 13:51

Sorry do poslednej instalacky sa vludila chyba v ceskych mesiacoch... Kto si to chce opravit v subore statistikau.ini, tu su data... [Mesiaccz] 1=Leden 2=Únor 3=Březen 4=Duben 5=Květen 6=Červen 7=Červenec 8=Srpen 9=Září 10=Říjen 11=Listopad 12=Prosinec Nech prepise hore uvedene riadky alebo si opraveny subor stiahne z domacej web page, doplnil som ho k suboru instalacky...Nechcem koli tomu generovat dalsiu verziu.
  • 0

#600 Terka a Honza-14134

Terka a Honza-14134

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2008 - 14:37

Kde je uložený seznam keší, který je na hlavní stráně? Kam se poděl ve verzi [2008.9.7.10] soubor s nastavením (ini)? Mám totiž takovou zajímavost, i po přeinstalování (odinstaloval a smazal vše) si program pořád vše pamatuje.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka