Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1842 odpovědí na toto téma

#681 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 02 January 2009 - 1:00

2009.1.2.1 Update (128)
=======================================
bug1=chyba exportu do gpx cez export page wpt->gpx:PC..../ti-na/
bug2=addwpt body - attachment sa ukladal aj full cestou /ti-na/
bug3=inicializácia log dátumu pri logovaní z MoziGo
add1=pridaná možnosť prepisu výškových dát v gc zázname o keške na stránke moje logy

• 0

#682 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 03 January 2009 - 22:28

2009.1.3.22 Update (130)
=======================================
bug1=listing s extrémne dlhými logmi pri fulllog a kombinácii s nadmorskou výškou
bug2=ukladanie malých obrázkov do virtPDA pri navolenej kompresii /ti-na/
bug3=hgt súbory z južnej a západnej pologuli už budú tiež fungovať
add1=pridanie checkboxov pre jednoznačný update nájdených a založených kešiek a ich logov pri generovaní štatistiky
Pozor, podpora pre 1sekundove hgt data nebola urobena zámerne, lebo sa mi zdá ze objem dat na kazdy jeden stvorec 1°x1° ~ 25Mbytov je privelky a terajsia presnost pre geocaching postacuje:)...

Pozor, Wpt, addwpt a userwpt pre OZIexplorer obsahuju výškové dáta v stopách - treba si to tak nastaviť v settingu OZiho...
  • 0

#683 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)
  • Locationkousíček vod Myšle

Publikováno 03 January 2009 - 23:21

Lze si nějak šikovně vytiskout listingy všech zvolených kešek z hlavní stránky (něco ve stylu Skrýšotlače, kde se mi vygeneruje HTML náhled všech keší najednou)? Jasně, že si můžu najet na každou z keší jednu po druhé a po zobrazení listingu vytisknout. Ale u většího množství keší .....
  • 0

#684 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 03 January 2009 - 23:46

Nie, MoZiGo bol robeny ako nahrada potreby tlace a skrysotlace... Do PDA sa ulozia komplet listingy a les ostane cely:)
  • 0

#685 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 03 January 2009 - 23:57

Jasně, jasně, díky. Nemám-li tedy PDA, jsem v ř.ti ;) A nějaký export z MoZiGa, který by zvládl načíst Skrýšotlač a listingy bych si pak dotahal znovu v něm a tam si je vytiskl .... asi nic takového není, že? Snažím se teď (coby začátečník) totiž najít nejlepší způsob, jak kešky zpracovávat před lovem. Používám GeoGet, s kterým jsem začínal a tak tam mám už zapsané všechny nálezy. Líbí se mi tam některé scripty, přehlednost, filtry, .... věci, které zase postrádám ve zbylých dvou programech. Dále Skrýšotlač - ten se mi líbí kvůli natažení všech kešek v okolí a hlavně tomu tisku přehledného listingu všech keší. No, a nově teď i MoZiGo. Ten umí taky kešky v okolí, navíc k tomu umí stáhnout kešky okolo trasy, což je obrovské +, za to díky. Ale zase nemůžu vytisknout ty listingy, což na cestách používám hojně. A tak se teď snažím najít cestu jak exportovat/importovat mezi všemi těmito programy, aby mi každý z nich dal co potřebuju a já to na konci naládoval do Garmina.
  • 0

#686 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 8:46

Hm to mas pravdu, ze asi pre garmin, ktory nedokaze zobrazit ani obrazok v html je tazko hladat najma multiny resp. s obrazkovymi hintami...a bez papiera sa nezaobidete. Tak snad nieco ohladom tlace dorobim aj do MoZiGo:)... Ale inak do garmina z MoZiGo dostavas full informacie najnovsie obohatene aj o vyskove data ktore nedostavas ani z PQ...nepotrebujes ziadne ine data. To co si uz nasiel je vzdy ulozene na gc.com a zistis to na jedno kliknutie, netreba si o tom viest special agendu. Tvoje logy su tam ulozene tiez cize externa a lahko dostupna databaza je na gc.com a ked treba tak ti mozigo vsetky tieto data polahky a rychlo ukaze...
  • 0

#687 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 10:08

Za ten tisk bych se moc přimlouval. Myslím si, že Garmin používá velká část kačerů, a tak bych to uvítal nejen já. To, že Garmin neumí zobrazit obrázky v HMTL mě netrápí, obrázky jsem zatím na nic nepotřeboval. Listing jo - u multin a mysterek je nutností, občas se hodí i logy druhých kačerů. Ale že bych si kvůli tomu chtěl kupovat PDAčko .... to bych nechtěl. O výškových datech vím, je to fajn. Na druhou stranu totéž nyní dodělali i v GeoGetu. MoZiGo má však oproti GeoGetu pár užitečných funkcí navíc (hlavně ty kešky kolem trasy a kešky v okolí bodu, jednodušší import do programu,...). Kdyby ještě fungoval ten hromadný tisk listingů .... ;)
  • 0

#688 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14534 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 11:49

Niraj napsal/a:
O výškových datech vím, je to fajn. Na druhou stranu totéž nyní dodělali i v GeoGetu. MoZiGo má však oproti GeoGetu pár užitečných funkcí navíc (hlavně ty kešky kolem trasy a kešky v okolí bodu, jednodušší import do programu,...). Kdyby ještě fungoval ten hromadný tisk listingů .... ;)

No, vsechny tyhle operace v Geogetu delam...A pokud si prejes hromadny tisk listingu, ten tam opravdu neni, nejak nebyl potreba, listingy si taham v PDAcku. ;)
  • 0

#689 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 12:28

Nééé, PDAčko néééé :) Přimlouvám se za hromadný tisk listingů. Ať v MoZiGu nebo v GeoGetu ;)
  • 0

#690 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 12:47

Niraj napsal/a:
To, že Garmin neumí zobrazit obrázky v HMTL mě netrápí, obrázky jsem zatím na nic nepotřeboval. Listing jo - u multin a mysterek je nutností, občas se hodí i logy druhých kačerů.

Vidis a takemuto postoju fakt nerozumiem, ked zariadenie, ktore vobec nie je lacne ma farebny displej a uz tridsiatu generaciu updateov/2.8?/ a stale nevie ani len zobrazit html korektne a treba mu data "predspracovat" aby isli zobrazit tak aby sa dali citat. Ale toto asi ako BM ani nevies ak nepouzivas ofiko gpx z gc.com.:)
Sucastou html su samozrejme obrazky ale nejde ani tak o obrazok ako casto o symbol na riesenie ktory byva ako gif alebo jpg...
  • 0

#691 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 13:15

Jestli ono to není tím, že GPSka je primárně určená k navigování na určitou souřadnici a ne ke čtení HTML stránek. Já taky nechci od Firefoxu, aby mě někam dovedl :D Tolik keší jako ty nalezených zatím nemám, ale ještě jsem se dosud nesetkal s hintem, který by byl v jpg či gifu (a to ani u těch, které mám zatím připravené do budoucna). Neříkám, že nejsou, ale já se s tím zatím nesetkal a myslím si, že jich tolik není. A až příjdlou - jestli je budu mít v PDA nebo v papírové formě ... jde o to, co komu vyhovuje. Pravda u pár mysterek, které mám připravené k hledání je gif či png obrázek, z kterého musím dostat souřadnice. Ale to si stejně musím vyřešit v PC v nějakém graf. editoru. Mně totiž plně vyhovuje si data předpřipravovat před "lovem", neboť se v těchto věcech docela vyžívám: naplánovat cestu, stáhnou kešky v cílové oblasti, stáhnout kešky kolem trasy, někam si je pěkně přehledně uspořádat, nějaké mysterky či multiny si třeba částečně předluštit, babrat se v různých importech/exportech, třeba si ještě v MapSource uložit pár bodů zájmu, trasy, změnit si ikonky bodů, přípravit si HTML listing, vytisknout, pak si z něj přečíst něco o těch místech ... No a nakonec to všechno naloudovat do GPSky, vzít papírový listing (do zálohy, kdyby něco) a vyrazit. Mám tohle plánování strašně rád, a chybělo by mi, kdybych během pár minut bez jakékoliv práce nacpal vše do PDAčka a tím to skončilo. Mně osobně by to chybělo. Ale chápu, že ne každý se v takovýchto věcech vyžívá. Já mám mnoc rád tištěné manuály a tudíž i tištěné listingy, nerad čtu elektronické verze jakýchkoliv dokumentů (když jdu s knížkou na WC, vypadá to tak nějak míň úchylně, než když tam táhnu notebook :D ) Ale jinak o nic nejde. Zeptal jsem se, jestli se dají listingy v MoZiGu hromadně tisknout, protože by se mi to hodilo. Řekl jsi že ne, a jako autor máš určitě právo to nechat takto. Já, jako případný uživatel se s tím musím buď smířit, nebo můžu používat cokoliv jiného, co mi bude vyhovovat. Žádný problém.
  • 0

#692 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 14:55

2009.1.4.15 Udate (129) -
===============================

bug1=hgt data stahovane iba ak ich oznacim v nastaveniach

add1=doplnená možnosť tlače vybraných listingov...

add2=lang súbor pre češtinu - generovaná automaticky z google prekladačom - takže to berte s rezervou

Je tam základná podpora pre tlač listingov - samozrejme musia byť už na disku, označíš a tlačíš - nastavenie pre každú kešku samostatne...
Tlač je možná s
1.menu súbor
2.pod ikonkami pre help bolo ešte miesto a tak som tam dal ikonku tlačiarne...

Berte to ako nultú verziu tlačovej funkcie.
  • 0

#693 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 17:00

klama napsal/a:
2009.1.4.15 Udate (129) -
Je tam základná podpora pre tlač listingov - samozrejme musia byť už na disku, označíš a tlačíš - nastavenie pre každú kešku samostatne...
Tlač je možná s
1.menu súbor
2.pod ikonkami pre help bolo ešte miesto a tak som tam dal ikonku tlačiarne...
Berte to ako nultú verziu tlačovej funkcie.

Díky, díky.
Já tisknu přes FinePrint, který umí tisk více stránek na jednu, takže např. 30-40 kešek se mi vejde na 2 listy oboustranného tisku A4. Nejde tedy o nějaké tiskářské šílenství a stoh papírů, který vláčím v báglu s sebou na lovy.
Ještě jednou díky za vstřícnost.
  • 0

#694 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 19:53

2009.1.4.19 Udate (131)

bug1=odstránený problem na zlý odkaz v štatistikách na LUID /foto&logy/ /caesar1987/
bug2=odkaz na jednociferné hgt dáta N1->N01
bug3=riadok pre cestu k srtm dátam vyňatý z prekladu...nezapamätanie si cesty k srtm dátam

• 0

#695 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 18:43

2009.1.5.18 Update
============================
add1=možnosť vypnutia upozorňovania na chýbajúci hgt súbor,zoznam chýbajúcich hgt štvorcov sa ale naďalej ukladá so listboxu pre neskorší download

add2=do menu /Súbor/ doplnená možnosť updateovať zoznam označených listingov o hgt údaje bez potreby znovustiahnutia listingov

add3=do wpt súborv sa exportuje vzdialenosť pri ktorej PDA pípne ak sa priblížite k cieľu - táto hodnota je samozrejme parametrizovateľná

add4=doplnená funkcia pre nájdenie kešiek pozdĺž trasy z údajov v offline databázy - veľmi rýchle - body trasy sú dopočítané podľa parametra kruhu pozdĺž trasy...

Príklad trasa z Levíc do Olomouca má xy km .. tu sú body ..
http://galeria.geoca...sa_v_bodoch.kml

Vyprodukovaný zoznam kešiek - 338 ks si môžete pozrieť tu

http://galeria.geocaching-sk.info/uploaded/forge.kml.kml

Upozorňujem, že tento zoznam má úmyselne znehodnotené súradnice kešiek na presnosť 1 desatitné číslo...

Tento výpočet trval cca 13 sekúnd!!!

Zabudol som uviesť, že vyššie uvedené odkazy budú fungovať len takým, čo majú nainštalovaný freeware Google Earth.
  • 0

#696 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2009 - 16:02

2009.1.6.16 Update(135)
================================
add1=pripojeny import z kml formatu iba z coordinate pre nacitanie trasy z GE - malo by to byt nezavisle na druhu kml /lafy/

• 0

#697 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 07 January 2009 - 8:44

2009.1.7.9 Update
================================

add2=doplnenie o súbor euroasia.txt, pri downloade hgt sa kontroluje či je požadovaný štvorec vôbec dostupný na euroasia page

Tento súbor si nahrajte do adresára, kde máte nainštalované mozigo

• 0

#698 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 13:33

2009.1.9.11 Update
==============
bug1=kontrola na nezmyselné hgt dáta
add1=zapracované vyhodnotenie kešiek do listingov z geocaching.cz - pridany nový span id="Vyhodnotenie"
Najprv si cez menu súbor stiahnite hodnotenia z geoceaching.cz.
Program vám oznámi koľko kešiek updateoval z koľkých možných..

Potom stačí dať update listingov a hodnotenia /pokial sú pre keśku nejaké/ sa zapracujú do listingu vo forme hviezdičiek...
Presná hodnota sa zapisuje do alt nad hodnotenia...
Pri ďalśom sťahovaní listingov sa tieto dáta vždy zapíšu do nového listingu...

• 0

#699 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 18:00

Ak ta dobre rozumiem, to tam chces namiesto poradia nalezu davat cisla 1 2 3 .. 4 5 ? Alebo ako? Inak toto nie je nastavitelne, tie cisla tam dava preto lebo to zodpoveda poradiu v akom si to nasiel...
  • 0

#700 chalma

chalma

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 18:28

mám problém, program mi nejde vůbec stáhnout z netu. Jak na to? dala jsem uložit odkaz a nic
  • 0
Víte co je největší šílenost? Dělat věci stejně a očekávat jiný výsledek. :-)

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama